Skocz do zawartości

UL sprzęt (wędka, kołowrotek, plecionki-żyłki)

jigmen ua

Rekomendowane odpowiedzi

1.Phenix FX761-2, 216cm ( cięty ) ,TZ + Delfin ( 52g )

2.Shimano Rarenium CI4+ SFB 3000 ( 205g )

3.Varivas Bait Finess 0,3 PE

Zestaw ma raczej dożywocie ;)

Możesz coś napisać o tym jak pracuje przycięty Elixir? Na co łowisz, jaka woda?

Mam taki blank i właśnie mam dylemat czy ciąć czy nie.

Możesz coś napisać o tym jak pracuje przycięty Elixir? Na co łowisz, jaka woda?

Mam taki blank i właśnie mam dylemat czy ciąć czy nie.

Marcin jak przytniesz to pomyśl o uchwycie Delta. Pukanie okonia na moim nowym nabytku to jest jak branie sandacza. Na dzień dzisiejszy nie widzę innego zbrojenia w uchwyt jak delta. Może ładny to on nie jest - to jest jego jedyny minus jak dla mnie, ale czucie przynęty przenoszenie brań, zasięg rzutu po prostu nie do osiągnięcia w innych uchwytach. Jestem pod wrażeniem co Janusz wymyślił. Bez żalu sprzedawałem kocią łapkę- po 2 dniach testowania nowego kija wiedziałem co mam w ręce. Po prostu mega narzędzie do UL.

Kolega ma ten blank co TY, ale z wklejoną igłą z e-glasu, kat na okonie okrutny.

Edytowane przez Jozi
  • Like 1

Kolego, możesz coś więcej napisać na temat kija? Jaki jest dolny, a jak górny ciężar wyrzutu? Jak z czuciem przynęty?

Moge i pisze :), czucie przynety bardzo dobre lepsze niz w starszej wersji LES bo blank jest ten sam co xtreme obecnie, wiadomo im mniej wiatru tym czucie lepsze ale nawet przy wietrze 30km/h czuc brania. Jesli chodzi o gramature w jakich pracuje spokojnie od 2 gram do 7. Rzucalem 10 i jest ok tez.

Jak to st croix nigdy nie podaje max cw tylko cw w jakim kij najlepiej pracuje. Cala wedka do dolnika pracuje. Dolnik zapracuje tylko gdy bedzie wieksza ryba lub przylow.

Rrzuty 5 gramami to kosmos dzieki torzite

Pukanie okonia na moim nowym nabytku to jest jak branie sandacza. Na dzień dzisiejszy nie widzę innego zbrojenia w uchwyt jak delta. Może ładny to on nie jest - to jest jego jedyny minus jak dla mnie, ale czucie przynęty przenoszenie brań, zasięg rzutu po prostu nie do osiągnięcia w innych uchwytach.

Józek, jaki blank wybrałeś do zbrojenia w Delcie z uchwytem Delfin?

Józek i to się nie łamie? A co jeśli przyczepi się kilkukilowy sandał albo szczupły? k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,006_jb_orig

Proste rozwiązanie, prostujesz kijek,palec na szpulę by zablokować hamulec i po balu panno lalu.Na kołowrotku jest na ogół 0,02 to nie pozwala na szaleństwa, przypon z monofilu 0.08-0,10.
  • Like 1

Jest to najlżejszy zestaw jaki mam w arsenale...używany pod paprochy, kij niesamowicie się ładuje i nawet poniżej tych 3g pociśnie na przyzwoitą odległość. Brania nieźle sygnalizuje. Miewam problem jedynie z zacięciem przy zestawie z żyłką :/  

No ok, ale mamy sporo stron w temacie z opisem niezłych zestawów UL które by zajęły max 4-5 stron a reszta sadzi kołowrotkami rozmiaru 3000-4000 i kijami 10-30. Skoro nie jest to UL (kije o mocy kilku lb), to po co to wymieniać? Na prawdę nie kumam... Jest inny temat pt. Ile macie wędek spinningowych...