homax Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Tu nie chodzi o to że ma być lekko bo ręka się męczy. Chodzi o perfekcyjne skomponowanie zestawu. O harmonię. Zbalansowanie. Ideał . Nie wiem jakto inaczej nazwać..Jeśli kijek waży 50g czy mniej to chodzi o proporcjonalną do niego wagę kołowrotka. I wtedy 220g Stelli to już zbyt dużo.Może to niektórych śmieszyć. Mnie nie. Każdy ma swoją idee fixe! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Dlatego podałem namiar na młynek, który pod względem wagi chyba jest nie do przebicia.Ale może ktoś zna coś jeszcze lżejszego. Jestem bardzo ciekaw czy są jeszcze lżejsze kołowrotki. Kleniu, co do kołowrotków to mam takiego samego pierdolca jak w przypadku wędek. Je nie szukałem najlżejszego kołowrotka jaki jest na rynku.Łowię wyłącznie na Daiwy i Shimano, z racji wagi, designu, i charakteru pracy, niezawodności. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 (edytowane) Tu nie chodzi o to że ma być lekko bo ręka się męczy. Chodzi o perfekcyjne skomponowanie zestawu. O harmonię. Zbalansowanie. Ideał . Nie wiem jakto inaczej nazwać..Jeśli kijek waży 50g czy mniej to chodzi o proporcjonalną do niego wagę kołowrotka. I wtedy 220g Stelli to już zbyt dużo.Może to niektórych śmieszyć. Mnie nie. Każdy ma swoją idee fixe! Moje zdanie jest identyczne jak Twoje Sławku.Posiadam kijek 52g +165g młynek (vaniek 2000S).Dla mnie perfekcyjnie a i zbalansowane idealne. Edytowane 24 Lutego 2017 przez januszz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 O to chodzi... o perfekcyjne zestrojenie zestawu.. Do fraka czy smokingu divera nie założysz.. choć niby działać będzie i godzinę pokaże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioligi Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Mój dobrze zestrojony zestaw do okoni to Phenix fx 601-1(66gr) z cormoranem magnesią 3000. Okonie są zadowolone:) Ja też.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 I tak ma być.Ma pasować właścicielowi a nie kolegom obok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Tym co już przy 200gr ręka odpada, znalazłem chyba ciekawostkę: D.A.M. QUICK CONTRAST 408FDILOŚĆ ŁOŻYSK - 4PRZEŁOŻENIE - 5,2:1POJEMNOŚĆ SZPULI - 136/0,18mmWAGA - 117gr !!! Ciekawe jak to kręci i jakiej wielkości jest szpulka. O takiej wadze i shimano i daiwa może pomarzyć Cena około stówki zachęca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 a tak on wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michał34 Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 (edytowane) Tym co już przy 200gr ręka odpada, znalazłem chyba ciekawostkę: D.A.M. QUICK CONTRAST 408FDILOŚĆ ŁOŻYSK - 4PRZEŁOŻENIE - 5,2:1POJEMNOŚĆ SZPULI - 136/0,18mmWAGA - 117gr !!!Kupiłem to dziadostwo do łowienia na mormyszkę i na następny dzień już odesłałem. Szpulka jak naparstek, kręci fatalnie,a hamulca to właściwie nie ma. Ten kołowrotek to nie ciekawostka tylko szmelc. Edytowane 24 Lutego 2017 przez michał34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 szpulka jak naparstek, musiałem sprawdzić co to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav_id Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 ale człowiek zawsze dąży do doskonałości, leży to w naturze naszego gatunkuSorry, ale obserwując otaczającą mnie rzeczywistość oraz mając na uwadze historię człowieka jako gatunku, to wydaje mi się że raczej dążymy do samozniszczenia... Taki off topic... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Jego cena powinna dać do myślenia. Jak coś kosztuje ok 100 to nie może być super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manmark Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 (edytowane) chłopakimoje konto zaraz zostanie zamkniete za poruszenie nie wygodnego tematu (nie o GPW chodzi)ale na koniec dam wam radę(...)Porady giełdowe na forum wędkarskim? W wątku o UL?!Chyba kolego pomyliłeś fora, w związku z czym, może przypuszczenie o szybkim zamknięciu konta, jest samospełniającą się przepowiednią? Edytowane 25 Lutego 2017 przez woblery z Bielska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Shimano Vanquish 2500S - 180 gram (najlżejszy w tej wielkości)Lekko stuningowany Stradic Ci4+ 2500FB jest trochę lzejszy i znacznie tańszy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Lekko stuningowany Stradic Ci4+ 2500FB jest trochę lzejszy i znacznie tańszy Żbiku a czy nie uzyskałeś lżejszej wagi stosując szpule o Vańka?Waga nowego stradica to 190 gram, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manmark Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 koledzy nie za dużo nawinąłem?screen cap 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Jak nawijałeś na sucho to nie, po pierwszych rybach się ułoży. Jak na mokro to odrobinę ale tragedii niema. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manmark Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 na sucho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Powitać Mam takie głupie pytanie...ale na prawdę nie miałem możliwości porównać na żywo ...Czy obecne Shimano'wskie rozmiary "1000" mają tak samo malutką szpulkę jak "1000" z półki Catana/Nexave/Sienna/ Exage...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 (edytowane) Żbiku a czy nie uzyskałeś lżejszej wagi stosując szpule o Vańka?Waga nowego stradica to 190 gram,Nie tylko szpulke ale i korbkę od Vanka Edytowane 26 Lutego 2017 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mav3rick Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Ja dopiero zaczynam swoją przygodę z lekkim łowieniem, od paru dni posiadam Savage Gear LRF 226cm 5-12grD.A.M Quick FZ 200 FD Żyłka Fiume Everyday 0.14mm Mam nadzieję, że na początek nie ma tragedii i da mi satysfakcję takie łowienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Domowy sposób na odchudzenie młynka Ostatnio u kolegi widziałem Daiwę eXista z podwójną korbka od jakiegoś shimaniaka, jemu się łowi super ale wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 manmark a co to nawinałeś na Stelkę? to jakaś cieniutka pletka?żyłeczka?ile miejsca masz od rantu szpuli do nawoju? z tego co gdzieś wyczytałem powinno zostać jakieś 2-3mm,sam też się zastanawiam jak powinien wyglądac prawidłowy nawój,ale pletka to raczej nie to samo co żyłka,więc inaczej się będzie układać żyłka a inaczej plecionka (jak się mylę to mnie poprawcie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi