nyny Opublikowano 22 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 Ktoś na forum ma i używa tego carabusa do 2.5g? Szukam czegoś pod tanty i inne robactwo + małe gumki.W jakich gramaturach i jakie ryby na drugim końcu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartix92 Opublikowano 22 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 Max 3g + tanta 1", kopyta 1,5". Wszystko co w wodzie pływa i akurat będzie miało ochotę na wcześniej wymienione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 22 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 Max 3g + tanta 1", kopyta 1,5". Wszystko co w wodzie pływa i akurat będzie miało ochotę na wcześniej wymienione.A dołem ile minimalnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartix92 Opublikowano 22 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 Podejrzewam jakieś 0,5, pewnie raz na rok jakiś lżejszy mikrojig. Aż w tak mikroskopijne różnice się nie będę zagłębiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 23 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2021 Podejrzewam jakieś 0,5, pewnie raz na rok jakiś lżejszy mikrojig. Aż w tak mikroskopijne różnice się nie będę zagłębiał. Z 0.5 i mniejszymi to Abu nie bedzie gadać.Od biedy 1gr plus sporo gumy coś tam juz daje znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartix92 Opublikowano 24 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2021 Dzięki, dobrze wiedzieć. Dam znać po testach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 24 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2021 Przyjechał Abu Carabus Cassiopeia.Hmm pierwsze wrażenie, dziwne. Jestem przyzwyczajony do szybkich kijków a ten ... Nie jest to krowi ogon ale jest wolniejszy od w3 streetstick 1-5g. Kijek opisany i dedykowany jako trout area. Na pewno będę go wykorzystywał do polowania na kropki ale boję się, że pod okonia i agresywnego animowania przynęt gumowych będzie zbyt miękki. Testy nad wodą pokażą. Wykonanie tego patyka top. Jeśli ktoś miał przyjemność wędkować tym patykiem to proszę o parę słów. Ja mam wersję 1.95m c.w. 1-8g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 24 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2021 Kupowales kij dedykowany pod trout area i chciales nim z założenia agresywnie gumy okoniowe animować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 24 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2021 (edytowane) Kupowales kij dedykowany pod trout area i chciales nim z założenia agresywnie gumy okoniowe animować? W opisie sprzedawcy nie ma o tym wzmianki.Informacji w sieci również mało bo to świeży produkt. Tym bardziej w sklepie nie było mowy aby go "pomacać"Dowiedziałem się o tym dopiero rozpakowujac kij.Sugerowałem się po prostu c.w. przy zakupie. Edytowane 24 Lutego 2021 przez scOOtt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 24 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2021 No to masz doskonaly kij na hodowlane kropki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 24 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2021 No to masz doskonaly kij na hodowlane kropki Nie wedkuję na wodach "hodowlanych".A ten patyk nada się po prostu do innych okoniowych przynęt typu obrotowka, wahadelko czy małych wobków. Kijek rzeczywiście jest genialny na sucho. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 24 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2021 Nie wedkuję na wodach "hodowlanych".A ten patyk nada się po prostu do innych okoniowych przynęt typu obrotowka, wahadelko czy małych wobków.Kijek rzeczywiście jest genialny na sucho.I to jest słuszna koncepcja, powinien sobie poradzić z "twardymi" przynętami dobrze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 24 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2021 Okonie nie zawsze lubią agresywną animację. Kolega łowi na Belezzę, ale ma piekielnie szybką rękę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 24 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2021 Porównanie ugięcia górnych składów w3 i abu, przy czym należy brać pod uwagę, że abu jest 3 cm dłuższy od w3. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 25 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 TSU Elf Ajing do 7g , Red Arc 1020. Tym upgrade 06 08 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2021 Napiszę parę słów bo jestem już po testach nad wodą odnośnie Carabusa - może komuś się przyda.Da się spokojnie podbijać gumki w komforcie tak do połowy zakresu c.w - czyli 4g plus mały kajtek. Reszta c.w. to twarde przynęty, obrotówka, wahadełko itp. Na krąpiu czy leszczyku 30+ kijek gnie się do połowy Pięknie trzyma rybę.Jest to zdecydowanie najbardziej czuła wykałaczka jaką miałem w rękach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viciu Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 Witam! Szukam wędki xul z c.w. do max 2g. Myślałem o crazy fish Nano zero se, ale może ktoś ma do polecenia coś podobnego? Budżet do około 800zl.Pozdrawiam Wiktor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1000 Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 Przeczytaj ostatnie kilkanaście stron wątku. Po co to wałkować na okrągło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartix92 Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Czy aby te carabusy to nie przypadkiem wersja znanego za wschodnią granicą i za wielką wodą Abu Garcia Diplomata? Zadziwiająco podobne blanki, wykończenia, etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ras al Ghul Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Mój najnowszy nabytek do UL to River Master Ultra Light Jig 2,3m cw 0,5-5g plus Yoshida 208. Kij świetnie sie ładuje już pod przynętami 1g. Cw nie jest przekłamane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Czy aby te carabusy to nie przypadkiem wersja znanego za wschodnią granicą i za wielką wodą Abu Garcia Diplomata? Zadziwiająco podobne blanki, wykończenia, etc.Nie wiem jak inne wersje ale Cassiopeia na pewno nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawido Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Noctis nano 0,5-4g 190cmVanquish c2000s Lada dzień. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 (edytowane) Mój najnowszy nabytek do UL to River Master Ultra Light Jig 2,3m cw 0,5-5g plus Yoshida 208. Kij świetnie sie ładuje już pod przynętami 1g. Cw nie jest przekłamane.Pociągnie ten kijek KEITECHA 3 + 3g? Edytowane 2 Maja 2021 przez zandermafija*SpinnigistaWT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_gda Opublikowano 28 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2021 Szukałem, przebierałem, kombinowałem, zamieniałem. I chyba nastał koniec "testów" i poszukiwań - jest w końcu lekko, maślanie i estetycznie Matagi Super Trout II + Vanquish C2000s + Sunline Egista PE0.4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 28 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2021 Szukałem, przebierałem, kombinowałem, zamieniałem. I chyba nastał koniec "testów" i poszukiwań - jest w końcu lekko, maślanie i estetycznie Matagi Super Trout II + Vanquish C2000s + Sunline Egista PE0.4 received_395064101790557.jpegzejdz jeszcze z linką do 0.2 i zobaczysz że jest jeszcze lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi