Salmon63 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Cześć Robert !Jeśli zbudowane na podobnych komponentach miałbym dwa kije o zbliżonych własnościach użytkowych i tych samych pieniążkach - jeden made in UA i drugi dżapan - to oczywiście wybrałbym finezzkę . Bo kraj pochodzenia , a co za tym idzie zaawansowanie technologiczne w produkcji blanków i rygory produkcyjne , bo tradycje firmy , bo jak mi po czasie nie przypasuje do końca kolor/długość/krótkość łatwość odsprzedaży całkiem inna etc.etc. Jeśli cena byłaby 20-30% niższa - wtedy bym dumał .A swoją drogą ściągasz ten model przez Rafała , czy własnymi kanałami ?Od RafałaZałapałem się jeszcze na "Black Friday" i cena bardzoprzystępna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 A ja czekam na Corto EX 610L-T jako uzupełnienie nieco dłuższego i delikatniejszego 732UL-T . Też Black Friday . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 A ja czekam na Corto EX 610L-T jako uzupełnienie nieco dłuższego i delikatniejszego 732UL-T . Też Black Friday .Obydwa tubulary!!! NIe lubisz wklejek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Wklejki sa bleeee 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Nie to , że nie lubię , ale mój UL zaczyna się tam , gdzie u niektórych się kończy , więc nie mam potrzeby na razie . Ale kilka fajnych miałem w łapkach - taki Tict na przykład . Pojedzie człowiek na Targi w lutym , to pewnie coś się nowego urodzi . Ale dosyć tego OT . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudy7 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Mój UL wygląda następująco:- Cormoran Corman GTS 220 cm 2-10 g- Ryobi Slam 2000- SpiderWire Dura-Silk White 0.06 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Wklejki sa bleeee Nie wiesz co piszesz Czasami lowiac wklejką można więcej zobaczyc na szczytowce cze go się nie da wyczuć na tubularze Ostatnio się o tym przekonałem jak kolega złowił mi d... I po tym wypadnie wklejką wróciła do łask 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 "dobra" pełna wysokomodułowa wklejka potrafi buć czulsza od niejednego tubulara, a przy tym pozwala na zbudowanie nie tak ostrego, sztywnego blanku 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Wklejki sa bleeee Jej... Na Twoich wodach są takie momenty, że nie posiadając wklejki, dołączył byś do grona statystów wędkarskich :-)Sandacz bierze i owszem, ale branie to ledwie milimetrowe ugięcie szczytówki. Nie ma szans na zobaczenie tego na żadnej innej wędce. I to akurat już udowodnione w postaci wyników: 37 łódek na wodzie i tylko jedna łowi lub na dwóch wędkarzy na łodzi wynik rozkłada się na 17 do 0. Także wiesz :-) Albo łowisz albo wyznajesz swoją teorię i .... patrzysz :-) Tapatalknięte z Teixa za pomocą Stelli 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 "dobra" pełna wysokomodułowa wklejka potrafi buć czulsza od niejednego tubulara, a przy tym pozwala na zbudowanie nie tak ostrego, sztywnego blankuSzczególnie jak jest na szybkim blanku muchowym( ugięcie paraboliczne) zbrojona w "Delcie'' z "Delfinem"i linką Ajing Master #0.3Czułość do reki jest bardzo wysoka i nie ma potrzeby zerkać na szczytówkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 (edytowane) "dobra" pełna wysokomodułowa wklejka potrafi buć czulsza od niejednego tubulara, a przy tym pozwala na zbudowanie nie tak ostrego, sztywnego blankuZgadza sie Edytowane 15 Grudnia 2016 przez tony1983 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 (edytowane) Szczególnie jak jest na szybkim blanku muchowym( ugięcie paraboliczne) zbrojona w "Delcie'' z "Delfinem"i linką Ajing Master #0.3Czułość do reki jest bardzo wysoka i nie ma potrzeby zerkać na szczytówkę.Przy łowieniu plecionka można wyczuć, ale jak warunki nie pozwalają łowić plecionką np mróz ?Tylko żyłka wchodzi w grę Żyłka się rozciąga i jak wiadomo nie transmituje tak brań jak plecionka do tego lekki wiatr ktory z linki robi balon wtedy ta cieniutka szczytoweczka jest jedynym słusznym rozwiazaniem żeby cokolwiek zobaczyć szczególnie jak ryby są leniwe i nie biorą agresywnie. Ja osobiście kilka lat lowiłem wklejkami Potem kombinowałem z kijami i stwierdziłem że jeden kijek z wklejką musi być Edytowane 15 Grudnia 2016 przez tony1983 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agraph Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Mój UL:- Dragon Tournament HDC Perch Jig - 2.20 - do 5 g - starszy od węgla kamiennego- Biomaster 1000 FB- Power Pro - 0,08Zestaw "szczupakowy" , bo mało jest okoni tam gdzie nim łowię, na płytkie 2-2,5 m jezioro.Kij dał radę szczupłemu 85 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flymar Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 "dobra" pełna wysokomodułowa wklejka potrafi buć czulsza od niejednego tubulara, a przy tym pozwala na zbudowanie nie tak ostrego, sztywnego blankuTeż nie przepadałem za wklejkami,ale potrzebowałem długi kij do łowienia okoni z brzegu-pozostał mi wybór bardzo ograniczony z budżetowych propozycji i nabyłem kij 2,80 z wklejką.Zaskoczyła mnie tam niesamowita jak na taką lagę transmisja do ręki.Teraz szukam kija okoniowego na łódkę ok 230,Założyłem ,że tubular bo nie interesuje mnie obserwacja szczytówki.Te najdelikatniejsze kończą się najczęściej na 210cm. Ze względu na tą "elektryczną" wklejkę którą mam zacząłem się zastanawiać nad włożeniem właśnie jakiegoś pełnego tipa.Szczególnie jak jest na szybkim blanku muchowym( ugięcie paraboliczne) zbrojona w "Delcie'' z "Delfinem"i linką Ajing Master #0.3Czułość do reki jest bardzo wysoka i nie ma potrzeby zerkać na szczytówkę.I tym właśnie wpisem trafiłeś w sedno moich poszukiwańKto by to ogarnąłjaki blank-myślę ,że przy tych długościach niekoniecznie muchowy,ale koniecznie "elektryczny parabolik"-może coś z Fishing Art,Matagijaki tip-tu kompletnie nie mam rozeznania(jakiś wysokomodułowy?-są jakieś opisane?Pewnie niejeden przeszedł tą drogę-poproszę sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Mój UL wygląda takSeeker ESP 702-2( lepszej okoniowki nie miałem a przerzuciłem ich duzooo)Ryobi Slam 2000Zylka Dragon HM80 lub nanofil 0.06 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Jakiego fluocarbonu używacie - grubość ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Jakiego fluocarbonu używacie - grubość ?0,14-0,20 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 0,16-0,19 mm...cieniej, grubiej nie bylo dotychczas przy UL potrzeby. No ale jesli ktos lowi prawdziwym wloskiem, pewnie i 0,12 odwazy sie dowiazac...ja niestety mam blokade, na sama mysl rwie mi sie przyneta za przyneta ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmr1 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 (edytowane) Na płytkiej wodzie 0,7-1,5m nie schodzę poniżej 0,4 od Daiwy. Przyłowy krótkich szczupaczków i zaczepy niestraszne. Do tego plecionka PP 4 lb i jest ok. Zdarza się też szczupły powyżej wymiaru a nawet ok 70 cm, dlatego przypon grubszy. To na małej rzeczce. Na stojącej wodzie 0,3 fluo daje radę. Wysłane z mojego DRIVE2 przy użyciu Tapatalka Edytowane 18 Grudnia 2016 przez kmr1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Do linek 0.3-0.4 PE używam FC 3LB/0.14 do dłubania okonia nie widzę sensu grubiej.A czy to będzie FC 0.12-0.20 jak trafi na ząb to i tak zębaty odgryzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 (edytowane) Zebaty pieknie potrafi odgryzc i 0,30 mm...chociaz pamietam moje dawne pierwsze testy, kilka szczupakow wyjetych, mimo wyraznych sladow na fluorocarbonie. Czar prysl tego samego dnia, zaliczylem klasyczne ciapniecie mieczem swietlym. Za to zaczepom latwiej sie wyrwac przy uzyciu minimum 0,16 mm (5 lb zdaje sie). Czesto sie przydaje. Dobry fluo takiej grubosci nie przeszkadza przy wiekszosci malych i lekkich przynet ???? Edytowane 18 Grudnia 2016 przez coloumb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 (edytowane) ???? Edytowane 18 Grudnia 2016 przez coloumb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 23 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 kolejna zmiana w UL obecnie dwa zestawywędki1. Kocia Łapa by KawaleC2. Fenwick WildWing 563UL kołowrotki1. Shimano Aero Perfection 1000W - 245g2. Shimano Ultegra Advance 1000S - 205g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neronhell Opublikowano 24 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 U mnie następująco:Wędki: MHX S 781Kuying teton 632UL Kręcioły:Shimano Vanquish C3000SDH 16'Shimano Stradic Ci4+ 2500 16' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq1gym Opublikowano 25 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 U mnie następująco:Wędki: MHX S 781Kuying teton 632UL Kręcioły:Shimano Vanquish C3000SDH 16'Shimano Stradic Ci4+ 2500 16'Możesz napisać, jak Ci się sprawuje Kuying teton. Przymierzam się do czegoś takiego w cascie, konkretnie TTC-632UL i zastanawiam się czy warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi