Werem Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 A juz niedługo dojdzie mój nowy zestaw pod XUL:Matagi Super Big Pond + Shimano Vanquish 1000 '12 + Techron 0.03 Pod nieco mocniejszy zestaw UL dedykowany jest taki komplet:Suzuki RXF 6lb 702 + Daiwa Luvias 2004H '15 + Dragon Jiggin Braid 0.06.Piękne zestawy, oby były łowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Wymieniam mojego FX761-2 na tego Suzuki RXF 6lb 701. Choć FX to bardzo fajny patyk, to po kilkunastu wypadach z nim nad wodę chciałbym cos bardziej szczytowego i ciut krótszego. Mam nadzieje, ze ten Suzuki spełni moje oczekiwania. Big Pond to dla mnie nowość. Miałem MC Trapara 0.5-3g ale to był mega krowi ogon. W wielu opiniach Big Pond jest bardzo udanym blankiem, wiec mam nadzieje, ze bedzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Okonie lepiej jakieś wstaw, a nie tylko sprzęty i sprzęty ;D 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 (edytowane) Niestety ostatnie połowy okoniowe skutkują osobnikami nie większymi niz 30cm, wiec nie ma czym sie chwalić. Wczoraj za to przylow w postacie zębatego 74cm. Na FX'ie i lince 0.06 była mega zabawa Edytowane 24 Kwietnia 2016 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Machaj wędą ryby będą. Sprzęt dobry to trzeba łowić ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 (edytowane) Może ktoś ma na sprzedaż Phenixa Mosquito Takie pytania proszę zadawać tutaj:http://jerkbait.pl/forum/25-kupi%C4%99zamieni%C4%99oddam/ Edytowane 29 Kwietnia 2016 przez woblery z Bielska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał73 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Mój UL; 1.Yamaga blanks blue current 72cII(78g)2.Shimano rarenium 1000 Ci4+(160g)3.YGK g-soul upgrade x8 #0.6 Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Mój nowy UL na ten sezon: 1.Graphiteleader Corto EX GOCXS-642-HS2.Shimano Vanquish c2000s3.Varivas Ajing Master DC-PE # 0.3, 5,4LB 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 (edytowane) Mój UL;1.Yamaga blanks blue current 72cII(78g)2.Shimano rarenium 1000 Ci4+(160g)3.YGK g-soul upgrade x8 #0.6 Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu TapatalkaRafał , mógłbyś opisać ile 72C/II potrafi w górnym zakresie obsłużyć ? Te 12 gr w postaci ciężarka brzmi już poważnie . Czy sugerować się bardziej tymi 8 gramami przynęty ? Edytowane 1 Maja 2016 przez malinabar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał73 Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Rafał , mógłbyś opisać ile 72C/II potrafi w górnym zakresie obsłużyć ? Te 12 gr w postaci ciężarka brzmi już poważnie . Czy sugerować się bardziej tymi 8 gramami przynęty ?Najbardziej komfortowo lowi sie tak do 10g+guma 3" keitech ale lowilem tez 12g+4" keitech i tez dawala rade. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Dzięki . Znaczy się dosyć poważne narzędzie . Najbardziej po opisach pasowałby 72/Ti , ale to chyba już poza produkcją . Chodzi generalnie o spin ogarniający 3 gr i 2"-3" kajtka tak do 8 gr . Mocniej nie trzeba . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 (edytowane) U mnie w tym roku nastąpi zamiana SG LRF do 5g na Matagi TR-80 0,4 - 3g X-Fast powinno być superPytanko kołowrotek Zauber 2000 czy Penn Conflikt 1000?O Zauberze wiem sporo o Penie prawie nic. Edytowane 11 Maja 2016 przez biker1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Piotrek popatrz na to http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/daiwa-ninja-a-g2-a17-p443-k17273.html model 1500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Posiadam Daiwe Megaforce 2500 drugi sezon i już w rozsypce raptem parę szt kleni pow 40cm dało jej w kość.Zaletą były dwie szpule aluminiowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filu0303 Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 SG cc0-7Dragon Guide 720Daiwa Tournament 0,14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Dzięki . Znaczy się dosyć poważne narzędzie . Najbardziej po opisach pasowałby 72/Ti , ale to chyba już poza produkcją . Chodzi generalnie o spin ogarniający 3 gr i 2"-3" kajtka tak do 8 gr . Mocniej nie trzeba .model WJ-FMS24009 lub WJ-FMS27010, albo długość do wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 model WJ-FMS24009 lub WJ-FMS27010, albo długość do wyboru.Alex , naprawdę uważasz , że to jest jakakolwiek alternatywa dla Yamaga Blanks , czy tylko żartujesz ? Pytałem Rafała o kij , za