Skocz do zawartości

UL sprzęt (wędka, kołowrotek, plecionki-żyłki)

jigmen ua

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Od zawsze synonimem idealnej okoniówki był szklany Seeker od Wojtka Grocholi a z seryjniaków SG Parabellum UL 0-7g 215cn.

Do tego zacnego grona wkracza Major Craft Basspara 63UL.

Jestem zakochany w akcji tego kija. Sparowany z Sedoną FI 1000 oraz Varivasem Mebaru 4lb tworzy bardzo niebezpieczny zestaw na jeziorowego pasiaka.

• 2 tygodnie później...

Witam wszystkich, pierwszy raz jestem w dziale spinningu a wiec...

Po przesiadce z casta ul na stala szpule w tej „wadze” wymienilem kijek z pazurem w ktorym bylem zakochany a byla to sakura furiozza 1-5gr 6lb z szybka wklejanka na:

Sakura Players pls723 ulst 0,5-5gr 6lb - wklejka

Shimano stradic ci4+ c2000s

Varivas super trout advance max power

Zobaczymy co z tego bedzie, powiem szczerze ze nigdy nie mialem stycznisci z metoda spinningowa na stalej szpuli ????????

Pozdrawiam!

Edytowane przez hose4ras
  • Like 1

Od zawsze synonimem idealnej okoniówki był szklany Seeker od Wojtka Grocholi a z seryjniaków SG Parabellum UL 0-7g 215cn.

Do tego zacnego grona wkracza Major Craft Basspara 63UL.

Jestem zakochany w akcji tego kija. Sparowany z Sedoną FI 1000 oraz Varivasem Mebaru 4lb tworzy bardzo niebezpieczny zestaw na jeziorowego pasiaka.

Kolego, jak wypada ten Parabellum vs River Runner Fenwicka (np. ERR69L-FS-2)?
Szukałem tych Fenwick-ów ale ceny używek zaczynają się od 600 zł. SG mogę mieć w bardzo dobrej cenie tylko mam obawy, że będzie zbyt spolegliwy np. do jigowania jaskółkami, w katalogach SG jego akcja jest opisana jako "slow". Jego zakres jest dobrze opisany?

Ja mam dwa SG jeszcze w tej starszej wersji ( drugi dokupiłem jak trafiła się okazja) fakt że nie jest to fast ale ja używam go właśnie do małych jaskółek. Kijek dobrze się ładuje na najlżejszych główkach, a takim Ul nie łowię na dużych głębokościach, ja polecam, choć nie wiem ja Parabellum ma się do Troutzimo ????

Edytowane przez Apisfisha

Kolego, jak wypada ten Parabellum vs River Runner Fenwicka (np. ERR69L-FS-2)?

Szukałem tych Fenwick-ów ale ceny używek zaczynają się od 600 zł. SG mogę mieć w bardzo cenie tylko mam obawy, że będzie zbyt spolegliwy np. do jigowania jaskółkami, w katalogach SG jego akcja jest opisana jako "slow". Jego zakres jest dobrze opisany?

Z najnowszą serią ERR chcesz porównać?