Skocz do zawartości

Wędki Major Craft

sabciu

Rekomendowane odpowiedzi

Ten okon to na lekko czy na ciezko ma byc ? :)

http://tackle4all.com/majorcraft-zaltz-rods-c-65_74_456_464/majorcraft-zaltz-mebaru-tubural-tip-zatt862m-262mt-057gr-p-6077.html

Niestey nie wiem czy ta seria Zaltz nie jest powoli wycofywana z produkcji.

Tak powiedzmy cw. do 10-12g. Chyba, że ten z linku jest niedoszacowany i można nieco przekroczyć.

W polsce to o ile mi wiadomo MC jeszcze wedek nie sprzedaje. Niestety.

Ta chyba bylaby tez dobra tylko cena bedzie wysoka http://mebaru-love.com/category26/category39/entry103.html

Ps Nie zapomnij ze ten sklep jest na Cyprze wiec doliczyc trzeba jeszcze 20% vatu od wartosci wedki i przesylki.

Edytowane przez Luckyguliver

Rzeczywiscie cos sie wyklulo :) tyle ze ceny nie z tej ziemi!

W tym polskim sklepie za TPS-562ULX trzeba zaplacic 550Pln a wedka kosztuje w Japonii 7 500 jenow. Dla porownania Crostage AJING-K CRK-S732AJI kosztuje w Japonii ok 13 000Y a w tackle4all 550pln wliczajac podatek oraz wysylke. Krotko mowiac za te same pieniadze dostajemy do reki znacznie lepsze (i do tego prawie dwokrotnie drozsze) wedzisko. Rozumiem przebitke 10-20% ale 80%?

Ps Wysylka sprawdzilem do Uk ale do Polski cena powinna byc podobna.

W polsce to o ile mi wiadomo MC jeszcze wedek nie sprzedaje. Niestety.

Ta chyba bylaby tez dobra tylko cena bedzie wysoka http://mebaru-love.com/category26/category39/entry103.html

Ps Nie zapomnij ze ten sklep jest na Cyprze wiec doliczyc trzeba jeszcze 20% vatu od wartosci wedki i przesylki.

Zastanawiam się, czy Cypr jest większy od "polski"? Nie, już wiem, to tylko czysty analfabetyzm.

Edytowane przez mohave

Czyli co mohave? Z tych dwoch stron wszystko co wylapales to moja literowka i na tej podtawie doszedles do wniosku ze jestem analfabeta. No i o czym to swiadczy? A moze bys tak docenil fakt ze probuje pomoc ludziom?

• 3 tygodnie później...

Daj mnie Pan spokój z Traparą ;)

A mozesz rozwinąć swoją sentencje? Sam nabyłem kilka dni temu Trapare. Z ciekawości poszukałem kilku informacji o poszukiwanym przez Ciebie Nextino i znalazłem taki oto filmik https://m.youtube.com/watch?v=fGHbTJnsZZY

Wg mnie praca i akcja bardzo podobno miedzy sobą. W czym zatem Nextino jest tak znacząco lepsze od Trapary, ze ja tak negujesz?

Edytowane przez Żbiku

A mozesz rozwinąć swoją sentencje? Sam nabyłem kilka dni temu Trapare. Z ciekawości poszukałem kilku informacji o poszukiwanym przez Ciebie Nextino i znalazłem taki oto filmik

Wg mnie praca i akcja bardzo podobno miedzy sobą. W czym zatem Nextino jest tak znacząco lepsze od Trapary, ze ja tak negujesz?Z

Znajomy miał obie i mówi, że to przepaść - mikrojigi od 0,7 gr.

Edytowane przez Robert Crocker

Czyli wypowiadasz sie i negujesz kij, ktorego nie posiadasz, nie posiadałes i pewnie nie miałeś nawet w rękach?

Zapytaj moze znajomego o ta "przepaść" miedzy tymi kijami, gdzie ona sie przejawia? W masie kija? W akcji i ugięciu? Wg mnie i masa i ugięcie i akcja sa bardzo podobne w tych modelach.

Z chęcią dowiem sie paru ciekawych rzeczy, bo dopiero raczkuje w połowach UL, Tapara to mój pierwszy kij XUL i każda wiedza sie przyda.

• Like 1

Czyli wypowiadasz sie i negujesz kij, ktorego nie posiadasz, nie posiadałes i pewnie nie miałeś nawet w rękach?

Zapytaj moze znajomego o ta "przepaść" miedzy tymi kijami, gdzie ona sie przejawia? W masie kija? W akcji i ugięciu? Wg mnie i masa i ugięcie i akcja sa bardzo podobne w tych modelach.

Z chęcią dowiem sie paru ciekawych rzeczy, bo dopiero raczkuje w połowach UL, Tapara to mój pierwszy kij XUL i każda wiedza sie przyda.

Sam sobie odpowiedziałeś na te pytanie. Pisząc Ci gramaturę używanych przez niego przynęt miałem na myśli czucie przynęty. Czy przy tak podobnych kijach i masie  przynęty jest to odczucie obiektywne czy subiektywne ? Nie znam odpowiedzi na to pytanie dlatego nie rozwijam swojej wypowiedzi.

• 5 tygodni później...

Robert będzie ciężko :( Jeżeli chodzi o wygląd myślę że nie będzie problemu, co do parametrów może nie być tak kolorowo, bo ciężko znaleźć takie blanki. Może dysponując odpowiednia kwotą dało by się coś zmajstrować. Problem w tym że za cenę jaką zapłacisz za Nextino w pracowni raczej nie poszalejemy :( Cena blanku i komponentów często przekroczą koszt gotowej wędeczki od MJ, a przecież za pracę i wiedzę tez trzeba zapłacić.