dreadknight Opublikowano 22 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2017 Zależy jak jesteś przyzwyczajony. Ja mam wszystkie HG do ul również bo jeśli mogę kręcić mniej/wolniej (mniej obrotów) to po co mam się namachać na niższym przełożeniu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-kamien Opublikowano 22 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2017 Jedno podbicie na jeden obrót. Zwykle 2-3 podbicia. Przy wleczeniu oczywiscie mozna sobie dostosować predkość zwijania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 22 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2017 (edytowane) Pamiętaj, że ten z wysokim przełożeniem będzie miał nieco gorszą kulturę pracy (konkretnie start)niż, ten z niższym. Oczywiście wyczujesz to tylko w fotelu ☺ Edytowane 22 Października 2017 przez Mdah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 22 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2017 Sobie odpowiedz jak Ci najwygodniej. A jeszcze lepiej...jak wolą ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-kamien Opublikowano 22 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2017 (edytowane) Obecnie łowię kołowrotkiem z nawojem około 50cm. Dlatego zastanawiam się czy przesiadka na nawój 88cm nie będzie przesadą I czy ryby polubią Edytowane 22 Października 2017 przez e-kamien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 To nie tak. Mam stradica ci4+ fa i rarenium oba wielkości 1000. Stradic jest szybszy od rarenium i ma cieszy start jesli mozna tak powiedzieć. Oba są świetne ale bardziej mi odpowiada jednak rarek, może to przez normalny gumowy grip a nie gabke... Wysłane z mojego K10000 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gerro28 Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 (edytowane) Wbijam w temat jaki kijek na klenia i pstraga od 0,5 do 5g na lekkie wahadła i smużaki do 800zł?łowi ktoś tym?jeżeli tak proszę o opinie Elite Tech River Runner SPINNING 2,18m c.w.0,8-5g Edytowane 23 Października 2017 przez gerro28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bumech Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 chopy, łowi ktoś na ES 2 i 3''jakimi hakami je zbroicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 ES 2 cale = hak nr 4 ES 3 cale = hak nr 1 Zdecydowanie wole krótsze zbrojenie zeby guma szerzej zamiatala. Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Algeroth82 Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Es 2 cale to hak 6-4Es 3 cale to hak 2-1 Wszystko zależy od producenta bo różnią się dosyć mocno długością 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bumech Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 ES 2 cale = hak nr 4 ES 3 cale = hak nr 1 Zdecydowanie wole krótsze zbrojenie zeby guma szerzej zamiatala. Pozdrawiamto i tak grubo zbroiszja jak kolega nizej 2 - hak 63 hak 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bumech Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Es 2 cale to hak 6-4Es 3 cale to hak 2-1 Wszystko zależy od producenta bo różnią się dosyć mocno długością a różnicujesz wielkosc haka w zależności czy wiosna czy lato? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 a różnicujesz wielkosc haka w zależności czy wiosna czy lato?Nie sądziłem, że ludzie mają aż takie problemy... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prawie30 Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 chopy, łowi ktoś na ES 2 i 3''jakimi hakami je zbroicie?Czeburaszki wolframowe i do tego gamakatsu worm 325 micro game rozmiar 6. Do obydwu wielkości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrCz Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Na oba rozmiary na początku łowienia zakładam 4.W zależności od brań zmieniam rozmiary.Przy delikatnych braniach - 2" zbroję 6-tką3" przy agresywnych zbroję 2-ką.Przy 2" i agresywnych braniach nie daję większych niż 4. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Algeroth82 Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 a różnicujesz wielkosc haka w zależności czy wiosna czy lato?Raczej uzależniam od tego jak ryby chcą aby przynęta pracowała - pora roku raczej tu znaczenia nie ma. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Potrzebny będzie chyba nowy dział...........Janusze zbrojenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bumech Opublikowano 1 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 witam,koledzy jakiego materiału używacie na przypony i jakiej wytrzymałości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Algeroth82 Opublikowano 1 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 witam,koledzy jakiego materiału używacie na przypony i jakiej wytrzymałości?W zależności od pory roku i łowiska, czy Okoń jest skłonny do brań i jeszcze paru czynników - najcieńszy wolfram (2-2,5kg) lub fluorocarbon o wytrzymałości delikatnie mniejszej niż linka główna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 1 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 A tu zalecenia Keitech co do wielkości haka http://www.pirania-sklep.pl/przynety-gumowe/keitech/easy-shiner Es 2 cale to hak 6-4Es 3 cale to hak 2-1Wszystko zależy od producenta bo różnią się dosyć mocno długością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Algeroth82 Opublikowano 1 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 (edytowane) A tu zalecenia Keitech co do wielkości haka http://www.pirania-sklep.pl/przynety-gumowe/keitech/easy-shiner Kolego pisząc producent miałem na myśli producenta haka. P. S. A propos linku który podesłałeś - Spróbuj uzbroić kajtka 3 cale w hak 1/0... Osobiście zamiast zwracać uwagę na zalecenia producenta wolę sprawdzić jak przynęta pracuje i gdzie hak wychodzi na żywo Edytowane 1 Listopada 2017 przez Algeroth82 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 1 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 Kolego po co te żale , przecież w dobrej wierze podałem zalecenia producenta dla wiedzy ogólnej .Jeżeli nie widziałeś Kajtka 3 uzbrojonego w hak 1/0 to dalej zostań przy swoim łapaniu i teoriach o fluorocarbonie oraz rybkach podejrzewam 15-20 cm .Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Algeroth82 Opublikowano 1 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 Ja tam żadnych żali nie wylewalem kolego tylko napisałem sprostowanie mojej myśli ponieważ mnie zacytowales I jeżeli ktoś nie przeczyta całości to może zostać wprowadzony w błąd. A i nie oceniaj jakie okonie łapie bo mnie nie znasz i pojęcia o mnie nie masz ani o rybach które łapie. Temat dla mnie zamknięty - połamania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 1 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 Spoko połamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bochun Opublikowano 1 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 Graphiteleader Finezza Nuovo GNFS-6102UL-S Kręciął shimano 15 Twin Power c2000s lub shimano stradic 16 1000 fb to dwa typy pod tego kijka? Pletka ; Varivas Ajing Master 150m 0.2 PE 0,0704mm+ SUNLINE Siglon FC #0.6 0.140mm. 3lb(1.4kg) 30m. fluorocarbon czy STROFT GTM0,140mm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi