manmark Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 też myślałem o Suzuki. ale wziałęm ukraińca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 (edytowane) Adrian, no i jak wrażenia z Suzuki 4lb?Jest OK Szukając blanku trochę się bałem takiego kruciaka ale 190cm daje rade.W odległości rzutowej w przedziale 2-5g główka nie odbiega od innych wykałaczek w długości powyżej 200cm.Suzuki świetnie rzuca już od 2,5g + 2"ES a góra spokojnie podbija 5g+3" ES.Ciężej nie łowie więc nawet nie miałem co zawiesic by sprawdzic ile pociągnie. Moim zdaniem 2,5g ołowiu to takie minimum co by załadować szczyt przy rzucie.Na walkę z rybkami trzeba jeszcze poczekać.Na moich wodach z reguły zaczynają gryźć od połowy marca.Ogólnie jestem zadowolony Edytowane 27 Lutego 2017 przez adriano 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Kto zbroił? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Skalek Rods Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Co jeszcze rozważałeś obok tego Suzuki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Po sparzeniu sie z 8lb StC szukałem blanku szybkiego ale o głębokiej pracy.Brałem pod uwagę Suzuki 4 i 6lb. Ogólnie blank miał sobie poradzić w przedziale 3-5g ołowiu i Suzi 4lb idealnie się wpasowala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 No miałem być u Rafała w weekend ale nie wypaliło. Szukam dokładnie tego co Ty. Jak zachowuje się blank przy agresywnym podbijaniu tych 3 gr ? Mi głównie zależy na agresywnym podbijaniu taką gramaturą 3-5 gr na ok 5m przy dnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Da sobie radę w tym przedziale.Szczyt nie jest wcale lichy i nie klęknie przy tym obciążeniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Spokój psychiczny na rybach - to bardzo dużo Ja tam po spokój właśnie na rybki chodzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Plecionka, jak zapewne wszystkim wiadomo, nawet najlepsza, nasiąka wodą a co za tym, bardziej lub mniej w zależności od ścisłości splotu, zwiększa swoją objętość. Nawijając nasiąkniętą plecionkę mam pewność, że kilkadziesiąt rzutów nie spowoduje już wzrostu objętości, nawój pozostanie na tym samym poziomie około 1-2mm od rantu szpuli i przy kolejnych rzutach nie będzie spadać i tworzyć gniazd.Tak przynajmniej mnie uczyli bardziej doświadczeni spinningiści. Nie wiem czy to dobrze, czy źle ale odkąd stosuję namaczanie, praktycznie nie doświadczam gniazd nawet stosując plecionki ze średniej półki.WitamTo nie do końca tak.Owszem nasiąka,lecz cząsteczki wody wypełniają tylko "wolne "miejsca pomiędzy włóknami plecionki.Same włókna nie nasiąkają jako, że są wykonane z polietylenu,a ten materiał jest nienasiąkliwy. Plecionka to nie drewno,gdzie obserwujemy zmiany objętości w zależności od tego czy suche czy mokre.Pozdrawiam Romek 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manmark Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Koledzy jak sie podoba wam ugięcie tej wklejki?screen capture freeware 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz 24 Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 No jak nie wklejka, co to za kijek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manmark Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 ukrainiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz 24 Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Jaki model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Jest OK Szukając blanku trochę się bałem takiego kruciaka ale 190cm daje rade.W odległości rzutowej w przedziale 2-5g główka nie odbiega od innych wykałaczek w długości powyżej 200cm.Suzuki świetnie rzuca już od 2,5g + 2"ES a góra spokojnie podbija 5g+3" ES.Ciężej nie łowie więc nawet nie miałem co zawiesic by sprawdzic ile pociągnie. Moim zdaniem 2,5g ołowiu to takie minimum co by załadować szczyt przy rzucie.Na walkę z rybkami trzeba jeszcze poczekać.Na moich wodach z reguły zaczynają gryźć od połowy marca.Ogólnie jestem zadowolony Mam bardzo podobne odczucia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flymar Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 No miałem być u Rafała w weekend ale nie wypaliło. Szukam dokładnie tego co Ty. Jak zachowuje się blank przy agresywnym podbijaniu tych 3 gr ? Mi głównie zależy na agresywnym podbijaniu taką gramaturą 3-5 gr na ok 5m przy dnie.Tez potrzebuję czegoś takiego ( może nieco niżej 1,5-5gr) i z zainteresowaniem czytam różne wątki.Na ten moment wytypowałem Kraaga 5lb XF lub F ale obawiam się o trochę delikatny szczyt.Może ktoś już przerabiał ten patyk do okoni, lub inny podobny w parametrach ale koniecznie 2 częsciowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Dzwoń do Rafała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Jaki model?favorite solo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bachamut Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 no ja dziś zakupiłem lucky johna micro jig and rockfishing i muszę powiedzieć że jestem mile zaskoczony tą wędka teraz czekać aż lód puści nad jeziorem i czas na testy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav00 Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Witam. Ja proponuję do UL MHX 781-2, Stelka c2000s i pletka Varivas Light Game PE 0.3 .W sumie to mój pierwszy prawdziwy UL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Też się w końcu "dorobiłem" swojego pierwszego UL'aMHX s871-2 by HubrodsMetal Guide IIKamatsu Techron 0,03 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Napisz jak zdaje egzamin ta plecionka. Dla mnie jak dotąd UL, to tylko żyłka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manmark Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 jak sie ma ten techron do nanofila 0,04 ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Napisz jak zdaje egzamin ta plecionka. Dla mnie jak dotąd UL, to tylko żyłka.To jest mój pierwszy kontakt z tak "cienką?" pletką, niech ktoś bardziej doświadczony w temacie da znać.Ma moc jak na te grubość, poddaje się jak na razie tylko na węzłach, brody jeszcze nie zrobiłem, na przelotkach jej w ogóle nie słyszę.Ale grubość 0,03 to tylko na pudełku, ja bym jej dał z 0,10 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manmark Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 To jest mój pierwszy kontakt z tak "cienką?" pletką, niech ktoś bardziej doświadczony w temacie da znać.Ma moc jak na te grubość, poddaje się jak na razie tylko na węzłach, brody jeszcze nie zrobiłem, na przelotkach jej w ogóle nie słyszę.Ale grubość 0,03 to tylko na pudełku, ja bym jej dał z 0,10to nanofil 0,04 ma 0,53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi