Skocz do zawartości

UL sprzęt (wędka, kołowrotek, plecionki-żyłki)

jigmen ua

Rekomendowane odpowiedzi

Możesz napisać, jak Ci się sprawuje Kuying teton. Przymierzam się do czegoś takiego w cascie, konkretnie TTC-632UL i zastanawiam się czy warto?

Według mnie warto. Kijek jak za tą kasę jest naprawdę w porządku i nie ma się do czego przyczepić. Posiadam jeszcze mocniejszy model mianowicie TTS662L też jak za tą kasę to jestem bardzo zadowolony mi służy na szczupaka na lekko. Teraz przymierzam się do najdelikatniejszej z serii mianowicie TTS662SUL,ale czekam może będzie za jakiś czas jakaś promocja na Ali tak jak na 11.11. Jak coś to pisz na priv albo w wątku o kijach Kuying co by tu nie zaśmiecać. Pozdrawiam. 

Według mnie warto. Kijek jak za tą kasę jest naprawdę w porządku i nie ma się do czego przyczepić. Posiadam jeszcze mocniejszy model mianowicie TTS662L też jak za tą kasę to jestem bardzo zadowolony mi służy na szczupaka na lekko. Teraz przymierzam się do najdelikatniejszej z serii mianowicie TTS662SUL,ale czekam może będzie za jakiś czas jakaś promocja na Ali tak jak na 11.11. Jak coś to pisz na priv albo w wątku o kijach Kuying co by tu nie zaśmiecać. Pozdrawiam. 

Ten mocniejszy nieco jest bardziej czy mniej spolegliwy ? Szukam czegoś to zabawy malymi woblerami typu Ronin.

Dostałem "pod choinkę" kijek MIKADO Hirameki X-TRA Light spin 240cm/113g/up to 8g. Jest dłuższy o 80mm i lżejszy o 2g od wcześniej nabytego KONGERA Ultris Micron 0,5-6g. Ciekawe który lepiej się sprawdzi jako X-UL. Mam nadzieję, że zima nie potrwa długo i będę mógł je porównać nad wodą. Na sucho sprawiają bardzo podobne wrażenie. Gdy tylko pozwolą warunki atmosferyczne postaram się o porównawczą recenzję i w arsenale pozostanie ten, który lepiej się sprawdzi.

Ps

Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tym Hirameki?

Edytowane przez Alexspin

Który kręcioł sparowany jest z mhxem?

Napisz coś wiecej bo sam będę szukał kołowrotka do s781-2.

Do tej pory pod mhx-a miałem podpiętego Stradica, złego słowa nie powiem, wszystko cacy, bardzo komfortowo łowiło mi się tym zestawem. Na przyszły sezon kupiłem właśnie Vaquisha ale na razie nie był na testach tak więc jak na razie nie wypowiem się na jego temat. 

• Like 1

Cześć!

Mój zestaw to river runner do 5g, kołowrotek sashima FD 318, nanofil 0,04- fajnie się tym łowi, czuć ,,wąchające" okonie ale do microjigów szukam czegoś innnego np nextino do 2 g albo trapary o podobnym cw. Problem z tym taki, że ciężko ze sklepem w którym te wędki można wziąć w garść i pomachać choćby na sucho chyba że macie jakiś do polecenia w Polsce oczywiście:) Pozdro!

Cześć!

Mój zestaw to river runner do 5g, kołowrotek sashima FD 318, nanofil 0,04- fajnie się tym łowi, czuć ,,wąchające" okonie ale do microjigów szukam czegoś innnego np nextino do 2 g albo trapary o podobnym cw. Problem z tym taki, że ciężko ze sklepem w którym te wędki można wziąć w garść i pomachać choćby na sucho chyba że macie jakiś do polecenia w Polsce oczywiście:) Pozdro!

Parabellum CC

Centex Felchen

Edytowane przez Robert Crocker

Do mikrojigow miałem parabellum "zwykłe" i było całkiem nieźle ;) mikrusy które robię ważą od 0.5g do 1g. Zadowalające latanie zaczynało się od 0.7g

Wypowiedzieć się mogę na temat trapary... Nie bierz tego za nic w świecie. Strata pieniędzy, nerwów i czasu nad wodą. Pisałem co nieco w temacie o wedkach MC.

W skrócie - ta wędka nie pozwala rzucić przynętą. Pierwszy raz spotkałem się z taką sytuacją. Parabellum niszczy ten twór w każdym calu.