Skocz do zawartości

UL sprzęt (wędka, kołowrotek, plecionki-żyłki)

jigmen ua

Rekomendowane odpowiedzi

Czy któryś z kolegów miał może styczność z wędkami Azura? chodzi mi konkretnie o model Azura Sawada 2.54 1-12g,czy to kij bardziej pod przynęty miękkie czy wobki,blaszki? czy ten kij jest wart swojej ceny? czy za tą kwotę można dostać coś znacznie lepszego?

Ponawiam zapytanie,dodatkowo potrzebuję informacji na temat tych dwóch kijków:

Lureleader Natural Heart 1.93m 1.5-8g

Favorite Arena Strem 1.98m 3-10g

szukam krótkiego UL pod klenia,który obsłuży małe wobki,wirówki i gumki i w oko wpadły mi te dwa modele wyżej,czy to dobry wybór?

Panowie czy microflex w wersji 270cm 2-10g nadaję się do jigowania jako UL/L pod okonki na średnie i małe rzeki? Czy tym kijkiem da radę w miarę komfortowo jigować?

da się ale nie będzie to agresywne podbijanie, raczej bujanie przynęta. Ta wędka ma dolnik dlugi jak slup telegraficzny, dla mnie to jest spora wada.

• Like 2

U mnie doszedł jeden zestaw:

Mikado Katsudo Slim do 5 i do 9 gram

Shimano Nasci 2000 i 2500

Egi Metal #0,4

Mikado LX Sapphire Fazlite do 7 gram

Shimano Exage 2500

Daiwa J'braid Grand 0,06

Długa wklejka od Mekamil do 3 gram

Shimano Nexave 1000

Mikado Dreamline 0,047

Lureleader Natural Heart 0,8-4g 

Shimano Stradic FL 1000

Egi Metal #0,4

Edytowane przez Ostry

Łowił ktoś z was tym kijkiem Robinson Toshido Light Spin 2,55m/2-8g , szukam czegoś taniego do UL , a totalnie nie pasują mi kije 2 metrowe , mam Grey stima 2.10 1-7 g ale jak dla mnie za krótki , chyba że macie jakieś propozycje w długości 2.4 , 2,6 .

Dołączam się do pytania, czy ktoś może się podzielić opinią na temat Robinson Toshido Light Spin 2,55m/2-8g  ?

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Łowił ktoś z was tym kijkiem Robinson Toshido Light Spin 2,55m/2-8g , szukam czegoś taniego do UL , a totalnie nie pasują mi kije 2 metrowe , mam Grey stima 2.10 1-7 g ale jak dla mnie za krótki , chyba że macie jakieś propozycje w długości 2.4 , 2,6 .

Mam wędke ryobi applause coprawda 2,3m 0-5-7g i jestem mega zadowolony. Są też wersje 2,45m, 2,6m i 2,75m. Przed zakupem nie znalazłem info czy to wklejka, ale po akcji i pomalowanej na biało szczytówce wnioskuje że tak. Robinsona niestety nie testowałem.

Edytowane przez ShadowStalker
  • Like 1

Na YT za dwa filmiki autorstwa Smółka, gdzie łowił białoryb i okonie tym robinsonem. Ja się dopytałem o jego wrażenia z łowienia tą wędką. Przeczytałem też artykuł z fishing test i finalnie nie mogąc obejrzeć na żywo tej wędki... nie zdecydowałem się na Robinsona. W to miejsce kupiłem wędkę SG parabellum ccs 3-14g, 2.46m.

Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka

• Like 1

@Łukasz Mk

A możesz napisać co wiesz o tym modelu Toshido ? Jak ogarnia to dolny zakres wyrzutu ? przynęty 1-3g. Jak to rzuca dolnym zakresem, wiesz cos ?

Mogę jedynie zacytować odpowiedź kolegi Smółka, że opad czuć pomiedzy 2-3 gramy, łowiąc lżej brania obserwował na plecionce. Ja nie miałem możliwości żeby obejrzeć na żywo Toshido.

Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...

Mógłbyś coś więcej skrobnąć o templarze...

Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk

ten kij  leżał u mnie dłuższy czas w szafie jako nowy

i prawie o nim  zapomniałem

pomachałem nim na nowo i stwierdziłem że  to jest to

szybka akcja szczytowa z głębokim ugięciem  w fazie  holowania

super kij wg mnie do główek 2-5 g i ES 2-3'' i wszystkie wobki typu Siek Bzyk itd

Edytowane przez Zbiku
  • Like 2