adriano Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 (edytowane) Proste rozwiązanie, prostujesz kijek,palec na szpulę by zablokować hamulec i po balu panno lalu.Na kołowrotku jest na ogół 0,02 to nie pozwala na szaleństwa, przypon z monofilu 0.08-0,10.Józek powiedz mi co tak cienko z tym przyponem ? Pytam z czystej ciekawości sam mam komara do 3.5g lata z luviasem 1003 na baitviness 0.3 i przypon 0.14 z FC.Lata z niego wszystko do 3g olowiu i wąskie 2-3" raczej bez pracy własnej.Testowalem i cieńsze plecionki typu oshikage 3LB + strzałówka 0.10 ale na okonie słusznych rozmiarów to jest za delikatne zestawienie tzn.kij daje rade ale linka jak i strzałówka potrafiła strzelić na rybie a o delikatnym zaczepienia nawet nie wspomnę.Po zmianie linki komfort łowienia jak i zasięg rzutów wogole nie spadła,lowi się z lepszą świadomością ze masz szansę powalczyć Pzdr. Edytowane 21 Czerwca 2016 przez adriano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 (edytowane) Też łowię z varivasem 0.6 i przyponem 0.14 ale kijem 8lb.Do tego nie staram się stosować grubsze linki jak deklarowana moc by do nieszczęscia nie doprowadzić np. Jakieś kręcenie linki wokòł blanku...Pewna gilotynka????. Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka Edytowane 22 Czerwca 2016 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Porównaj proszę swoje Matagi do Mosquito Głównie chodzi o akcje i górny zakres przynęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Józek którego Ty masz matagii ?? Super trout 2 ? Ten nowszy tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 (edytowane) Super Area Senso 0.5-2.5g ten najnowszy.Jest na stronie brc. Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka Edytowane 22 Czerwca 2016 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ttoomm Opublikowano 23 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Mój wiślany UL\L: Shimano Soare BB S800LT 0.8-14grShimano Soare BB30 2500HGSMomoi Oshikage PE 0.2 / Varivas Baitfiness Nylon 4lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azhek Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Mój pierwszy sul:Wędka Graphitleader Finezza Nuovo 682ul-s (203cm,0-4g, waga wędki 68g) do tego exist 2508pe-h, a w drodze Vanquish c2000hgs, plecionka pe 0,6 varivas super trout a docelowo coś jeszcze delikatniejszego. Słowo o wędce bo chyba nie jest zbyt popularna:super czuć brania, rzucanie lekkimi jigami od 0,5g to przyjemność, ryby trzyma dobrze na razie nie zaliczyła żadnego spadu. Nawet brania 5cm okonka i wzdręgi świetnie czuć. Niestety jeszcze nie dane było wypróbowanie jej pod większą rybką, do tej pory max to okonie 20-25 cm (takie już te nasze wody). Jest to wędka solid tip czyli japońska wklejka ale przy braniu odczucia są jakby to nie była wklejka, czuć każde cmoknięcie, wrażenia piorunujące. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Przybył kolejny zestaw, jeszcze bardziej light: Konger Ultris Jig Micron 232cm 0,5-6gRyobi Ecusima 2000Konger Kevlon SX SX4 0,04 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Jesteś pewien, że ten Kevlon to dobry wybór? Gdzieś czytałem, że to płaska tasiemka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 (edytowane) Kevlon to bardzo płaska tasiemka, założyłem żeby nie leżał w plecaku. Okoniom nie przeszkadza, pozrywam to wymienię na Nanofil 0,04. Edytowane 27 Czerwca 2016 przez Bułka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arushat Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 1.Robinson Jig 2,10m; 5-12g2.Mistral Hornet 20 RD3. Mikado Nihonto Fine Braid 0.10mm. Tupnięte z subohmowego Softtipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzyObr Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 1. Daiwa Exceler 2,40; 2-102. Shimano Catana 2500 FD3. Dragon Millenium Perch 0,16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr123 Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 Wczoraj zakupiłem nowy kijaszek do 5g:Golden Mean Symphonia SPS 76, a do niego mój mały shimano aero 1000gt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 31 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 jak ktoś szuka prawdziwego UL :) http://www.jackall.co.jp/timon/products/rod/t-connection/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Kamil, ale cena też lekka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 cw do 1g. Skończą się BZDURNE pytania ile realnie obsługuje, bo zakres za mały Chociaż gdyby na giełdzie wylądował, to w opisie by napisano że przyłów sumka też ogarnie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1979 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Gorzej jak cw jest zawyżone. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Będzie jeszcze gorzej, "da radę z 20% przekroczyć CW?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 (edytowane) cena nie jest zła myślę, że na video widać dostatecznie dużo Edytowane 1 Sierpnia 2016 przez -BazyL- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arushat Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 (edytowane) Japoński spin z cw do 1g-1500zł, kołowrotek i pletka 0.03mm-1000zł, walczyć z niewymiarowym okonkiem 40 minut-bezcenne Wysłane z mojego SM-G318H przy użyciu Tapatalka Edytowane 1 Sierpnia 2016 przez Arushat 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 rozumiem, że to doświadczenia z praktyki ? ps. swoją droga po co zaglądasz do tego wątku ... ??? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arushat Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 rozumiem, że to doświadczenia z praktyki ? ps. swoją droga po co zaglądasz do tego wątku ... ???To było żartobliwie. Chciałem zwrócić uwagę na to, że nie wiadomo kiedy skończy się ta pogoń za jak najmniejszym cw. Wysłane z mojego SM-G318H przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 tam gdzie kończy się wyobraźnia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 ale jazda, zamiast wybierać sprzęt na GRUUUUBE ZWIERZE gadamy o xxxuuuulllll.... dobrze świadczy o naszych wodach, jeżeli poszukujemy sprzętu, który przy 18cm okoniu wygnie się po rękojeść i da poczuć rybę.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 nawet a USA łowi się Smallmouth, ale zapewne w "normalnych" warunkach zainteresowanie tego typu sprzętem byłoby sumboliczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi