leszek3b Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 MajorCraft Crostage AJING-K CRK-S732AJI 2,23 0,6-10g na papierze wygląda OK.Może ktoś posiada i poradzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Cześć Leszek Posiadam Crostage CRK S762 Mebaru (0.5 - 5g)Jak za swoją cenę super jakość, super krótki i wygodny dolnik.Kijek waży całe nic, wygląda super. Minusy ?- Oszukane c.w (w przypadku tej wędki nie ładuje się od deklarowanego 0,5g)- Przelotki dosyć całe także lepiej lata ze szpulki "2000S"...z "2500" gorzej :/ Crostage to w moim odczuciu seria wędek z bardzo dobrą relacją cena / jakość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henri Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 @Robert Crocker, powiedz mi jakie jest przeznaczenie tych kijkow i jaka jest miedzy nimi roznica (oprocz CW oczywiscie)? Zawsze mnie zastanawia roznica pomiedzy tubularem, a solidem. Niestety nie ma jak pomacac kijkow MJ zeby sie osobiscie przekonac... http://jerkbait.pl/topic/51050-pochwal-się-nowym-sprzętem/page-100#entry2052086 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 (edytowane) No więc solid tip to wklejka a tubular to pełen blank. Tubular pod agresywne jigowanie ( mniej spolegliwy szczyt ) a wklejka wtedy kiedy okoń żeruje słabo żeby czuć delikatne zassanie. Powiem tak: nie testowałem jeszcze tych Firstcastów ale na sucho jestem zachwycony ich akcją. Przy solidzie nie widać żadnego przesztywnienia na łączeniu i kij będzie pracował przy rybie nie tylko szczytem. Tubular po podbiciu gaśnie dosyć szybko - myślę, że będzie można bardzo szybko zareagować na branie. Blanki są mega czułe. Skąd to wiem ... wystarczy je dotknąć. Kupiłem kilka dni temu jednoskład na blanku Batsona z serii Immortal i nie zrobił ten kij, chociaż on jednak jest bardziej pod wobki, na mnie takiego wrażenia jak MC Nie mam nic z tego, że autentycznie zachwalam te właśnie Major Crafty. Fajna stronka -> http://light.rockfishing.co.uk/2015/03/tubular-vs-solid-tip/ Edytowane 3 Stycznia 2017 przez Robert Crocker 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henri Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Te First Casty wydają się w miarę budżetową i całkiem sympatyczną opcją na delikatny kijaszek. Mi od dawna wpadły w oko Major Crafty i kiedyś byłem napalony na Traparę, ale mi przeszło... Mimo to poluję na coś delikatnego pod białoryb, bo na jednym zbiorniku na którym lubię łowić ciężko o okonia. Jakbyś miał kiedyś ochotę i czas, to fajnie byłoby zobaczyć ugięcia obu wędek dla zobrazowania sytuacji . Co prawda obawiam się, że te wędki raczej na białoryb będą za sztywne, ale może na okonka coś się w przyszłości przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 (edytowane) Jest fajna wędka pod białoryb za nieduży kwit tylko trzeba poszukać - Quantum Centex Felchen - Radek Włodarczak miał filmy z łowienia mikrojigami tym kijem. 210 cm chyba do 8gr. Jakbyś był w okolicach Olsztyna to daj znać to sobie obejrzysz kije. W wolnej chwili wrzucę coś do bazy ugięć. Edytowane 3 Stycznia 2017 przez Robert Crocker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henri Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Tego akurat mam, tylko 1,8m . Fajna wędeczka, ale korzystam z niej głownie przy łowieniu brodząc za wzdręgami. Potrzebne mi jest coś troszkę dłuższego do łowienia z brzegu, bo muszę troszkę przez trzcinki się przebić, bo przy tym Quantumie żyłka często haczy o jakieś wystające gałązki. Do wody nie da rady wejść, bo z brzegu są faszyny i woda dobry metr ma, a nie zawsze chodzę w spodniobutach. Także szukam czegoś odrobinę dłuższego, chociaż te 210cm żeby miało. Niby mógłbym kupić drugiego Quantuma, ale jak już będę miał coś nowego, to chcę się do MC przymierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Te Firstcasty raczej się do tego nie będą nadawały .... prędzej Nextino. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crown Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Jeśli potrzebny jest jakiś model Major Crafta to służę pomocą .Miałem sporo już modeli w ręku z rożnych serii ,sam użytkuje te wędki od 3 lat .Jak macie jakieś pytania dawajcie ,jak interesuje was ugięcie a mam model na stanie prześle fotki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Tu kolega szuka czegoś pod wzdręgę 210 centów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek3b Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Jeśli potrzebny jest jakiś model Major Crafta to służę pomocą .Miałem sporo już modeli w ręku z rożnych serii ,sam użytkuje te wędki od 3 lat .Jak macie jakieś pytania dawajcie ,jak interesuje was ugięcie a mam model na stanie prześle fotki .Wiesz coś o tym modelu MajorCraft Crostage AJING-K CRK-S732AJI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crown Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 To bym polecił Nextino a jeśli coś tańszego to Trapara spokojnie da sobie rade i o połowę tańsza .Obecnie mam model NTA-662 SUL krótszy niż kolega szuka ale bardzo fajny kuj pod tego typu dłubanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crown Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Wiesz coś o tym modelu MajorCraft Crostage AJING-K CRK-S732AJIJest to nowość na pewno z serii Crostage nie miałem przyjemności mieć tego modelu w ręce ale jest to wklejka ,za to łowie Solparą SPS-S702M i to są na prawdę przemyślane wklejki a czucie w dolniku wyrywa z butów .Z Crostage posiadam model Crk-902 L ale to całkiem inna bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Szerszeniu Czy Solpara S762 AJI Przy takich gumkach jak Keitech 3" z główką 6/7g będzie kluskować czy będzie taką ciętą szybką szpilką ? Miałeś może jakieś wklejki z serii K.G Lights ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Panowie jest w pytę filmów z testami MC na youtube ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crown Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Szerszeniu Czy Solpara S762 AJI Przy takich gumkach jak Keitech 3" z główką 6/7g będzie kluskować czy będzie taką ciętą szybką szpilką ? Miałeś może jakieś wklejki z serii K.G Lights ?Klęknie raczej ja mam Solpara SPS-S702M i jest poprawnie opisana .Z K.G Lights ? nie miałem jeszcze przyjemności machać ale Go-emotion sprostałby twoim oczekiwaniom 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Widzisz, ja potrzebuje czegoś 7' 6" ...najkrócej :/ Chciałem kupić sobie wklejankę takiego kalibru, a z relacji cena / jakość jaką reprezentuje MC jest zadowolony i chciałem kupić drugiego Majorka A, że budżet mam średni to szukałem w tańszych seriach :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Widzisz, ja potrzebuje czegoś 7' 6" ...najkrócej :/ Chciałem kupić sobie wklejankę takiego kalibru, a z relacji cena / jakość jaką reprezentuje MC jest zadowolony i chciałem kupić drugiego Majorka A, że budżet mam średni to szukałem w tańszych seriach :/Ten SPS-S762AJI to raptem 6lb blank... tego akurat w łapkach nie miałem, ale np inne AJI czyli FCS-T682AJI i mimo cw10gr nie wydawał się mocniejszy od innych wersji do 7gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam NDG Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 To niby że co ten do 10g nie ogarnie 10g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crown Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 SPS-S762AJI Ten model jak najbardziej ogarnie taką gramaturę.Ale kolega podał symbol Solpara S762 AJI a ja zasugerowałem się modelem SPS-S762M który też jest AJI i ma C.W do 5 gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam NDG Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Kolego to w twojej subiektywnej ocenie do lekko- średniego łowienia ( 4-10g) który model polecasz?Czy jest straszna różnica między Crostage a Nextino? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crown Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Są to 2 różne rodzaje wędek .Zależności do czego ci jest potrzebny kij Nextino jest to seria stworzona pod ich pstrążki u nas przypadną do gustu ludziom łowiącym białoryb ,okonie oraz pstrągi ,natomiast Crostage ma dość mocniejsze kije oraz modele do połowów morskich .Są fajne modele na Wisłę czy Odrę pod bolka,sandacza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Nextino ma różne modele. I do 2gr i do 10gr. Więc nie zawsze białoryb. Keitech 3" i 7gr przy agresywniejszym opadzie na wklejce do 10gr na blanku 6lb.. ja to średnio widzę ale pewnie da się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Nextino ma różne modele. I do 2gr i do 10gr. Więc nie zawsze białoryb. Keitech 3" i 7gr przy agresywniejszym opadzie na wklejce do 10gr na blanku 6lb.. ja to średnio widzę ale pewnie da się Marcyś, ja nie znam właściwości wszystkich serii kijaszków MC...a, że Crostage do 5g zachowuje pazur przy twisterku 4.5cm + główka 4.5g to myślałem, że wklejka MC do 10g zachowa agresję przy 3" Keitech'u i 7g. Pasuje mi relacja cena / jakość tańszych serii MC dlatego chciałem coś dla siebie znaleźć. Ale rozważam też :Mikado Kendo Shine 2.34 / 8g (podobno mocno niedoszacowane c.w)Team Daiwa Mode 3.0 2.40 / 3.5 - 21g ...Chyba, że znacie coś innego dobrego do takiego łowienia to podpowiedzcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Ani ja nie znam wszystkich i nigdy znać nie będę. Jednak patrząc jak zachowuje się AJI w serii firstcast... gdzie wydaje się modelem wcale nie mocniejszym niż inne modele opisane do 7gr. Tym bardziej, że ta solpara ma 6lb blank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi