bumech Opublikowano 1 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 a co sądzisz o Fluo Berkleya Trilane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 1 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 Graphiteleader Finezza Nuovo GNFS-6102UL-S Kręciął shimano 15 Twin Power c2000s lub shimano stradic 16 1000 fb to dwa typy pod tego kijka? Pletka ; Varivas Ajing Master 150m 0.2 PE 0,0704mmBędziesz Pan zadowolonyPs.Stradic jest idealny do tego kijka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bochun Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 @bumech a co sądzisz o Fluo Berkleya Trilane? Nigdy nie miałem i nie wypowiem się na ten temat chyba że koledzy wyżej używają czy używali? Natomiast SUNLINE Siglon FC używam cały czas do lowienia okonia .Dla mnie sprawdza się dobrze.Jego zaletą jest to że jest miękki a nie sztywny i mała przynęta zachowuje się bardziej naturalnie w wodzie.Także mogę go polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bumech Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 @bumech a co sądzisz o Fluo Berkleya Trilane? Nigdy nie miałem i nie wypowiem się na ten temat chyba że koledzy wyżej używają czy używali? Natomiast SUNLINE Siglon FC używam cały czas do lowienia okonia .Dla mnie sprawdza się dobrze.Jego zaletą jest to że jest miękki a nie sztywny i mała przynęta zachowuje się bardziej naturalnie w wodzie.Także mogę go polecić. no włąśine,wydaje mi się że że Trilane jest trochę sztywnawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bochun Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 @bumech no włąśine,wydaje mi się że że Trilane jest trochę sztywnawy Wypróbuj SUNLINE Siglon FC. A będziesz Pan zadowolony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 Ja mogę polecić POWER EYE PeeWee LimeGreen, dokładnie PeeWee 0.3 - 5 lb / 2,27 Kg - 0.094 mm. Miękka, cieniutka i prawie okrągła. W dodatku dobrze widoczna na wodzie i bardzo mocna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 Ja też używam SUNLINE Siglon FC,robię sobie z niego przypony do plećki i złego słowa nie mogę powiedzieć,naprawdę bardzo dobry fluorocarbon,wart swojej ceny . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 Ja mogę polecić POWER EYE PeeWee LimeGreen, dokładnie PeeWee 0.3 - 5 lb / 2,27 Kg - 0.094 mm. Miękka, cieniutka i prawie okrągła. W dodatku dobrze widoczna na wodzie i bardzo mocna Gdyby tylko tak koloru nie traciła , a sporo tego na przelotkach zostaje . Ale pletka rzeczywiście bardzo fajna. Miałem 0.6 i byłem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 Mam takie pytanie. Używa może ktoś z was graphiteleader Finezza Nuovo 15 762L-T? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bochun Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 @JunakFlyFishing Mam takie pytanie. Używa może ktoś z was graphiteleader Finezza Nuovo 15 762L-T? PozdrJa używam jej.Wędka bym ją nazwał uniwersalna .Ogarnie okonia jak i okonka i szczupłemu da radę . Pod sandała nie miałem okazji z tego że u mnie pływają same u-boty i ciężko trafić na niego a było kiedyś co nie miara. Brał lepiej niż płotka ale gospodarka rybacka zrobiła spustoszenie .Wędka godna polecenia.Tylko po niej nie zachoruj .Będziesz chciał następną. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bumech Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 witam, Koledzy, łowi ktoś kołowrotkiem Stella 10' w rozmiarze 1000 lub c2000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 witam, Koledzy, łowi ktoś kołowrotkiem Stella 10' w rozmiarze 1000 lub c2000?Takim kołowrotkiem się nie łowi, tylko siedzi się w fotelu,kręci i słucha czy szumi???? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 witam, Koledzy, łowi ktoś kołowrotkiem Stella 10' w rozmiarze 1000 lub c2000?Stelka 10 w rozmiarze 1000.Co chcesz wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 Stelka 10 w rozmiarze 1000.Co chcesz wiedzieć?Ile można za niego wytargać? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemoT Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Phenix 802-2 Ryobi Spiritual DX80 FDVarivas Avani Light PE 0.2 ST.Croix AVS76mlxf2Ryobi Slam Slar 1000 Varivas high grade pe 4 Graphiteleader Corto EX 762 ult Shimano Sienna 1000Varivas high grade pe 0,4 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu76 Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 Pezon & Michel Hiker Finesse 240 0.5-7gDragon Viper FD 820iDaiwa J-braid x8 0.06 Mikado Black Stone 270 1-10gRyobi Arctica 3000Trabucco 0.14 Gunki Bushi S-180CM ML 2-7GRyobi Zauber 200 FDDaiwa J-braid x8 0.06 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid98 Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Witam Poszukuję wędki ultra light do łowienia okoni z łódki. Mam na oku kilka blanków: - phenix mirage mf611-tb - suzuki pro rxf-3lb-601 Z gotowych wędek zastanawiałem się nad Lureleaderem NaturalHeart LNH582ULS - mało o nim opinii w internecie, jesli ktoś używa a ma porównanie z blankami które podałem wyżej to proszę o opinie. Jakie inne blanki lub gotowe wędki byście polecili Najlepiej jak by kijek był w jednoskładzie, ale dwu-skład też moze być jesli będzie warty uwagi. Z 2 czesciowych blanków myslałem nad Matagi Big Pondem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Witam Poszukuję wędki ultra light do łowienia okoni z łódki. Mam na oku kilka blanków:- phenix mirage mf611-tb- suzuki pro rxf-3lb-601 Z gotowych wędek zastanawiałem się nad Lureleaderem NaturalHeart LNH582ULS - mało o nim opinii w internecie, jesli ktoś używa a ma porównanie z blankami które podałem wyżej to proszę o opinie. Jakie inne blanki lub gotowe wędki byście polecili Najlepiej jak by kijek był w jednoskładzie, ale dwu-skład też moze być jesli będzie warty uwagi. Z 2 czesciowych blanków myslałem nad Matagi Big Pondem.PozdrawiamTo chyba nie ten temat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Awuem Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 SG parabellum cc 7gStradic 2500 hg fbkairiki 0.07 + FC varivas 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 DAGER Royal Spirit 703 UL; 213 cm; 1-6 g; linka 2-6 lb; 3 sekcjeDAIWA Tatula CT 100HSL; płytka szpula; ceramiczne łożyskaKAMATSU Techron 0,03 mm; 6 lb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 Polecicie cos powyzej 2.10 pod mikrojigi? Wiem, jest Centex Felchen i Elvis, a cos innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 (edytowane) To wszystko zależy jakie rybki łowisz i od wody. Ja używam konger Elvis 220cm, fajnie się ładuje do tego dzielny kijek bo daje radę nie tylko wzdrążką a sporym karasią i liną. Felchen fajny kijek ale umnie na łowisku trafia się przyłòw sporych rozmiaròw i czymś trzeba go zatrzymać... Konger Elvis jest na tyle fajnym kijkiem, że mam 3sztuki. Jedną zamierzam poważnie stuningować - nowy uchwyt coś w stylu tego z streetowy, przelotki sic w lekkiej ramce i oskrobać z lakieru. Dzięki temu kijek będzie trochę szybszy a przelotki nie będą tak katować nanofil lub inna cienka linkę... Kumpel ma właśnie tak zrobionego Elvis'a i jest kozacki. Co do kosztów takiej imprezy to max 250zl jak dostanie się przelotki z odzysku + uchwyt no name... Ja swoje Elvis' kupiłem używane nawet z popękanym lakierem na omotkach tak aby nie wydać więcej niż 200zl. Zwracałem tylko uwagę na spigot czy jak się to łącznie nazywa, żeby było w bardzo dobrym stanie. Kije i tak są planowane na tuning a w chorej głowie urodził się pomysł budowy cast'a na takim kijku... Umnie zestaw na micro-jiga wygląda następująco: Konger champion Elvis 220 1-4 wersja najstarsza made in Korea...Daiwa Certate 2004 Nanofil 0.04mm lub berkley fireline 1lb Nic chyba lepszego w cenie do 300zl w zamian za Elvis'a to nie kupisz o podobnych parametrach. Wysłane z mojego K10000 Pro przy użyciu Tapatalka Edytowane 19 Grudnia 2017 przez mathew.stepnicki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Polecicie cos powyzej 2.10 pod mikrojigi? Wiem, jest Centex Felchen i Elvis, a cos innego?Mamy z moją Panią, używamy dwa egzemplarze http://www.okonek.com.pl/konger-wdka-ultris-micron-p-7770.html długości 232 cm. Moim zdaniem są rewelacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefan..k Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Polecicie cos powyzej 2.10 pod mikrojigi? Wiem, jest Centex Felchen i Elvis, a cos innego?Favorite White Bird 2,19m 0,5-5g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lkaczmarek Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 To zależy czy priorytet to: rozmiar, waga czy kolor. Stelli w tym rozmiarze nie miałem,ale w tej wadze (160g) warto rozważyć stradica 1000 ci4+ fb, który niewiele odbiega w użytkowaniu od vanquisha, a kosztuje 1/3 ceny vanquisha (z tym że jest czerwony, a nie zloty) Z drugiej strony ten nowy complex 17 ci4 wygląda bardzo ładnie w mojej opinii z tym że jest o rozmiar większy (2500) ale za to waży 185g czyli praktycznie tyle co wspomniana stella, a też kosztuje dużo mniej niż vanquish. Po drodze pewnie też będzie jeszcze soare, ale to już nie wiem jak cenowo i parametrowo. Alternatywy, które podałem wynikają z tego, że praca vanqiusha akurat mnie nie urzekła, żeby go kupić za taką cenę - zwłaszcza w takim rozmiarze c2000s. (osobiście z tych dwóch to już bym wolał dołożyć do stelli).potwierdzam! kręcę na co dzień dwoma stradic-ami 1000ci4 i 2500ci4 oraz dwoma stella-mi 2500 i 3000, VANQUISH C2500HGS miałem przez trzy miesiące i szybko sprzedałem - praca kołowrotka nieporozumienie, nie za te pieniądze, był podpięty po uchwyt typu "delfin" który ukazuje wszystkie mankamenty kołowrotka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi