Brunet Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2020 Gdzie można to dostać ? Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkMam nadzieję, ze nie złamię regulaminu... Wpisz: fish4fish 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2020 Gammarus daje do myślenia... W fazuectestów modek Daphnia 0,01-0,1g. Trzeba uważać, żeby zbyt ciężką agrafką nie przeciążyć kija. Tak tylko się droczę. Też lubię UL. Może i XUL kiedyś wypróbuję. Ale wydaje mi się, że realnie możliwa jest, przy zastosowaniu konwencjonalnych komponentów i zasad rodbuildingu, budowa kijów najlżej tak do 3g. Potem fizyka już ogranicza i realne warunki nad wodą. Wyobrażam sobie, że z uwolniem od zaczepu o małą trawkę jest wtedy problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2020 To już jest tzw skrajność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Koralewski Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2020 Mam nadzieję, ze nie złamię regulaminu... Wpisz: fish4fishdzięki, zobaczymy czy odpiszą po angielsku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Godzio Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2020 ten kij leżał u mnie dłuższy czas w szafie jako nowyi prawie o nim zapomniałempomachałem nim na nowo i stwierdziłem że to jest toszybka akcja szczytowa z głębokim ugięciem w fazie holowaniasuper kij wg mnie do główek 2-5 g i ES 2-3'' i wszystkie wobki typu Siek Bzyk itdA który to model, bo mam to samo ale nazywa się Paladin Fire Wizard 248/7 i ten to raczej szybki parabolik. U mnie robi za brzegowy UL na klenie, jazie no i okonie ale raczej z małymi wirówkami, woblerkami i cykadkami. Gorzej jest z wszelkiego rodzaju mikrusami poniżej 2g. Da radę rzucić ale odległości nie powalają. W czasie holu większych okazów, kij robi całą robotę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbiku Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2020 A który to model, bo mam to samo ale nazywa się Paladin Fire Wizard 248/7 i ten to raczej szybki parabolik. U mnie robi za brzegowy UL na klenie, jazie no i okonie ale raczej z małymi wirówkami, woblerkami i cykadkami. Gorzej jest z wszelkiego rodzaju mikrusami poniżej 2g. Da radę rzucić ale odległości nie powalają. W czasie holu większych okazów, kij robi całą robotę to następna PaladinaWizard Fire 225 2-7 gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2020 Gammarus daje do myślenia... W fazuectestów modek Daphnia 0,01-0,1g. Trzeba uważać, żeby zbyt ciężką agrafką nie przeciążyć kija. Tak tylko się droczę. Też lubię UL. Może i XUL kiedyś wypróbuję. Ale wydaje mi się, że realnie możliwa jest, przy zastosowaniu konwencjonalnych komponentów i zasad rodbuildingu, budowa kijów najlżej tak do 3g. Potem fizyka już ogranicza i realne warunki nad wodą. Wyobrażam sobie, że z uwolniem od zaczepu o małą trawkę jest wtedy problem.Jeśli uwolnić się od myślenia schematami to się da zbudować kij, który z powodzeniem obsługuje mikro jigi i nie pęka przy byle zaczepie a do tego pozwala spokojnie holować "przyłowy". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2020 (edytowane) Jeśli uwolnić się od myślenia schematami to się da zbudować kij, który z powodzeniem obsługuje mikro jigi i nie pęka przy byle zaczepie a do tego pozwala spokojnie holować "przyłowy".Owszem, tylko moc takiego kija skacze od razu na poziomy 3-5lb...Sam dałem taką konstrukcję poczynić i spełnia się w swojej roli znakomicie. Edytowane 27 Grudnia 2020 przez nyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2020 Mocy w dolniku nigdy dość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2020 (edytowane) Owszem, tylko moc takiego kija skacze od razu na poziomy 3-5lb...No i co z tego? Uwolnij się..... Edytka: Jakoś dziwnie sie edytowało Edytowane 27 Grudnia 2020 przez strary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2020 No i co z tego? Uwolnij się..... Edytka: Jakoś dziwnie sie edytowało Nie rozumiem, od czego niby mam się uwolnić? Od schematów?Akurat w moim przypadku to przestrzeliłeś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2020 (edytowane) Jak napiszę "żart" to będzie ok? A dlaczego martwi Cię, że:Owszem, tylko moc takiego kija skacze od razu na poziomy 3-5lb... Dla mnie to zaleta, ogromna zaleta, że można łowić na mikro jigi i bez problemów wyciągać duże ryby, wyjmować i wypuszczać w świetnej kondycji bez zamęczenia długim holem. Edytowane 27 Grudnia 2020 przez strary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 No kij 4-5lb to nic nadzwyczajnego, ot UL, określany zwykle jako do 6g, którym też zwykle daje się operować mikrojigami ok. 1g. Chodziło mi o takie pokroju rzeczonego kiełżyka, Gammarusa max do 1,5g o ile dobrze pamiętam. Jeśli to realny górny c.w. to chyba do 4lb bardzo daleko.Oczywiście tylko teoretyzuję, nie jestem jak dotąd skażony praktyką z takimi wykałaczkami, nie macałem takowego nawet, więc mogę się mylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Koralewski Opublikowano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2020 (edytowane) Gamarrus jest ponoć do 0.6gMój nano zero od Crazy Fish daje radę do około 2g Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 28 Grudnia 2020 przez Darek Koralewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Tak ale ja mam na myśli konstrukcje, która rzuca i animuje mormyszki a ma mocy kilka lb. Nie sama fascynacja kto da mniej lb tylko narzędzie najbardziej użyteczne w każdej,no prawie każdej sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Tak ale ja mam na myśli konstrukcje, która rzuca i animuje mormyszki a ma mocy kilka lb. Nie sama fascynacja kto da mniej lb tylko narzędzie najbardziej użyteczne w każdej,no prawie każdej sytuacji.Takie konstrukcje trzeba dać zbudować, zapewniam Cię że się da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Takie konstrukcje trzeba dać zbudować, zapewniam Cię że się da Można zbudować, można kupić gotowe i wcale nie musi mieć górne cw. 0,6g, aby dało nim się rzucić i poprawnie prezentować mormyszkę o masie nawet 0,4g. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Można zbudować, można kupić gotowe i wcale nie musi mieć górne cw. 0,6g, aby dało nim się rzucić i poprawnie prezentować mormyszkę o masie nawet 0,4g.Nic o górnym CW nie pisałem, bo to jest płynne...Jeśli chodzi o gotowce......przerzuciłem ich mnóstwo nie znalazłem takiego, który mnie by satysfakcjonował. ... uczciwie przyznam, że robionych też trochę obłowiłem zanim siadło mi coś co wystarcza w zupełności póki co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinn Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Matagi twa 662 xulKumpel w letnie łowy ciągał karpie około 2 kg na micro jigi na komercji.Z opisania kumpla, karp 2,5kg to już jest max max dla tej wykałaczki.OT z czystej ciekawości postanowił sprawdzić co potrafi ten kijek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasku10 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 I akcje GL poleciały w dół ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Matagi twa 662 xulKumpel w letnie łowy ciągał karpie około 2 kg na micro jigi na komercji.Z opisania kumpla, karp 2,5kg to już jest max max dla tej wykałaczki.OT z czystej ciekawości postanowił sprawdzić co potrafi ten kijek.Mam TR56 Super Area Sensor XUL, 173cm, 0,2-1g, 1-4lb. Opisany niepoprawnie, górne cw. to co najmniej 2,0g.Z 2g główką plus 2'' smukły gumiś można rzucać w stylu "ile mu fabryka dała".Natomiast TWA-662 XUL 173cm, 0,2-1g, 1-2lb nie znam, ale patrząc ma średnice dołu i igły musi to być straszny "krowi ogon".Przy 2,5kg karpiu na komercji da się rybę wyciągnąć w stanie takim, że nie może biedak już machnąć ani płetwą ani ogonem.Oba powyższe blanki nie do takich ryb zostały zaprojektowane, bo ryba płynie dokąd chce, a wędkarz nie ma nic do powiedzenia.W naturalnych rzekach czy zbiornikach po pierwszym odejściu ryby, byłoby "po herbacie". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Ostatnio machałem w sklepie Abu Garcia Carabus Nano 0.3-2.5g. Genialny kijek. Szybki, z super ugięciem i dużą mocą. Cena jak dla mnie wysoka więc na razie się wstrzymałem ale będę się przyglądał i może w przyszłości... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mido Opublikowano 22 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 Ostatnio machałem w sklepie Abu Garcia Carabus Nano 0.3-2.5g. Genialny kijek. Szybki, z super ugięciem i dużą mocą. Cena jak dla mnie wysoka więc na razie się wstrzymałem ale będę się przyglądał i może w przyszłości...Ta wędka robi mega wrażenie, podobnie jak jej cena Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 22 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 (edytowane) Do kolekcji jedzieAbu Garcia Carabus Cassiopeia 1.95m c.w. 1-8g.Ciekawe jak będzie się różnić od w3 streetsticka. Edytowane 22 Lutego 2021 przez scOOtt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartix92 Opublikowano 22 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 Ktoś na forum ma i używa tego carabusa do 2.5g? Szukam czegoś pod tanty i inne robactwo + małe gumki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi