horac Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 ES70LF2 1.7 - 7 gramVanquish 4000(innego nie mam)FC 0,22 jako przyponPlecionka Dragon jiggin braid 0.06 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 18 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2016 1.Phenix FX761-2, 216cm ( cięty ) ,TZ + Delfin ( 52g ) 2.Shimano Rarenium CI4+ SFB 3000 ( 205g ) 3.Varivas Bait Finess 0,3 PE Zestaw ma raczej dożywocie Możesz coś napisać o tym jak pracuje przycięty Elixir? Na co łowisz, jaka woda?Mam taki blank i właśnie mam dylemat czy ciąć czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekD Opublikowano 18 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2016 ES70LF2 1.7 - 7 gramVanquish 4000(innego nie mam)FC 0,22 jako przyponPlecionka Dragon jiggin braid 0.06Kolego, możesz coś więcej napisać na temat kija? Jaki jest dolny, a jak górny ciężar wyrzutu? Jak z czuciem przynęty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 (edytowane) Możesz coś napisać o tym jak pracuje przycięty Elixir? Na co łowisz, jaka woda?Mam taki blank i właśnie mam dylemat czy ciąć czy nie.Marcin jak przytniesz to pomyśl o uchwycie Delta. Pukanie okonia na moim nowym nabytku to jest jak branie sandacza. Na dzień dzisiejszy nie widzę innego zbrojenia w uchwyt jak delta. Może ładny to on nie jest - to jest jego jedyny minus jak dla mnie, ale czucie przynęty przenoszenie brań, zasięg rzutu po prostu nie do osiągnięcia w innych uchwytach. Jestem pod wrażeniem co Janusz wymyślił. Bez żalu sprzedawałem kocią łapkę- po 2 dniach testowania nowego kija wiedziałem co mam w ręce. Po prostu mega narzędzie do UL.Kolega ma ten blank co TY, ale z wklejoną igłą z e-glasu, kat na okonie okrutny. Edytowane 19 Czerwca 2016 przez Jozi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horac Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Kolego, możesz coś więcej napisać na temat kija? Jaki jest dolny, a jak górny ciężar wyrzutu? Jak z czuciem przynęty?Moge i pisze , czucie przynety bardzo dobre lepsze niz w starszej wersji LES bo blank jest ten sam co xtreme obecnie, wiadomo im mniej wiatru tym czucie lepsze ale nawet przy wietrze 30km/h czuc brania. Jesli chodzi o gramature w jakich pracuje spokojnie od 2 gram do 7. Rzucalem 10 i jest ok tez.Jak to st croix nigdy nie podaje max cw tylko cw w jakim kij najlepiej pracuje. Cala wedka do dolnika pracuje. Dolnik zapracuje tylko gdy bedzie wieksza ryba lub przylow.Rrzuty 5 gramami to kosmos dzieki torzite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 ........... ładny to on nie jest - to jest jego jedyny minus jak dla mnie, ale czucie przynęty przenoszenie brań, zasięg rzutu... Ten zasięg rzutu właśnie. Przynaję, byłem pod mocnym wrażniem, jaki zasięg można wydusić z paprocha 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Pukanie okonia na moim nowym nabytku to jest jak branie sandacza. Na dzień dzisiejszy nie widzę innego zbrojenia w uchwyt jak delta. Może ładny to on nie jest - to jest jego jedyny minus jak dla mnie, ale czucie przynęty przenoszenie brań, zasięg rzutu po prostu nie do osiągnięcia w innych uchwytach.Józek, jaki blank wybrałeś do zbrojenia w Delcie z uchwytem Delfin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qmichalq Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 U mnie do fx862-2 doszla dlubaczka Yamaga Blanks Blue Current 68IIi do tego stradic 2500s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Józek, jaki blank wybrałeś do zbrojenia w Delcie z uchwytem Delfin?matagi area sensor 0,5-2,5g. 1-4lb. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Nieźle. Sam mam kijek do 3.5 g około, ale to co Ty zapodałeś Jozi to jest to. )Delfin fakt faktem jest szpetny okrutnie, ale... Właściwości muszą być ekstra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 matagi area sensor 0,5-2,5g. 1-4lb.Józek i to się nie łamie? A co jeśli przyczepi się kilkukilowy sandał albo szczupły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Józek i to się nie łamie? A co jeśli przyczepi się kilkukilowy sandał albo szczupły? Proste rozwiązanie, prostujesz kijek,palec na szpulę by zablokować hamulec i po balu panno lalu.Na kołowrotku jest na ogół 0,02 to nie pozwala na szaleństwa, przypon z monofilu 0.08-0,10. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Wiesz, inni mimo wszystko by woleli podjąć walkę z rybą i ją zamęczyć... Ale kto myśli to wie co ma robić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maroni26 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 (edytowane) Ja nie jestem zwolennikiem płacenia tysięcy za sprzętMój Ul to konger World Champion Tango 2,7m shimano aernos 1000 i żyłka dragon hm 800,14 Edytowane 20 Czerwca 2016 przez maroni26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
versicolor Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Abu Garcia CPS86-1M 8'6" Medium Action 3-15gPenn Battle 2000żyłka 0,16 dragon maxima spinplecionka 0,10 szara dragon fishmaker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Abu Garcia CPS86-1M 8'6" Medium Action 3-15gPenn Battle 2000żyłka 0,16 dragon maxima spinplecionka 0,10 szara dragon fishmakerBardziej zestaw ML/M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
versicolor Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Jest to najlżejszy zestaw jaki mam w arsenale...używany pod paprochy, kij niesamowicie się ładuje i nawet poniżej tych 3g pociśnie na przyzwoitą odległość. Brania nieźle sygnalizuje. Miewam problem jedynie z zacięciem przy zestawie z żyłką :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 No ok, ale mamy sporo stron w temacie z opisem niezłych zestawów UL które by zajęły max 4-5 stron a reszta sadzi kołowrotkami rozmiaru 3000-4000 i kijami 10-30. Skoro nie jest to UL (kije o mocy kilku lb), to po co to wymieniać? Na prawdę nie kumam... Jest inny temat pt. Ile macie wędek spinningowych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
versicolor Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Battle 2000 ma zawyżony rozmiar, fakt...lekki nie jest ale mały. Z kijem 3-15g na szczupłe też nie chodzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 MHX DS820 1-6 g, 4-8 lbLuvias 2004Placionka Duel 0.06 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
versicolor Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 gdzie jest granica między L,UL a S.UL? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Podział umowny: l - 8lb, ul- 6lb, sul - 4lb 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Trafnie to okresliłeś. Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 2 lb XUL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 2 lb XULTomek tak 1-4lb. Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi