Alexspin Opublikowano 20 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2021 (edytowane) No to moja propozycja zestawu Ultris Jig Micron + Ultris Aqua wpisuje się jak ulał. Dodaj do tego plecionkę Siglon Sunline PE 0,4 od kol. http://jerkbait.pl/user/46318-psulek/ i będziesz miał komplet za niespełna 400.- spełniający Twoje wymagania. Jeszcze Ci trochę na przynęty zostanie. Edytowane 20 Września 2021 przez Alexspin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endern Opublikowano 21 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2021 A co myślicie o sg2 do 3.5 gram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid.K Opublikowano 21 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2021 W tym sezonie u mnie zbliża się koniec łowienia na UL.Jestem po testach wędki Westin W3 StreetStick 1,83 2-7g. Co mogę napisać:Kijek wykonany starannie - nie ma się w zasadzie do czego przyczepić. Pianka twarda, dobrej jakości. Uchwyt pewnie trzyma kołowrotek i nie niszczy stopki. Pod "shimanowskie" rozwiązania pasuje idealnie. Omawiany kijek jest zdecydowanie szybszy od wersji 2,13m 2-10g. Można by nawet napisać, że to dwie różne konstrukcje.Jest bardzo dobrze wyważony. Rzucić tym idzie już gramową przynętą. Maksymalny komfort górnej granicy to główka 6g + 2,5". Da się ciężej ale to już raczej nie jest to. Szybko gaśnie, jest to taki fast ze sztywniejszym dolnikiem. Bez problemu radzi sobie z przyłowami w postaci szczupaczków 50-60cm. Wędki najwięcej używałem do główek 0.8 - 2g + sztuczna ochotka lub imitacja białego robaka. Na okoniach radził sobie doskonale.Komfortowo łowiło się płotki, krąpie, leszczyki, kleniki i ukleje. Wzdręg nie łowiłem - tam, gdzie wędkuję nie ma ich w takiej ilości aby odławiać je regularnie. Współpracował z plecionką Siglon Sunline PE 0.3. Już wiem, że w przyszłym sezonie to będzie PE 0.4 (jest trwalsza, mniej się rwie a odległości w rzutach są porównywalne). Ta PE 0.3 jest super jeżeli nie ma zaczepów, trzcin itd.Czy kupiłbym wędkę drugi raz? Tak. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 21 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2021 W tym sezonie u mnie zbliża się koniec łowienia na UL.Jestem po testach wędki Westin W3 StreetStick 1,83 2-7g. Co mogę napisać:Kijek wykonany starannie - nie ma się w zasadzie do czego przyczepić. Pianka twarda, dobrej jakości. Uchwyt pewnie trzyma kołowrotek i nie niszczy stopki. Pod "shimanowskie" rozwiązania pasuje idealnie. Omawiany kijek jest zdecydowanie szybszy od wersji 2,13m 2-10g. Można by nawet napisać, że to dwie różne konstrukcje.Jest bardzo dobrze wyważony. Rzucić tym idzie już gramową przynętą. Maksymalny komfort górnej granicy to główka 6g + 2,5". Da się ciężej ale to już raczej nie jest to. Szybko gaśnie, jest to taki fast ze sztywniejszym dolnikiem. Bez problemu radzi sobie z przyłowami w postaci szczupaczków 50-60cm. Wędki najwięcej używałem do główek 0.8 - 2g + sztuczna ochotka lub imitacja białego robaka. Na okoniach radził sobie doskonale.Komfortowo łowiło się płotki, krąpie, leszczyki, kleniki i ukleje. Wzdręg nie łowiłem - tam, gdzie wędkuję nie ma ich w takiej ilości aby odławiać je regularnie. Współpracował z plecionką Siglon Sunline PE 0.3. Już wiem, że w przyszłym sezonie to będzie PE 0.4 (jest trwalsza, mniej się rwie a odległości w rzutach są porównywalne). Ta PE 0.3 jest super jeżeli nie ma zaczepów, trzcin itd.Czy kupiłbym wędkę drugi raz? Tak. Mam wersje z c.w 1-5g i pod tym co @Dawid.K napisał podpisuję się obiema rękami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam NDG Opublikowano 21 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2021 6th element DIAMOND pany ktoś łowi tym cudeńkiem,jakie wrażenia, wart swojej ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 21 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2021 W weekend oglądałem W3 streetstick i uchwyt plus długość dolnika to w mojej ocenie dużą wada tego kija. Natomiast blanki super przyjemne, szkoda że dolnik psuje wrażenie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 21 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2021 Uchwyt zgoda jest dość niewygodny. Ale dolnik? Za długi dla Ciebie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endern Opublikowano 22 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2021 Ja dłuższy czas rozglądam się za zestawem ul na okonia i na tą chwilę mam na oku kołowrotek OKUMA CEYMAR CXT 20 FD 6+1BB. I wędka DAM microflex 1-7g dł 230 . Co myślicie o takim zestawie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 22 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2021 Uchwyt zgoda jest dość niewygodny. Ale dolnik? Za długi dla Ciebie ?Tak, długi i dzielony. To kwestia gustu, jeżeli ma być tak długo to wolałbym jednak pełna rękojeść. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_gda Opublikowano 23 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2021 Łowiłem kolegi Street stickiem że skróconym dolnikiem, zupełnie inna wędka. W takiej konfiguracji naprawdę ciekawy sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid.K Opublikowano 23 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2021 Czy 30.5cm od środka uchwytu do końca wędki to dużo? Dla mnie jest ok. Zbudowałem kilka kijaszków pod moje potrzeby i z ciekawości sprawdziłem jakie są długie rękojeści do środka uchwytu. Wszystkie mają pomiędzy 30-31.5cm, tak aby wyważyć cały zestaw. Do mojego łokcia jeszcze trochę brakuje . Co do tego czy dzielona czy nie, to oczywiście kwestia gustu i mody. Kupując seryjniaka trzeba liczyć się z kompromisami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endern Opublikowano 24 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2021 Który kołowrotek będzie lepszy do wędki dam microflex do 7 gram 230 cm Kołowrotek Okuma Ceymar XT CXT 20FD czy Daiwa Ninja 2500 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 24 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2021 Czy 30.5cm od środka uchwytu do końca wędki to dużo? Dla mnie jest ok. Zbudowałem kilka kijaszków pod moje potrzeby i z ciekawości sprawdziłem jakie są długie rękojeści do środka uchwytu. Wszystkie mają pomiędzy 30-31.5cm, tak aby wyważyć cały zestaw. Do mojego łokcia jeszcze trochę brakuje . Co do tego czy dzielona czy nie, to oczywiście kwestia gustu i mody. Kupując seryjniaka trzeba liczyć się z kompromisami.Każdy ma swoje gusta i upodobania. Dla mnie, przy wzroście 190cm i długich rękach te 30.5cm od środka stopki do końca to byłby dolnik feederowy. Kocham krótkie dolniki, najlepiej "jednoręczne" Poza tym wszystko też zależy od naszego chwytu i upodobań w prowadzeniu przynęt. Przy moim sposobie dłuższy dolnik wadzi mi o ciuchy, szczególnie jesienną porą, co jest dla mnie niedopuszczalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gnat Opublikowano 27 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2021 Czy ktoś z kolegów posiada SG4 1-5g do UL ? Szukam opinii o tej wedce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mido Opublikowano 5 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2021 Mikado sensor x area solid 183 0,5-2,5GDaiwa Exceler LT 2000 XHYGK g-soul x4 upgradePE #0.3Berkley fluorocarbon 0,15 Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 18 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2021 Ktoś na forum ma i używa tego carabusa do 2.5g? Szukam czegoś pod tanty i inne robactwo + małe gumki. Dzięki, dobrze wiedzieć. Dam znać po testach. Kupiłeś może ostatecznie tego Carabusa Nano do 2.5 gram? Jeśli tak to napisz coś proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartix92 Opublikowano 18 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2021 Kupiłem tubulara do 2.5g, realnie rzuca do 3g + 2", dołem od 0.5g. Małe przelotki nie pomagają w dalekich rzutach, przynajmniej na plecionce 0.2. Daj znać co byś chciał wiedzieć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 18 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2021 Dzięki za odzew. Głównie chodzi o dolne cw bo to często się nie pokrywa z rzeczywistością. Jeśli rzuca dołem od 0.5g to już fajnie. Rozumiem, że to 0.5 to całkowity ciężar przynęty?Bardzo poważnie rozważam ten kijek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartix92 Opublikowano 18 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2021 Tak, +/- 0.5g micro jig już nieźle leci, podejrzewam, że wklejka pośle to jeszcze dalej. Jeśli chodzi o odległość rzutu, to porównywałem z kolegą rzuty tą sama przynętą + plecionką z Mikado do 2.5, odległość na korzyść Mikado, niestety, chociaż to dla mnie nie najważniejsze. Wędka fajna, ładna wizualnie i przyjemna w łowieniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dir33 Opublikowano 14 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2021 Witam Wędka St.Croix TSS410UL.147 cm przy cw1-5. Da się tym łowić, czy to jest do zadań specjalych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 15 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2021 Czy te 'kultowe' Microflexy DAMa to wklejki? Czy głęboko się ładują? Bo myślę o tym modelu 2,3 m do 7 g, ale nie wiem na ile realne jest podane cw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matysznak Opublikowano 15 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2021 (edytowane) Czy te 'kultowe' Microflexy DAMa to wklejki? Czy głęboko się ładują? Bo myślę o tym modelu 2,3 m do 7 g, ale nie wiem na ile realne jest podane cw.To nie wklejki i od kiedy kupiłem leży w pokrowcu. Wg mnie realne cw od dołu to tak od 2.5g. Wolę 100% od niej katsudo slim w podobnym budżecie. Microflex jest szybszy od mikado. Wg. mnie słabe czucie brań. Ponoć im krócej tym lepiej z czułośćią.Ale w tej cenie to chyba dobra sztuka... Edytowane 15 Grudnia 2021 przez matysznak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 15 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2021 Dziękuję za odpowiedź. To chyba muszę o innym patyku pomyśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 15 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2021 Witam Wędka St.Croix TSS410UL.147 cm przy cw1-5. Da się tym łowić, czy to jest do zadań specjalych?Do brodzenia i na małą czy niedużą rzeczkę fajny kijaszek choć dla niektórych te 147 cm. może być za krótko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 15 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2021 (edytowane) Powiedzmy że do SUL 1 - Tailwalk AJIST TZ 69/SL (wklejka) do 5g1a - Tailwalk AJIST TZ 69 (tubular) do 5g1b - Graphiteleader Finezza GLFS 752L-T do 7g2 - 14 Stella 1000PGS2a - 12 Vanquish C2000HGS2b - 10 Stella 1000FE3 - Momoi Rujin 0,063a - Sunline Smal Game 0,3 PE Edytowane 15 Grudnia 2021 przez Adaś Niezgódka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi