FidoAngel Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 (edytowane) @Graghowski, i nie zapomnij o najśmieszniejszej wędce jaką widziałem a którą uwielbiam, czyli o Mikrosie Chyba nie ma UL-a którym można sumka pod meter albo brzanę ponad 80cm wyjąć. 2g główka to jednak minimum. Edytka: w życiu nie łowiłem na bocznego troka, łowię skutecznie i z przyjemnością, tym kijkiem, na klasyczny "oppadnig" oraz sporadycznie na jaskółki. To nie jest klucha w pełnym tego słowa znaczeniu jak np Savage Gear. Nie można powiedzieć, że kluchą jest kij z pancernym dolnikiem, po prostu dużo dłuższa jest część "giętka" niż w innych wklejkach. Edytowane 14 Stycznia 2016 przez FidoAngel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Graghowski Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zdjęcie zrobię jutro i wstawie tutaj do tematu, kijek mam w aucie @FidoAngel Ten Mikros to z jakies firmy jest jeśli mogę wiedzieć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Konger mikros mozesz uzywke w bardzo dobrym stanie za 150zl wyrwać albo nowke za 280-300zl. Fajny kijek ale zmienił em na konger Elvis bo mikros to klucha i wolę coś szybszego. W porównaniu z Elvisem w moim zdaniu to jednak mikros jest bardziej do bocznego troka. Wysłane z mojego XT1068 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieqbw Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 (edytowane) . Edytowane 14 Stycznia 2016 przez PaPaDaNcE 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naum777 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 1)Daiwa Certate 13 2508PEGraphiteleader Finezza Prototype Nuovo GNFPTS-7622 UL/L-TSunline Small Game #0.2 2) Daiwa Certate 2506Graphiteleader Finezza GOFS-762UL-tSunline Small Game #0.3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Fajny kijek ale zmienił em na konger Elvis bo mikros to klucha i wolę coś szybszego.(...) Powiem szczerze, mikrosa nie znoszę. Nie ogarniam kompletnie sensu robienia delikatnej wędki z dolnikiem karpiówki Rozumiem, można zatrzymać przyłów. Ale kupując delikatną wędkę nastawiam się na delikatne łowienie i przyłów "wrzucam w koszty". Co do kluski to zapraszam do mnie Dam Ci spróbować SG Parabellum 0-5g, przy niej każdy kij to x-fast 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Marcin, tegoroczny przyłów na Mikrosie to u mnie: sumek 98cm z szybkiego nurtu, szczupak 97 ze stojącej, szczupak 70 z rzeki, lin nie mierzyłem, leszcz chyba z 60, kleń pod 60, kilka sandaczy ok 60 cm, wszystko na paprocha. Naprawdę podtrzymujesz swą opinię, że powinny te ryby "iść w koszty" a zwłaszcza pływać z jigiem w gardle? Sorrki ale mam inne zdanie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Co do kluski to zapraszam do mnie Dam Ci spróbować SG Parabellum 0-5g, przy niej każdy kij to x-fast no ale SG LRF do 5g to dopiero klucha :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Tak utrzymuje swoje zdanie.taka moja opinia ze nie widzę sensu tworzenia takich wedek. Gdybym myślał tylko o przylowqch i ich się bał to bym nie lowil na ul. Lowie na haki bez zadziora, wiec nawet jeśli ryba się zerwie, co w ostatnich 2 sezonach się nie zdążyło, to szybko poradzi sobie z przynetą.Poza tym na prawdę uważasz,ze ludzie kupują te wędki bo nie boją się przyłowów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Graghowski Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 I Konger Elvis 220 0,8-4g przyleciał do mnie właśnie. Muszę przyznać że w porównaniu z Ultrisem kij jest bardziej miekki o pracyje bardziej spolegliwie od szczytowej akcji Ultrisa, jednak przyznam że oko cieszy bardziej. Jak lód zejdzie z rzek w szczecinie to go przetestuje ! Bardzo dziękuje za rady ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 I Konger Elvis 220 0,8-4g przyleciał do mnie właśnie. Muszę przyznać że w porównaniu z Ultrisem kij jest bardziej miekki o pracyje bardziej spolegliwie od szczytowej akcji Ultrisa, jednak przyznam że oko cieszy bardziej. Jak lód zejdzie z rzek w szczecinie to go przetestuje ! Bardzo dziękuje za rady !Mógł byś wstawić zdjęcia dolnikòw Elvisa i Ultrisa obok siebie. Będę zobowiązany... Wysłane z mojego XT1068 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 I Konger Elvis 220 0,8-4g przyleciał do mnie właśnie. Muszę przyznać że w porównaniu z Ultrisem kij jest bardziej miekki o pracyje bardziej spolegliwie od szczytowej akcji Ultrisa, jednak przyznam że oko cieszy bardziej. Jak lód zejdzie z rzek w szczecinie