Skocz do zawartości

Wędki Major Craft

sabciu

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba ich poru*** z tymi cenami ;)

Ceny Majorcrafta w Polsce są pochodna dystrybucji, Jest dystrybutor w Niemczech który ma to w cenach dystrybucyjnych droższych niż zakupowe w sklepie w Japonii. Dodajcie marżę i stąd taniej wychodzi kupić w Japonii, tyle że bez gwarancji w Polsce

• Like 1

"Minął z powołaniem" to zazwyczaj pozytywne określenie co do umiejętności. To by oznaczało,że wędki są całkiem spoko. Ja myślałem o tym 2-4 lb.

Zdecydowanie nie w pozytywnym słowa znaczeniu. Poszukaj tego tematu jeśli chcesz i zobacz. Ze 2 osoby wzięły ten kijek i nie były zadowolone.

Ceny Majorcrafta w Polsce są pochodna dystrybucji, Jest dystrybutor w Niemczech który ma to w cenach dystrybucyjnych droższych niż zakupowe w sklepie w Japonii. Dodajcie marżę i stąd taniej wychodzi kupić w Japonii, tyle że bez gwarancji w Polsce

Taniej to jest kupić na Ukrainie :) w życiu bym nie pomyślał o zakupach w Japonii ze względu na gwarancję ...

Tak jak mówię, wędki w rękach nie miałem więc polegam na opiniach zasięgniętych na zagranicznych forach ;) jeśli Ty miałeś możliwość łowienia wersją 1-9g to powiedz jak to wypada.

Opinie w temacie są, że wędka jest spoko itd ale od 5g :) ja z kolei mówię Ci, że wędka obsłuży spokojnie 15g+silikon. Z resztą w podanym przez Ciebie linku także jest taka opinia :D Podsumowując z wędki 1-9g robi się 5-15g, a dla mnie to zdecydowanie nie to czego bym oczekiwał pod lekkiej okoniówce...

Jeśli ktoś szuka wędki do lekkich wabików może niech weźmie tą do 3g. Okaże się, że wędka także jest źle opisana i jej realny cw jest ok 8-10g i wtedy będzie zadowolony  :lol:  :lol:

• Like 1

To i ja wtrace swoje trzy grosze.

-Jak patrze na ceny Polskich sklepow to nie odbiegaja one np od cen w Uk a moze sa nawet lepsze. Import z Japonii tez nie wydzie taniej. Na plus jest to, ze mozna dostac kazdy model a nie kilka tak jak w kraju kwitnacej jabloni. Jesli chodzi o te ukrainskie sklepy to gdzie dokladnie jest taniej? Tak na marginesie dodam jeszcze, ze wyslalem kilka maili do ukrainskich sklepow zeby sie dopytac i zaden nie odpowiedzial. Maja strony po ang ale nikt nie moze odpisac po ang?

-Mam dwie wedki MC z seri Crostage i wg mnie sa w miare prawidlowo opisane. Jedna 0.5g do 5. Tak wiec w tym przypadku 4-5g olowiu plus maly ripperek wyznacza gorna granice. 1g przyentami jeszcze nie rzucalem wiec nie wiem ale 2g lataja bez problemu. Drugi kij opisany 7-23g strzela juz 3-4g glowka z 5-6 cm ripperem. Jesli chodzi o gorna granice to rzucalem blacha 20g i bylo wrecz idealnie. Sprobowalem jeszcze blacha 28g ale tym razem rzucalem z ostroznoscia bojac sie ze gdybym machna w stylu jakim rzucam 20g to kij moglby sie uszkodzic.

Edytowane przez Luckyguliver

Wszystko co japańskie jeśli jest w sprzedaży oficjalnej w polskich sklepach to pochodzi zza wschodniej granicy, czy to ukraińskiej czy ruskiej bez znaczenia...w Polsce są jedynie otwierane "polskojęzyczne" z akcentem zza Buga "punkty dystrybucji" :)

• Like 3

• 3 tygodnie później...

W Zielonej Górze u mikołajczaka jest 10 sztuk może troche wiecej. Wszystkie gramatury to ul bo zaczynaja sie modelem od 0,5-5g a koncza na 3-11g byly dwa modele stworzone pod szczupaki lub trocie. Dlugie i naprawde z mocne. Szukałem jakiegoś kijka w gramaturze 5-15g ale kije wydają się mocno nie doszacowane i chyba 3-11 byłby odpowiedni. Macałem też te wklejki węglowe i maja naprawde fajny potencjał ale musiałbym je zobaczyć w terenie. Bo niby szybkie cięte ale chyba przy opadzie nie sprawdzily by się. Cenowo chyba mocno zawyżone bo najtańszy ul za 700zl a najdroższy 3-11 za 1900 zl. Wklejki po okolo 1700-1800 zl.

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

Więcej wiem niż Ci się zdaje(nie połamałem żadnego kija tej firmy bo go nie mam)Larusy nie dają żadnej gw!

Jak ktoś połamie to będzie cyrk!poczekamy przekonamy się!

Edytowane przez Raffaello

Jakiś miesiąc temu dzwoniłem do Larusa, chciałem zamówić nowy górny skład Majora, który złamałem. Oczywiście odpłatnie. Niestety, pan powiedział mi, że nie zajmują się takimi rzeczami... Namiary na nich dał mi niemiecki dystrybutor, z którym rozmawiałem na początku w tym temacie. Tamten przynajmniej próbował pomóc.

Koledzy, która wklejka od MC będzie odpowiednia do główek 7g i smukłych gumisiów do 7cm ?

Solpara S 762 Aji da radę ? Przy tym obciążeniu wklejka nie będzie "gumową" kluską ? Zachowa trochę dynamiki ? :)

Znacie coś dłuższego ze stajni MC co się nada do takiego łowienia ?

Witam, mam szanse nabyć kijek Major Craft Volkey VKS-632L  dł. 6'3'', 1/16-1/4 oz, line 4-8 lb. Mogłem chwilę pomachać "na sucho" i spodobał mi się niezmiernie. Zastanawiam się tylko nad jednym - cena 130 eur. Warto czy niekoniecznie? Pytam bo widzę, że koledzy w temacie obcykani, a ja jestem totalna noga jeśli chodzi o kije made in Japan. 

Dzięki