zetika16 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Ja bym brał zaubera chyba jednak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bayrt Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 (edytowane) Ja chyba też [emoji3] Edytowane 12 Stycznia 2016 przez bayrt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Ja Blue Arca 920 wymieniłem na Legalisa 2000 i jestem z tego powodu zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Ja Blue Arca 920 wymieniłem na Legalisa 2000 i jestem z tego powodu zadowolony. Możesz napisać powód zadowolenia lub różnice wg Ciebie w tych kołowrotkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Oczywiście. Nie narzekam i nie narzekałem na Blue Arca. Dawał radę. Lubię w nim sposób zbijania kabłąka, charakterystyczny dla Ryobi podobnych. Czuć, że ma większą moc od Daiwy ale.... do 920 warto by było pewnie porównać Legalisa 2500. Za to do UL/L, tam gdzie używam i w temacie wątku, Legalis 2000 spokojnie styka, za to charakteryzuje się "większym masłem" i kulturką pracy przekładni. W przypadku Spro, po deszczu na przykład szczególnie czuć ząbkowanie.Spro używałem 3 lata, a Legalisa cały poprzedni rok. W razie pytań chętnie odpowiem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Dzięki za odpowiedź. Właśnie czekam na przesyłkę Spro Blue 920, ale bardzo mnie zaciekawiła ta Daiwa. Czytałem, że ma dobre opinie model z 2013r Daiwa Legalis 2500 Limited (srebrno-niebieska). A Ta Twoja Daiwa z którego jest roku? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 pokręć sobie Exelerem też jest ciekawy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 (edytowane) Dzięki za odpowiedź. Właśnie czekam na przesyłkę Spro Blue 920, ale bardzo mnie zaciekawiła ta Daiwa. Czytałem, że ma dobre opinie model z 2013r Daiwa Legalis 2500 Limited (srebrno-niebieska). A Ta Twoja Daiwa z którego jest roku?Zeszłoroczna, czarna. Ze Spro pewnie będziesz zadowolony. Ja też byłem, bo to niezawodna maszynka. Tylko kultura pracy mnie zaczęła irytować. Edytowane 12 Stycznia 2016 przez Marcyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalenji84 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 No to teraz juz nie wiem wogole ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Spro to ja znam, bo mam jeszcze Blue 740 z 2005r. i Reda 1040 z 2009r. Oprócz szumiącej rolki po jakimś czasie i gorszej pracy podczas deszczu są dla mnie niezawodne, oczywiście w tym przedziale cenowym. Teraz chciałem coś do lżejszego spina, no i wybór padł na Blue 920. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Spro z Experta ma świetny i tani serwis. Z Daiwą zapewne będzie gorzej. 920 jest lżejszy od 740/1040 ale do lekkiego to mu troszkę brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Spro z Experta ma świetny i tani serwis. Z Daiwą zapewne będzie gorzej. 920 jest lżejszy od 740/1040 ale do lekkiego to mu troszkę brakuje Wiem, lekkie to one nie są, ale ja lubię cięższe konstrukcje. Łapy nie urwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmichalski Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Temat o UL, więc pozwolę się podpiąć z pytaniem. Jaki jest najlżejszy kołowrotek UL (nie z papieru )? Poszukuję czegoś dobrego do wędki, która waży poniżej 30g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 No to teraz juz nie wiem wogole Widzisz tak to już jest. Co użytkownik to inny sprawdzony model. Do tej listy co podałeś, będziesz musiał dodać jeszcze sporo kołowrotków. Do wiosny daleko,więc coś tam dla siebie wybierzesz. Ja ze swojej strony mogę polecić Spro Blue lub Red. Chyba, że masz większy budżet, to poprzeczka się podnosi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 (edytowane) Temat o UL, więc pozwolę się podpiąć z pytaniem. Jaki jest najlżejszy kołowrotek UL (nie z papieru )? Poszukuję czegoś dobrego do wędki, która waży poniżej 30g. Rarenium 1000FB, świetnie się nada. Edytowane 12 Stycznia 2016 przez Apioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 ja posiadam do UL na stałej szpuli Simano Stradic GTM - RC 2500super maszynka tylko dwie wady drogi i łożysko oporowe siada w połowie sezonu już było wymieniane.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Graghowski Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 U mnie dość skromnie porównując z niektórymi zestawamia ale da się już komfortowo łowić na tym zestawie od 1,5 g glowki i małej gumki czyli circa 3 gram Konger Ultris Jig Micron 198cm 0,5-6 gOkuma Ceymar FD-25zimą Nihonto perch 0,14 żyłka latem Kamatsu Techron 0,06mm Kijek nie boi się też przyłowów szczupakowo sandaczowych, polecam jeśli ktoś szuka czegoś na start. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Czy mozesz napisać coś więcej o konger ultris? Jak wygląda sprawa realnego cw.? Wysłane z mojego XT1068 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Graghowski Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Kijek jak to w takim segmencie cenowym z zaniżonym cw. Dla mnie realnie, komfortowo i wygodnie łowi się od 3g do 7-8g. Wyżej nie próbowałem. Kij bardzo lekki, wygodny, znośnie wykonany i czuły. Puknięcia okonków na stojącej wodzie widać już przy szalonych 8cm pasiakach A wczoraj przyłowiłem sandacza koło 40 cm i szczupaka 60 cm jakiś czas temu. Ogólnie za tą cenę bardzo polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Konger ma chyba najlepsze wędki w tym segmencie cenowym... ale to moja opinia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Mam już Konger Elvis i szukam czegoś mocniejszego tak aby obsłużyć kopyto 5cm na główkce 4gram. Co polecacie? Wysłane z mojego XT1068 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 (edytowane) Mam już Konger Elvis i szukam czegoś mocniejszego tak aby obsłużyć kopyto 5cm na główkce 4gram. Co polecacie? Wysłane z mojego XT1068 przy użyciu TapatalkaMHX S781 lub S871 zależnie od długości. Mam s871 w 2 kawałkach i bardzo sobie chwalę. Przyłów bolenia 70 cm czy szczupaka 54cm nie robi na nim wrażenia Edytowane 13 Stycznia 2016 przez cabage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisha Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Może nie dokładnie w temacie ale możecie polecić jakieś mini agrafki pod UL ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Jan-Tex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michumzt Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Witam , mój sprzęcik troche może ubogo lecz daję radę w każdych warunkach i już sporą ilość okoni i okonków wytargał i nie zamieniłbym na żaden inny Konger troker UL 198/8ryobi ecusima 1000żyłeczka 0.14 mm dragon soft Zestawik idealnie wyważony i nie męczy ręki bardzo budżetowy , ale jak dla mnie strzał w 10-tkę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi