Skocz do zawartości

UL sprzęt (wędka, kołowrotek, plecionki-żyłki)

jigmen ua

Rekomendowane odpowiedzi

Techron zdecydowanie wygrywa trwałością.A nano... jest ciche...

A grubości - rybki z mikrometrem nie pływają - na oko podobne grubości.

na oko to chłop w szpitalu umarł...

Tutaj chodzi o celowe przekłamanie przez producenta a nie "inżynieryjne zboczenie" ryb.  Jak tak dalej pójdzie to producenci będą powielać patenty znanego u nas na rynku producenta typu "fish up to 10 kg"  - co do średnicy może zastosują hasło "below 0,10" czy tam "less than 0.10" chociaż najzabawniejsza byłaby tajemniczość typu "almost 0,03"

• Like 1

Kolego - wyżej masz o grubościach plecionek...co się mnie czepiasz?

Nie mam przyrządów do pomiaru...

I pisz po polsku jak możesz...

Daj spokój... przecież to bicie do producentów... Co do zwrotów w nieojczystym języku - toż to nawiązanie było do hasła marki Jax..n - które notabene nie jest w j.polskim... 

• Like 1

Finezza 610ULS na forum jest trochę opini o tym kiju.

Warto kupić

Jeszcze są u Rafała, z nowej dostawy i chyba ostatniej.

właśnie posiadam 15 FINEZZA Nuovo GNFS-782LML-HS (dł. 2,33 m, lure 1-10g, wklejka) - w sklepie RAPA zakupiłem..., ale jeszcze nie miałem okazji nią łowić - pokrywa lodowa się utrzymuje na "moich" jeziorach. Jest jeszcze alternatywa - rzeki Słupia, Kamnica, Bytowa - ale tam z innym kijem się udaję... masakra... od stycznia czekam aby podłubać tym kijem...

• Like 1

świetnie się komponują kolorystycznie.

Ja pod Finezzkę mam podpiętego Luviasa'16 2004. zestaw super ale nie komponuje się tak świetnie jak Twój.

Początkowo był Vaniek ale wczoraj przyszedł Stradic i "odbił" Vańkowi Finezkę

A na serio Vaniek 2500 był za ciężki i za duży.

• Like 1

Black Savage do 7g nie leży mi do łowienia okoni. Co polecacie niedrogiego do 600zł z wyrzutem do 5-7g, np stajni major craft? Szukam czegoś czułego o akcji fast lub x fast.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Napisz do Rafała Graphiteleader Napewno coś Ci doradzi

Ostatnio było parę kijków w super cenach.

• Like 1

Black Savage do 7g nie leży mi do łowienia okoni. Co polecacie niedrogiego do 600zł z wyrzutem do 5-7g, np stajni major craft? Szukam czegoś czułego o akcji fast lub x fast.

Popatrz na serię Corzza.Ja miałem co prawda tylko w wersji Cast i do 14g.ale świetny kij,parametry z opisu zgodne z realnymi

http://spinningshop.pl/index.php?id_product=12137&controller=product

Jak zadzwonisz do chłopaków z Art-Rod to na pewno Ci podpowiedza-potrafią poprawnie opisac kij.

Major Craft Firstcast T732L

A jak chcesz trochę lepiej, to bede sprzedawał w najbliższym czasie nowego MC N-One NSL-T762L, jednak cena trochę większa.