Skocz do zawartości

UL sprzęt (wędka, kołowrotek, plecionki-żyłki)

jigmen ua

Rekomendowane odpowiedzi

To nie tak. Mam stradica ci4+ fa i rarenium oba wielkości 1000. Stradic jest szybszy od rarenium i ma cieszy start jesli mozna tak powiedzieć. Oba są świetne ale bardziej mi odpowiada jednak rarek, może to przez normalny gumowy grip a nie gabke...

Wysłane z mojego K10000 Pro przy użyciu Tapatalka

witam,

koledzy jakiego materiału używacie na przypony i jakiej wytrzymałości?

W zależności od pory roku i łowiska, czy Okoń jest skłonny do brań i jeszcze paru czynników - najcieńszy wolfram (2-2,5kg) lub fluorocarbon o wytrzymałości delikatnie mniejszej niż linka główna.
  • Like 1

A tu zalecenia Keitech co do wielkości haka http://www.pirania-sklep.pl/przynety-gumowe/keitech/easy-shiner

Kolego pisząc producent miałem na myśli producenta haka.

P. S. A propos linku który podesłałeś - Spróbuj uzbroić kajtka 3 cale w hak 1/0... Osobiście zamiast zwracać uwagę na zalecenia producenta wolę sprawdzić jak przynęta pracuje i gdzie hak wychodzi na żywo ;)

Edytowane przez Algeroth82
  • Like 1

Kolego po co te żale , przecież w dobrej wierze podałem zalecenia producenta dla wiedzy ogólnej .Jeżeli nie widziałeś Kajtka 3 uzbrojonego w hak 1/0 to dalej zostań przy swoim łapaniu i teoriach o fluorocarbonie oraz rybkach podejrzewam 15-20 cm .

Pozdro

Ja tam żadnych żali nie wylewalem kolego tylko napisałem sprostowanie mojej myśli ponieważ mnie zacytowales I jeżeli ktoś nie przeczyta całości to może zostać wprowadzony w błąd. A i nie oceniaj jakie okonie łapie bo mnie nie znasz i pojęcia o mnie nie masz ani o rybach które łapie. Temat dla mnie zamknięty - połamania.

• Like 1

Graphiteleader Finezza Nuovo GNFS-6102UL-S 

Kręciął  shimano 15 Twin Power c2000s lub shimano stradic 16 1000 fb to dwa typy pod  tego kijka? 

Pletka ; 

Varivas Ajing Master 150m 0.2 PE 0,0704mm

SUNLINE Siglon FC #0.6 0.140mm. 3lb(1.4kg) 30m. fluorocarbon czy STROFT GTM0,140mm

• Like 1