to go przetestuje ! Bardzo dziękuje za rady !fajna wędeczka. bardzo miło wspominam i polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Persi Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 (edytowane) GUNKI SHIGEKI S 190-L Chciałbym zapytać szanowne grono forumowe o opinię na temat powyższego wędziska. Cel główny: bardzo lekkie łowienie sandaczy z łódki na płytkich blatach (Zegrze) gumami na główkach 5 i 7 gr.Ponadto: rzeka Jeziorka i pstrągi na małe woblery, klenie na smużaki.Ktoś może używał wędziska może coś powiedzieć dodać itd...Jeśli nie to Gunki to? poprawka cw to 2-7 gr. Edytowane 23 Stycznia 2016 przez Persi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 SG Finezze do 12g w jednym kawałku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMIDOS Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Witam moje zabawki UL to. 1 MHX 871/ 2 . 220CM I 1-6GR , Piotr Lipiec. 2 Fenwick 2-10gr 230cm 3 st croix Panfish ok. 1-10gr i 213cm jednoskład 4 kocia łapa 3-21gr 240cm P. Kawalca , mimo niby większego cw . kosa na okonie wklejka z s glassu. czy jakos tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kontemplator Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Witam, także coś dopiszę Kije:*Konger World Champion Iri lucky 275cm 3-10g*Mikado Lexus Sapphire 260cm 13g*MHX s781 1-6g 198cm wykonanie własne na dps16 i alconitachKR Kołowrotki:* spro passion 720* shimano stradic 2500fc* shimano super aero 1000 gtm Linki:*żyłka Dragon Maxima Spin&Cast 0.14*żyłka jaxon 0.10 nie pamiętam modelu* Berkley Nanofil 0.06* Pletka Mikado Nihonto 0.08* Pletka varivas high grade 0.6pe Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Graghowski Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Mógł byś wstawić zdjęcia dolnikòw Elvisa i Ultrisa obok siebie. Będę zobowiązany... Wysłane z mojego XT1068 przy użyciu Jasne żaden problem, jednak ultris musi wrócić z reklamacji. Pękł w szczytowej przelotce wkład w środku i ciął żyłkę. Jak wróci z reklamacji zdjęcie zrobię. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Persi Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 A kijek gunki o który pytałem ? Ktoś miał używał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 A kijek gunki o który pytałem ? Ktoś miał używał?Nie musisz zadawać tego samego pytania co pół godziny... Jeśli ktoś używał tego kijka, na pewno Ci odpowie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 1) :- MHX S871-2 0,8-5,5g by @Mekamil Zamienione na Yamaga Blue Current 68 II 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidGno Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 (edytowane) U mnie aktualizacja :Kij - Phoenix BalisticKołowrotek- Mitchell Mag-Pro Extreme 200Żyłeczka - Balsax Previa 0,16 (pewnie trzeba będzie przejść na jakąś plećkę 0.08) Edytowane 10 Lutego 2016 przez milupa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 (edytowane) U mnie aktualizacja :Kij - Phoenix BalisticKołowrotek- Mitchell Mag-Pro Extreme 200Żyłeczka - Balsax Previa 0,16 (pewnie trzeba będzie przejść na jakąś plećkę 0.08)Mozesz napisać coś więcej o kijku. Sam się nad nim zastanawiam. Wysłane z mojego XT1068 przy użyciu Tapatalka Edytowane 10 Lutego 2016 przez milupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidGno Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Na razie to mogę napisać tyle że jest niebieski Odebrałem go wczoraj , z resztą wisiał Tu na forum w dziale sprzedam . Co zauważyłem , to to że ma w sobie trochę szybkości , nie jest takim lejącym się krowim ogonem . No i średnica blanku pod uchwytem - niecałe 7mm - to robi wrażenie. Jak się wezmę w garść to w weekend oblecę ciurki , postaram się coś o nim więcej dowiedzieć. Ale w tym przedziale cenowym to IMO genialny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapiq99 Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Mikado Lexus Sapphire Spin 2.60 13gTeam Dragon 720ixMikado Sensei Perch 0.14 Zmiana kija na Konger WC Mikros 2.15 cw 0.2 - 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolot Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Zestaw 1 wykorzystywany do tej pory: Mikado Lexus Saphire 2,6 m 13gRyobi Ecusima 2000 Kamatsu Techron green olive 0,04Od tego sezonu będzie to:MHX S781-2 6,6 ft, 0,8-5,5 g- obecnie w budowie Mitchell Mag Pro Extreme 200Sunline Super PE8braid 6lb w połączeniu z FC Yamatoyo Addict Fluoro 5lb 0,19mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi