Skocz do zawartości

UL sprzęt (wędka, kołowrotek, plecionki-żyłki)

jigmen ua

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

O której wersji piszesz?

CARABUS NANO CNA-602XUL MGS 2SEC | 1.85M | 0.3-2.5G

czy 

CARABUS NANO CNA-602XULS MGS 2SEC | 1.80M | 0.3-2.5G

O dłuższej. Krótszego nie widziałem na oczy także się nie wypowiadam.

Edytowane przez nyny

• 2 tygodnie później...

Panowie potrzebuje pomocy, mam okoniówke kraag elite xf 5lb dwuczęściowy (czyli ten mocniejszy do 10gr) SKXF 705-2N ale dla mnie zbyt miękki ten szczyt, zbyt spolegliwy, okonie 35+ to słabo wcina, spadają bo hol za dlugi i dziura sie wyrabia, jest zbyt kluskowaty. Kumpel łowi na tani kij ale nieco sztywnieszy lepiej to wcina, nic nie spada, hol szczupaka 80cm ogarnia a ten mój nie potrafi utrzymać takiego 60cm. Szukam czegoś cw 3-10gr ale nieco jednak ten szczyt sztywniejszy i nieco mocniejszy żeby nie giął sie w pół pod okoniem 20cm (tak jak mój kraag). Doradzicie coś? Najlepiej długość 213cm może jakiś MHX,bo suzuki to chyba drogi a chciałbym się zamknąć w 1300zł. Dzięki

• Like 1

No to przy szybkim i sztywnym kiju w ogóle nie będziesz mógł wciąć...

Myślę, że Matagi TR76 Super Shore LL byłby dla Ciebie idealny, tylko ciężko o dostępność tego blanku no i "nieco" dłuższy.

Ciekawym rozwiązaniem mógłby tez być XJB682L, a jak nieco lżej ale bez problemu wcina sandacze nawet to XSJ702L od Quali.

Pozdro

No to przy szybkim i sztywnym kiju w ogóle nie będziesz mógł wciąć...

Myślę, że Matagi TR76 Super Shore LL byłby dla Ciebie idealny, tylko ciężko o dostępność tego blanku no i "nieco" dłuższy.

Ciekawym rozwiązaniem mógłby tez być XJB682L, a jak nieco lżej ale bez problemu wcina sandacze nawet to XSJ702L od Quali.

Pozdro

Od zeszłego roku łowię sporo okoni w małej rzece na MHX NHP 844. Kij niby nie do tego, ale muszę powiedzieć, że nie mam z tym problemów, największa ryba około 37cm, sporo w przedziale 20-30cm. Łowię dosyć "grubo" - plecionka 8lb i gumki 6,5cm na główkach 2-2,5g, sporadycznie 3g. Szczerze, to zastanawiam się, czy nie kupić sobie najlżejszej wersji typowo do zabawy z okonkami w tej wodzie. Wadą może być akcja tego kija, bo typowo szczytowa. Spadów o dziwo mam bardzo mało, ale i nie ma długich holi. Żeby nie było - kij pierwotnie był do czego innego, ale raz zabrałem i teraz biorę go prawie zawsze.

Edytowane przez psulek

• 4 tygodnie później...