Skocz do zawartości

UL sprzęt (wędka, kołowrotek, plecionki-żyłki)

jigmen ua

Rekomendowane odpowiedzi

Niech mi ktos wytlumaczy jak to juz jest z tym PE.

Tu jest fajny przyklad nowego podejscia amerykanow do oznaczen. Spotkalem sie w tym roku pierwszy raz z takim opisem na szpuli w usa...

Zawsze myslalem ze 0.12mm to bedzie gdzies kolo PE 1.0-1.2?

31a230fe6a8aa0ef2d99b3f0210e1e9e.jpg

Sent from my K6000 Pro using Tapatalk

Edytowane przez mathew.stepnicki

• 2 tygodnie później...

MHX S781-2 fishingrod

Shimano Stradic CI4+ 2500

Zestaw jeszcze nie zadebiutował :)

Doszła żyłka 0,16 dragona.

Debiut mamy za sobą, niestety pełnego rozdziewiczenia na rybie nie zaliczyliśmy. Ale pod każdym innym względem wypad zaliczam do udanych. Sprzęt spisuje się bez zarzutu. Na tym etapie mojego wędkarstwa sprzęt z wyższej półki byłby przerostem formy nad treścią. Przez sezon przejdziemy w takim właśnie składzie :P

• Like 2

W piątek miałem okazję zobaczyć jaxonowego Symbiana HX Supra Spin 224cm/1-7g w akcji i nawet kilkanaście minut nim pomachać nad wodą. Miałem dokładne porównanie z moim Sicario 207cm/1-7g, z którym akurat byłem nad wodą. Wrażenie bardzo pozytywne, jaxonowy kijek w niczym nie ustępuje mikadowemu, a jest od niego o połowę tańszy. Takie samo wrażenie odniósł właściciel Symbiana, który z kolei pomachał moim Sicario.

Może okazać się kolejną "perełką" w stajni JAXONA, jako przyzwoita alternatywa dla mniej zamożnych.

Edytowane przez Alexspin
  • Like 2

• 5 tygodni później...