majatony Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Nanofil 0.2?jak to zawiązać ?Ma to jakąś wytrzymałość?Palomar I to tez z czuciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oktawiusz Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Tak jak kolega wyżej napisał.Palomar i z czuciem.Należy pamiętać o zaciskaniu węzła na mokro i równym ułożeniem linki na węźle.Źle zawiązany węzeł nie ma praktycznie żadnej wytrzymałości.Jeżeli chodzi o wytrzymałość to nowa linka jest ok.Jednak dość szybko traci swoje właściwości i co jakiś czas trzeba odciąć końcowy kawałek.Rozmiaru 0.02 używam do najmniejszych micro jigów i innych przynęt do 1 grama.Ze względu na świetne możliwości rzutowe muszę zgodzić się na niewątpliwe wady nanofila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon123 Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Możę bym sobie kupił 0.4 do paprochów jak jest z pamięcią kształtów i czy ogulnie jest miękka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelo Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Koledzy jaki polecacie młynek do uul w granicach 500-600zł? oczywiście wielkość do 2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Koledzy jaki polecacie młynek do uul w granicach 500-600zł? oczywiście wielkość do 2000Rarenium 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelo Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 to musiałbym dołożyć trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolot Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Ja wbrew różnym opiniom polecę Mitchell mag pro extreme 200 takowy mam i w zupełności mi wystarcza lekki dobrze układa plecionke żadnych splatan jak poszukasz to w założonym budżecie się zmieścisz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaex Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Rarenium można ustrzelić poniżej 600. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oktawiusz Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Mam Mitchell mag pro lite 500 i nie jestem do końca zadowolony.Niby pracuje dość płynnie ale do furii doprowadzają mnie stuki w tym kołowrotku.W dodatku po krótkim użytkowaniu ułamał się ząbek w szpuli od terkotki.Za tą cenę można oczekiwać znacznie więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Mam Mitchell mag pro lite 500 i nie jestem do końca zadowolony.Niby pracuje dość płynnie ale do furii doprowadzają mnie stuki w tym kołowrotku.W dodatku po krótkim użytkowaniu ułamał się ząbek w szpuli od terkotki.Za tą cenę można oczekiwać znacznie więcej. Stuki to standard w tym kołowrotku Miałem ze 3 w sklepie i każdy stukał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Również polecę Rarenium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszD Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Stuki to standard w tym kołowrotku Miałem ze 3 w sklepie i każdy stukał... Czy w takim przypadku uznają reklamację?Mam dwa w użytkowaniu, z żadnym nie ma na razie problemu, jednak czytałem już kilka razy, że to jest częsty problem. Czego się spodziewać, gdyby któryś zaczął? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henri Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Tak jak kolega wyżej napisał.Palomar i z czuciem.Należy pamiętać o zaciskaniu węzła na mokro i równym ułożeniem linki na węźle.Źle zawiązany węzeł nie ma praktycznie żadnej wytrzymałości.Jeżeli chodzi o wytrzymałość to nowa linka jest ok.Jednak dość szybko traci swoje właściwości i co jakiś czas trzeba odciąć końcowy kawałek.Rozmiaru 0.02 używam do najmniejszych micro jigów i innych przynęt do 1 grama.Ze względu na świetne możliwości rzutowe muszę zgodzić się na niewątpliwe wady nanofila.A ja mam jeszcze jedno malutkie pytanko OT. Wiążecie palomar zwykły, czy podwójny jak proponuje Berkley? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Czy w takim przypadku uznają reklamację?Mam dwa w użytkowaniu, z żadnym nie ma na razie problemu, jednak czytałem już kilka razy, że to jest częsty problem. Czego się spodziewać, gdyby któryś zaczął? Reklamuj, aczkolwiek przedstawicielstwo w PL uważa, że tak ma być. Podobnie ze stukającymi PENN-ami czy ich wibrującymi rotorami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oktawiusz Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 Wiąże palomar podwójny tak jak proponuje Berkley. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 to musiałbym dołożyć trochęNiekonieczniehttp://jerkbait.pl/topic/62430-s-twinpower-xg-hg-pg-2015-stradic-fk-hg-2015-excense-ci4-ko%C5%82owrotki-shimano/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HIFI Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 (edytowane) Mój zestaw do małych wobków i obrotówek to:Dragon Moderate 2,60 4-18g lub Cormoran Black Star CM 2,70 3-20gShimano Stradic 2500FJTrabucco Rapture Spin Cast 0,16mm Edytowane 2 Marca 2016 przez HIFI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertoPL Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Witam Chciałbym się przestawić trochę z ciężkiego spiningu na coś bardziej lżejszego. Co mam na myśli pisząc ultra light spining, dla mnie to łowienie paprochami(3/4 cm), woblerkami do 3 cm, błystki obrotowe nr 00, 0, 1, i jakimiś mikro wahadłami.Tak więc jestem na etapie kupowania sprzętu i chciałbym tu poruszyć temat wędki jaką mam zakupić aby pogodzić te wszystkie przynęty? Kijek chciałbym aby miał długość maksymalnie 220/240 cm, na wędkę mogę przeznaczyć maksymalnie do 500zł, raczej skłaniałbym się w stronę nowej niż używanej. Przeglądając ofertę sklepów internetowych mam upatrzonych kilka, Jednak zanim je przedstawię to chciałbym poznać wasze propozycje wędek, które spełnią moje kryteria, jakieś rady czym się kierować najlepiej przy wyborze wędki do tego typu połowu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w6i6e6 Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 1. Dragon Nano Light XT80C 2,13 1-10GR2. Shimano Rarenium Ci4 C2000S 3. P-line 0,14 ; Momoi 0,04 1. Mikado Nihonto Ultralight 2,2m do 8gr2. Ryobi Slam 10003. P-Line 0,14 ; Daiwa Tournament F 0,08 1. Dragon Nano Light XT80C 2,45m 3-14gr 2. Shimano Stradic Ci4 20003. P-Line 0,16 ; Power Pro F 0,06 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Jak Ci sie to Nihonto sprawuje? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Jak już obadasz wędkę, to daj znać jak Ci się spisuje ten wynalazek. Swoją drogą w miarę lekka, ciekawe jak z pracą będzie... Wędka jest u mnie:) uzbrojenie, ogólne wrażenie, wykonanie - spokojnie na poziomie naszych wędek po kilkaset PLN. Bardzo fajny uchwyt. solidne wykończenia. Przelotki.... nie najgorsze. Wyglądają na w miarę lekkie. Poprawnie uzbrojony kijek. Moje mikado za 150zł jest daleko w tyle. Praca - no cóż. Nie za bardzo mam z czym porównać. Kluskowata. Przypomina muchówkę #4Za tą kaskę - ja jestem bardzo zadowolony 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w6i6e6 Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Nihonto - jest sporo modeli w tej serii Nihonto UL oceniam naprawdę bardzo pozytywnie. Szybki, leciutki, sztywny. Bardzo ładnie, proporcjonalnie ugina się pod nawet niewielkim okoniem. Co ważne to wklejka jest dobrze zestrojona i nie lata na wszystkie strony :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukastrance Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Wędka jest u mnie:) uzbrojenie, ogólne wrażenie, wykonanie - spokojnie na poziomie naszych wędek po kilkaset PLN. Bardzo fajny uchwyt. solidne wykończenia. Przelotki.... nie najgorsze. Wyglądają na w miarę lekkie. Poprawnie uzbrojony kijek. Moje mikado za 150zł jest daleko w tyle. Praca - no cóż. Nie za bardzo mam z czym porównać. Kluskowata. Przypomina muchówkę #4Za tą kaskę - ja jestem bardzo zadowolony Jak możesz to wrzuć jakieś zdjęcia w dobrej jakości i fajnie by było obejrzeć zdjęcia z ugięcia :-) Pozdrawiam Wysłane z mojego Letv X500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Jak możesz to wrzuć jakieś zdjęcia w dobrej jakości i fajnie by było obejrzeć zdjęcia z ugięcia :-) Pozdrawiam Wysłane z mojego Letv X500Jutro coś pstryknę Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 juz sie nie moge doczekac tych fotek ps. ile transort kosztowal ze tak syzbko przyszla ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi