Skocz do zawartości

UL sprzęt (wędka, kołowrotek, plecionki-żyłki)

jigmen ua

Rekomendowane odpowiedzi

odbiegliście od tematu Panowie, odnawiam swoje pytanie jw.

Jak na tak wysoki budżet to wypada napisać jeszcze więcej na temat charakterystyki łowiska i ryb.

Twoje preferencje też nie są bez znaczenia, jak kijek ma pracować, czy ma opad pokazywać czy przekazywać, itp ;)

zbiornik zaporowy woda maks 4 m, średnio 2 m

głównie interesuje mnie okoń, rzadko występuje tu przyłów

kijek musi być też ok na pstrąga na lekko

moze fx701/2 ?? z Torzite ukręcić?

Jeśli fx701 to ubierz go lekko - torzite sa ok., budżetowo minimy - jeśli będziesz chciał korzystać z plecionek to moim zdaniem tylko torzite.

nie wiem jakiej dlugosci potrzebujesz ale w razie czego można fx701/2 nieco skrocic aby był mocniejszy.

no i rozważ suzuki 4lb :D

Edytowane przez Bander

zbiornik zaporowy woda maks 4 m, średnio 2 m

głównie interesuje mnie okoń, rzadko występuje tu przyłów

kijek musi być też ok na pstrąga na lekko

moze fx701/2 ?? z Torzite ukręcić?

Jak to ma być max 2g + 2-3" gumeczki to ci Mosquito lub Big Point ogarnie temat.Mamy dużo blankow UL Matagi i Suzuki jest w czym wybierać.Jak ma i również opędzić Pstrąga to sobie ukręć na blanku Suzuki RXF-4LB PRO kosa kijek :)

thug ja miałem podobny dylemat i pod okoniowe jigowanie jednak zdecydowałem się na 2500 - ponad 20 cm nawoju więcej przy 1 obrocie.

Z ciekawości: który model przy podobnym przełożeniu ma różnicę 20 cm w nawoju pomiędzy modelami 1000 i 2500? Bo np. w Stradicu Ci4 FB to jest 7 cm, a w HG FB 9 cm.

Edytowane przez Raven