Skocz do zawartości

UL sprzęt (wędka, kołowrotek, plecionki-żyłki)

jigmen ua

Rekomendowane odpowiedzi

mutex/ocfipreoqyfb/mutex

LRF już w ogóle nie produkują ( przez tą  wadę z łamaniem ). Parabellum dzisiaj macałem i faktycznie jest lejący ( bardziej niż blue bird i to sporo).

Najprawdopodobniej odpuszczam szukanie czegoś lepszego do wzdręg i okoni jednocześnie  . Albo zostawię blue i kupię coś pod oxy ( machałem w sklepie np nihonto ultra ligt perch do 8  i wydał się fajny - macie jakieś doświaczenia ? ) Albo sprzedam blue i kupię phoenix white crow z myślą głównie o wzdręgach i coś osobno pod oxy albo jak mi podpasuje to odpuszczę drugi kij pod oxy na razie.

Jak dobrze pamiętam to w tych latach nie było modelu c2000 tylko 2000s a to zupełnie inne młynki.Dopiero sella 14 ma wielkość c2000s i vaniek 16.

Rozmiar 1000 ma szpulke wielkości kciuka hehe ale juz c2000 43mm idealny rozmiar do okonióweczki.Kolega @tony1983 miał stelle FE 1000

• Like 1

Jak dobrze pamiętam to w tych latach nie było modelu c2000 tylko 2000s a to zupełnie inne młynki.Dopiero sella 14 ma wielkość c2000s i vaniek 16.

Rozmiar 1000 ma szpulke wielkości kciuka hehe ale juz c2000 43mm idealny rozmiar do okonióweczki.Kolega @tony1983 miał stelle FE 1000

adriano

w takim razie to jaki  będzie miało  korpus?

https://www.avito.ru/sankt-peterburg/ohota_i_rybalka/katushka_shimano_10_stella_c2000s_c2000hgs_185456923

Na plus dla Stelki jest wyższa szpula, niby drobny szczegół ale przy łowieniu na żyłki lepiej lata. Sprawdzałem osobiście :-)

Jak łowisz głównie na cienkie plecionki, bez większej różnicy wybierz ten który bardziej pasuje Ci wagą do wędki.

Edytowane przez gajosik
  • Like 1

Panowie, planuje zakup vańka c2000s, warto dopłacić i wsiąść Stelle w takim samym rozmiarze?

Jak dla mnie nie warto

Miałem taką stelle i swoją pracą jakoś nie powalała na kolana .Jakiś taki zmulony ten kolowrotek był ale większe rozmiary już były ok nawet bardziej niż ok

Do ul wolał bym chyba vańka

Edytowane przez tony1983
  • Like 1

Panowie, planuje zakup vańka c2000s, warto dopłacić i wsiąść Stelle w takim samym rozmiarze?

To zależy czy priorytet to: rozmiar, waga czy kolor.

Stelli w tym rozmiarze nie miałem,ale w tej wadze (160g) warto rozważyć stradica 1000 ci4+ fb, który niewiele odbiega w użytkowaniu od vanquisha, a kosztuje 1/3 ceny vanquisha (z tym że jest czerwony, a nie zloty)

Z drugiej strony ten nowy complex 17 ci4 wygląda bardzo ładnie w mojej opinii z tym że jest o rozmiar większy (2500) ale za to waży 185g czyli praktycznie tyle co wspomniana stella, a też kosztuje dużo mniej niż vanquish.

Po drodze pewnie też będzie jeszcze soare, ale to już nie wiem jak cenowo i parametrowo.

Alternatywy, które podałem wynikają z tego, że praca vanqiusha akurat mnie nie urzekła, żeby go kupić za taką cenę - zwłaszcza w takim rozmiarze c2000s. (osobiście z tych dwóch to już bym wolał dołożyć do stelli).

• Like 1

To zależy czy priorytet to: rozmiar, waga czy kolor.

Stelli w tym rozmiarze nie miałem,ale w tej wadze (160g) warto rozważyć stradica 1000 ci4+ fb, który niewiele odbiega w użytkowaniu od vanquisha, a kosztuje 1/3 ceny vanquisha (z tym że jest czerwony, a nie zloty)

Z drugiej strony ten nowy complex 17 ci4 wygląda bardzo ładnie w mojej opinii z tym że jest o rozmiar większy (2500) ale za to waży 185g czyli praktycznie tyle co wspomniana stella, a też kosztuje dużo mniej niż vanquish.

Po drodze pewnie też będzie jeszcze soare, ale to już nie wiem jak cenowo i parametrowo.

Alternatywy, które podałem wynikają z tego, że praca vanqiusha akurat mnie nie urzekła, żeby go kupić za taką cenę - zwłaszcza w takim rozmiarze c2000s. (osobiście z tych dwóch to już bym wolał dołożyć do stelli).

Ile użytkowników tyle opinii :) Kręciłem i Stellą 14 i Vańkiem 16 i wybrałem Vańka.Byc może trafił się taki egzemplarz ale Stella 14 naprawdę dupy nie urywa.Vaniek kręci jak wściekły,trochę lżejszy tańszy i za szpulke zapasową też trzeba wydać mniej złotówek :)

post-55684-0-13844800-1508494864_thumb.jpg

Edytowane przez adriano
  • Like 2