którego równowartość możnaby zakupić całe naręcze proponowanych przez Ciebie modeli i który waży tyle , co dolnik sugerowanych spinningów . No chyba , że weżmiemy pod uwagę tylko długość i zakres obsługiwanych przynęt - wtedy propozycji może być nieskończenie wiele ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Sorry, nie jestem nababem. Przepraszam, że się ośmieliłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Tak sobie czytam ten wątek i proponowane modele wedek i kołowrotków i zastanawiam sie co maja wspólnego z UL... Kij 133g, kołowrotek 245g... Mój zestaw sandaczowy do główek 20g+ guma wazy mniej. Rozumiem jak najbardziej, ze nie wszystkich stać na zakup kołowrotka za 1000 czy 1500, który bedzie miał 160-170g ale sa tez tańsze alternatywy (Shimano Rarenium, Mitchell Mag Pro itp), które nie bedą jakoś bajońsko drogie (400-600zl), a podpasuja do ultralekkiego kija. No bo jaki jest sens wkładać do Matagi o masie 60-65g kreciol o masie 245g? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav_id Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 model WJ-FMS24009 lub WJ-FMS27010, albo długość do wyboru. Orientujesz się czy te Pro-texa micro spin to wklejki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Orientujesz się czy te Pro-texa micro spin to wklejki?Przeczytaj opis.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav_id Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Przeczytaj opis....Czytałem...ale katalogowe opisy nie zawsze są kompletne, szczególnie wędzisk z niskiej półki cenowej polskich dystrybutorów. Zapytać kogoś kto miał być może z tym modelem do czynienia zawsze można. Czyż nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 (edytowane) Sorry, nie jestem nababem. Przepraszam, że się ośmieliłem... Nie ma sprawy - ja również nie , niestety . Po prostu z całej masy prezentowanego w wątku sprzętu wyłuskałem użytkownika kijka tyleż niszowego u nas z racji dostępności , co ekscytującego mnie jako narzędzie perfekcyjne z racji konstrukcji blanku , komponentów na jakich został wykonany i własności użytkowych ( jak przypuszczam ). Twoja propozycja na tle tego , co przeczytałem ciut wcześniej w założonym przez Ciebie wątku , zabrzmiała w moim odczuciu jak prowokacja . A że w powyższym wątku głosu nie zabrałem , choć bardzo mnie korciło , reakcja moja nieco "chropowata" była. I jest . To Forum rozwija . Rozwija globalnie jeśli chodzi o podejście do naszej pasji , do ryb , do metod pozwalających je przechytrzyć i - a jakże - do sprzętu również . To jest istotne . Aby być skutecznym wędkarzem musi za tym nadążać cała sprzętowa otoczka . Ona również powoduje, że jest się wędkarzem zadowolonym i szczęśliwym . A o to przecież w tym wszystkim chodzi , nieprawdaż ? Wydaje mi się , że naturalną koleją rzeczy każdego , kto zaczyna przygodę z j.pl jest konsekwetna przebudowa swojego arsenału wędkarskiego ponieważ jest to miejsce , w którym możemy się dowiedzieć o takich markach jak Yamaga , Tict , Evergreen , Megabass , Graphiteleader etc.etc . I poszerzać swoje horyzonty . Czego Tobie serdecznie życzę , bo przecież wypada równać w górę a nie w dół . A zakup kija , nawet najbardziej topowego , to jeszcze nie zakup eksluzywnego kabrioletu jakby nie patrzeć ...I oczywiście zgoda , że to nie sprzęt stanowi o jakości wędkarza . Sa tutaj na Forum znakomici łowcy , którzy zapewne nie wydają majątku ( jakże to względne pojęcie ) na wędki i kołowrotki . Każdy łowi na to , czym lubi/chce/musi . Ale przyjmijmy , że ciężko przepraszać jeśli którykolwiek z powyższych wariantów przekroczy próg zerowy . Czy podstawowy . Czy jak go tam nazwiesz . Nie bierz wszystkiego ad personam . Jerkbait to kapitalne miejsce , które rozwija . Fajnie , że z Nami jesteś . Edytowane 12 Maja 2016 przez malinabar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek1982 Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Obecie moj zestaw to: wedka dragon fishmaker 270 1-7 g, kolowrotek shimano stradic fb 2500, zylka 0.16 dragon. Wczoraj na ten zestaw wyciagnalem zębatego 70 cm, przyjemna walka :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jammaey Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 (edytowane) 1.Phenix FX761-2, 216cm ( cięty ) ,TZ + Delfin ( 52g ) 2.Shimano Rarenium CI4+ SFB 3000 ( 205g ) 3.Varivas Bait Finess 0,3 PE Zestaw ma raczej dożywocie Edytowane 14 Maja 2016 przez Jammaey 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi