Skocz do zawartości

UL sprzęt (wędka, kołowrotek, plecionki-żyłki)

jigmen ua

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, moj sprzecik:

1. Wedka na blanku muchowym #4/5, czterosklad, skrocony od dolu, j

255cm dlugosci, obdarta z lakieru, uzbrojona w matchowe przelotki. Uwielbiam pelne ugiecie :D

2. Cabelas Prodigy 2000, mam juz go pare lat, fajna maszynka.

3. Generalnie uzywam zylek, Fiume Sportage to moj faworyt.

Temat o UL, więc pozwolę się podpiąć z pytaniem. Jaki jest najlżejszy kołowrotek UL (nie z papieru ;))? Poszukuję czegoś dobrego do wędki, która waży poniżej 30g.

w zależności od budżetu:

optymalnie byłby Rarenium 1000, jeśli trochę grubszy portfel to polecam Daiwę Luvias(12 lub 15) w rozmiarze 1003 lub 2004

a jaki to kijek i jak uzbrojony skoro waży tylko 30g? jeśli możesz to wrzuć zdjęcie bom strasznie ciekaw

Kurcze, a mnie kusi od pewnego czasu jakiś króciak 4lb z delfinem  :) .

Radzę najpierw wziąć w łapkę i dobrze obejrzeć. mi się nie podoba bo jest niewygodny, ma ostre krawędzie przy mocowaniu kołowrotka, nie podoba mi się sposób wykończenia mocowania na blanku, nie podoba mi się również sposób mocowania kołowrotka za pomocą jakiegoś klina ze sprężynką.

Jest to oczywiście moje subiektywne zdanie i nikt nie musi sie z nim zgadzać.

Mam małe pytanie.

Czy jest jakiś seryjny kijek do 300 zł który jest w stanie ogarnąć przynęty 2-3-4 g komfortowo wyczuwajac w nich opad ? :) Czy to tylko jakieś moje widzimisie ?

Poszukaj coś z Kongera - przykładowo Konger Rapier 200cm do 7gr - spełni w pełni Twoje oczekiwania.