Skocz do zawartości

UL sprzęt (wędka, kołowrotek, plecionki-żyłki)

jigmen ua

Rekomendowane odpowiedzi

kręcę na co dzień dwoma stradic-ami  1000ci4 i 2500ci4   oraz dwoma stella-mi 2500 i 3000, VANQUISH C2500HGS miałem przez trzy miesiące i szybko sprzedałem - praca kołowrotka nieporozumienie, nie za te pieniądze, był podpięty po uchwyt typu "delfin" który ukazuje wszystkie mankamenty kołowrotka...

Kolego, a coś więcej o tych mankamentach vańka? Bo z Twojego wpisu wnioskuje, że było ich wiele.

kręcę na co dzień dwoma stradic-ami 1000ci4 i 2500ci4 oraz dwoma stella-mi 2500 i 3000, VANQUISH C2500HGS miałem przez trzy miesiące i szybko sprzedałem - praca kołowrotka nieporozumienie, nie za te pieniądze, był podpięty po uchwyt typu "delfin" który ukazuje wszystkie mankamenty kołowrotka...

Kolego, a coś więcej o tych mankamentach vańka? Bo z Twojego wpisu wnioskuje, że było ich wiele.No to kolega musiał albo źle trafić na model z jakąś wadą lub na cudownego stradica. Ja mam zarówno stradica fb przy zakupie, którego musiałem przekopać 4 sztuki żeby wybrać jeden dobrze działający. A co do vanka to mam rozmiar 4000 hg fa czyli ten szybszy i masełko w porównaniu z stradickiem. Ostatnio zakupiłem vanka c2000s sfa i jestem naprawdę zaskoczony jego pracą w porównaniu z dużym bratem. Startuje znacznie delikatniej i praca naprawdę extra maślana.

Lubię ten delikatny-lekki start wolnej wersji dlatego mam takie a nie inne odczucia odnośnie wersji hg....

Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka

Po sezonie użytkowania Vańka 16 c2000s nie mam żadnej negatywnej opini.Bardzo sztywna kunstrukcja,lekko startuje nie czuć na nim żadnego oporu przy zwijaniu nawet pod wiekszymi przynetami.Warto do niego założyć dłuższą korbke 45mm jest dużo lepiej.Kręciłem również stradickiem ci4 i to w porównaniu do Vańka to luźna patatajka :)

Edytowane przez adriano
  • Like 1

Po sezonie użytkowania Vańka 16 c2000s nie mam żadnej negatywnej opini.Bardzo sztywna kunstrukcja,lekko startuje nie czuć na nim żadnego oporu przy zwijaniu nawet pod wiekszymi przynetami.Warto do niego założyć dłuższą korbke 45mm jest dużo lepiej.Kręciłem również stradickiem ci4 i to w porównaniu do Vańka to luźna patatajka :)

1000 fb prawda,że jest trochę luźna,ale 2500 nic z tego.

Dostałem miesiąc temu z Ravenu i bardzo pozytywne odczucia. Chyba ,ze tak dobrze trafiłem.

Praca prawie identyczna z Vankiem.

Jedyne co cholernie denerwuje, to zaczep żyłki.

Miałem 16 Vanquish-a 2500S i C3000SDH, końcowo zostawiłem Stradica ci4 2500. Moje odczucie jest takie że Vanki (przynajmniej te które miałem) rzeczywiście były lepiej spasowane niż stradic, no ale chyba muszą być lepiej spasowane skoro kosztują dwa razy więcej ;) . Zostawiłem Stradica bo według mnie cena/jakość/moje potrzeby wypada poprostu lepiej.

• Like 1

Witam,

szukam kołowrotka do ul w cenie do 600 złotych. 

2 typy Abu Revo stx vs shimano stradic 1000 FKHG

http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/revo-stx-spin-a17-p652-k16856.html

https://www.raven-fishing.pl/shimano-stradic-1000fk-hg-ko%C5%82owrotek/pl/product/26581/

Ewentualnie może coś innego? Jedno wymaganie kolor biały/czarny 

Witam,

szukam kołowrotka do ul w cenie do 600 złotych. 

2 typy Abu Revo stx vs shimano stradic 1000 FKHG

http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/revo-stx-spin-a17-p652-k16856.html

https://www.raven-fishing.pl/shimano-stradic-1000fk-hg-kołowrotek/pl/product/26581/

Ewentualnie może coś innego? Jedno wymaganie kolor biały/czarny

Stradic FK jest srebrno niebieski (granatowy)

Wejdź na ebay.co.uk i poszukaj sklepu fishing republic. Brałem dla dwóch kumpli od nich w Black fraiday saile...

Nie pamiętam tylko czy kosztowały 82£ czy 85£ ale to już mały szczegół...

Jak będziesz potrzebował pomocy przy zamówieniu to pisz na priv będę coś od nich zamawiał w styczniu...

Wysłane z mojego K10000 Pro przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez mathew.stepnicki
  • Like 1

Tu jest link i są nawet w nowej promocji 81.50£ czyli nie całe 400zl...

Jedyne czego nie wiem to ile może kosztować wysyłką do PL ale tak jak pisałem będę z kumplem brał sprawie,et karpiowy to ktoś może się dorzucić do zbiorczej paczki...

https://m.ebay.co.uk/itm/STRADIC-1000-FK-HG-ST1000HGFK/372052851600?epid=2256190574&hash=item56a013fb90:g:ss4AAOSwNqtZnDAI

Wysłane z mojego K10000 Pro przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez mathew.stepnicki

• 3 tygodnie później...

Stara wysłużona Daiwa Exceler w końcu została zastąpiona nowym patykiem.

Od dziś na podorędziu okoniowym znajdować się będzie MHX s871-2 ubrany w Delfina i Delte. Do kijka doczepiony jest Shimano Cardiff c2000SS z nawiniętą plecionką EGI Metal WX4.

Całość waży 240g :)

Teraz tylko dotrwać do pierwszych testów!

post-50972-0-96129900-1516225652_thumb.jpg

post-50972-0-93047900-1516225660_thumb.jpg

Edytowane przez v3ctor
  • Like 5

Stara wysłużona Daiwa Exceler w końcu została zastąpiona nowym patykiem.

Od dziś na podorędziu okoniowym znajdować się będzie MHX s871-2 ubrany w Delfina i Delte. Do kijka doczepiony jest Shimano Cardiff c2000SS z nawiniętą plecionką EGI Metal WX4.

Całość waży 240g :)

Teraz tylko dotrwać do pierwszych testów!

attachicon.gif 20180117_212544.jpg

attachicon.gif 20180117_212621.jpg

Jak ci sie to wyważa? Ja mam to samo tylko z nasci 2500 i dopiero czuje ze wagowo jest ok. Edytowane przez pyotreq

Ciekawe jak będą latać małe wobki i paprochy przy takim setup--ie przelotek daj znać jak zrobisz tescik .

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Ja już obłowiłem na każdą stronę ten setup. Małe przynęty latają nadspodziewanie dobrze. W zasadzie na żyłce nie próbowałem, ale na odpowiedniej plecionce pierwsze rzuty były przestrzelone (za daleko) :) wyczucie ma jednak znaczenie na małej rzece. A i przyłowów nie ma się co obawiać.

post-60732-1516309600,2182_thumb.jpg

• Like 2

• 1 miesiąc temu...

Nowe wędki przetestowane w ostatnich dniach także w sezon wchodzę z:

- Konger Elvis 220cm 0.8-4g

- SG Troutizimo 190cm 0-5g

- MHX s781-2 198cm 0.8-5.5g

- Batson sp781-2 198cm 2-7g

- Konger WCH Tango 240cm 1-8g

- Shimano Nasci 1000

- Shimano Rarenium 2500FA

- Shimano Rarenium 2500S