Voiteh Opublikowano 22 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2022 Popatrz na Graphiteleadera 18 Super Finezz podobnie wykonane ale cena jak za 3 Major Crafty To już wolę kij z pracowni za te pieniądze, a wolałbym coś seryjnego, żeby tyle nie wydawać 3tyś zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 22 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2022 ja mam tą superfinezze 18 i szczerze mówiąc nie zamieniłbym jaj na żaden kij z pracowni tzn nie ma do wyboru w pracowni takiego blanku jaki ma superfinezza 752L-HS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 22 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2022 Poszukuję kijka UL stylizowanego jak ten: https://ibait.pl/major-craft-banshee-fba-s672l-0-8-6gr-2-02m, w podobnej długości i c.w , ( ewentualnie coś pomiędzy 2m max 2.4m) uzbrojonego podobnie jak ten Banshee (Torzite lub Fuji SIC Slim), chciałbym żeby był kij seryjny, czy mógłby mi ktoś coś zaproponować? Skoro znaczenie ma wykończenie wędki, to w BRC jest coś takiego, na Fuji Torzite. Z tym że odrobinę mocniejszy niż ten Major Craft.https://sklep.brc.com.pl/pl/p/Wedka-Tailwalk-AJIST-TZ-73-Torzite%2C-max-10g%2C/1180 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 23 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 Skoro znaczenie ma wykończenie wędki, to w BRC jest coś takiego, na Fuji Torzite. Z tym że odrobinę mocniejszy niż ten Major Craft.https://sklep.brc.com.pl/pl/p/Wedka-Tailwalk-AJIST-TZ-73-Torzite%2C-max-10g%2C/1180 O tym kijku wiem od dawna, ale jest za mocny, chciałem coś delikatniejszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 23 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 Xzoga Airfo , zawsze możesz podpytać o te kijki https://spinningshop.pl/xzoga/18201-xzoga-genbu-shitenno-gb-s-80h2.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 23 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 Xzoga Airfo , zawsze możesz podpytać o te kijkihttps://spinningshop.pl/xzoga/18201-xzoga-genbu-shitenno-gb-s-80h2.html A czy ten kij obsłuży 2cm woblery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 23 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 Pytanie najlepiej skierować do sprzedającego, osobiście nie wiedziałem, że chcesz kij do woblerów 2 cm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 23 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 Pytanie najlepiej skierować do sprzedającego, osobiście nie wiedziałem, że chcesz kij do woblerów 2 cm . tak ma obsługiwać małe woblerki, małe błystki i gumowe robactwo, taki uniwersał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 28 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2022 Nowy secik do UL: Noctiss Nano SNT 633-2N, Shimano Vanquish C2500SHG, do tego płytsza szpulka C2000S i plecionka Sunline Siglon PEx4 0.3 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 28 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2022 Krzysztof, testowales już może Noctissa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 28 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2022 Jeszcze nie, dopiero co go odebrałem. Będzie tworzył komplecik razem z tym kołowrotkiem i plecionką, której jeszcze nawet nie nawinąłem. Oględziny "na sucho" wskazują, że to filigranowy, ale szybki kijek. Wrażenie robi zwłaszcza szczyt - grubości 0,98 mmNa debiut chyba jeszcze trochę poczeka, bo w ten weekend planuję wybrać się na "normalne" okonie, z Super Shore LL. Przy okazji, zastanawiam się czy ta plecionka PE 0.3 będzie w sam raz do czeburaszek 1,5-2 g, czy też przy takich gramaturach można było pokusić się już o odrobinę grubszą PE 0.4? Bo ta PE 0.3 jest mega cieniutka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 28 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2022 Jeśli przetestujesz, daj znać, ile góra ogarnia, bardzo mnie to ciekawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 28 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2022 Rafał pisał w swoim wątku, że SNT 633-2N maksymalnie ogarnia 5g plus 3 calowa wąska gumka. Ja będę łowił nim chyba nawet lżej, bo od 5g plus guma spokojnie połowię SS LL i Aurigą do 11 g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 28 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2022 Czyli jak zawsze, blanki F.A. są nie do szacowane.???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 28 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2022 ........... Przy okazji, zastanawiam się czy ta plecionka PE 0.3 będzie w sam raz do czeburaszek 1,5-2 g, czy też przy takich gramaturach można było pokusić się już o odrobinę grubszą PE 0.4? Bo ta PE 0.3 jest mega cieniutka. 2 gramy to rzucam bez większego problemu Sunline Siglonem x4 PE 0.5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GroPerch Opublikowano 28 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2022 a i na PE 0.6 2g polecą bardzo dobrze. Na PE 0.3 to już sama Tanta lata 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 28 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2022 (edytowane) Dzięki za Wasze opinie. Teraz połowię na PE 0.3, od czasu do czasu spróbuję takimi gramaturami na nieco grubsze plecionki (bo z tą 0.3 wziąłem też właśnie 0.5 i 0.6) i jak będzie OK, to po zużyciu 0.3 ewentualnie zastąpię ją 0.4.Chociaż też nie ma tu co przesadzać, bo ten kijek ma nominalnie moc 3lb (realnie pewnie z 5lb), także plecionka nie może być też zbyt gruba. Edytowane 28 Października 2022 przez Krzysiek Rogalski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 28 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2022 Albo po zużyciu 0.3 zastąpisz ją 0.2???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 29 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2022 Krzyśku a czemu plecionka 4-splotowa a nie 8x? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andżej Opublikowano 29 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2022 (edytowane) Krzyśku a czemu plecionka 4-splotowa a nie 8x? Pytanie nie do mnie, ale zgaduję, że odpowiedź podobna: wieść gminna głosi, że X8 się szybciej przeciera/traci wytrzymałość, jak się łowi w trudnych warunkach, co potwierdzają też doświadczeni koledzy, więc jestem skłonny wierzyć Edytowane 29 Października 2022 przez Andżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 29 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2022 Bo pewnie w tym rozmiarze nie ma 8ek.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andżej Opublikowano 29 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2022 (edytowane) Bo pewnie w tym rozmiarze nie ma 8ek..Siglon X8 0.3 istnieje Ale ja już się ewakuuję, bo to temat o sprzęcie, a nie o plecionkach na okonia. Pozdro Edytowane 29 Października 2022 przez Andżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 29 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2022 Krzysiek. A mógłbyś zważyć tego Noctisa? Ciekaw jestem bardzo i tylko ja pewnie.. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 29 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2022 Krzysiek. A mógłbyś zważyć tego Noctisa? Ciekaw jestem bardzo i tylko ja pewnie.. Z góry dziękuję Zamierzam właśnie to zrobić, ale w tym tygodniu nie będę miał takiej możliwości.Zestaw będzie służył przede wszystkim do łowienia z brzegu, także plecionka nie raz pewnie będzie narażona na kontakt z przybrzeżnym zielskiem czy kamieniami, stąd X4 a nie X8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 31 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2022 Czy któryś z kolegów posiada kijek Abu Garcia Carabus Extreme 1,95m 0.5-4g i może napisać o nim kilka słów? czy to kij bardziej pod przynęty gumowe? czy obsłuży małe wyoblarki , błystki/wachadełka? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi