Luckyguliver Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Czy ktos uzywal wedek z serii Go Emotion na pstragach? Nie za sztywne beda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Sztywne to zależy od mocy ale nie są jakieś strasznie szczytowe. Można by je na pstrąga użyć. Dosyć równe ugięcie na sucho przynajmniej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Mam od niedawna GES 644 L i zauwazylem, ze np nie wchodzi w tak glebokie ugiecie (prawie do rekojesci) jak np CRK 904L. GES 644 L to znacznie szybszy i sztywniejszy kij niz CRK 904L. Oczywiscie nie kolek ale ja preferuje kije ktore gna mi sie dosc gleboko. Pewnie skonczy sie na tym ze wezme dwie szpulki ze soba. Jedna z pletka a druga z zylka. Tak na wszelki wypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Inna długość, inne kije. Bez porównania. Na pstrąga super są modele z serii Corzza oraz Nextino. Przynajmniej z tych które w łapie miałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 (edytowane) Nie porownywalem kijow jako takich tylko ugiecie I co ma dlugosc do rzeczy? Zwroc uwage ze obydwa kije to travelki a modele podane przez Ciebie to dwusklady wiec niestety na dzien dzisiejszy nieprzydatne. Troche teraz zaluje, ze nie poszedlem obmacac serii travel Fine Tail jak mialem okazje. Edytowane 11 Lutego 2018 przez Luckyguliver 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 28 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 (edytowane) Ktoś posiada może lub macał kijek Benkei BIS-67L ? Wszelkie info na temat kija mile widziane. Edytowane 28 Lutego 2018 przez nalewator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 28 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 Ktoś posiada może lub macał kijek Benkei BIS-67L ? Wszelkie info na temat kija mile widziane.Moge sie mylic ale seria Benkei to chyba Go Emotion po liftingu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 28 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 Tego to ja nie wiem , pytam o ten konkretny model gdyż jutro będę miał okazję nim pomachać (na sucho). Interesuje mnie ile to ogarnia realnie (cw) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 24 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Część. Czy ktoś miał styczność z Firstcast FCS-T732L 0.4-7g i może skrabnąć o niej kilka zdań . Glownie godzin o ćw i faktyczną szybkość . Dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 24 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Posiadam ten kij od jesieni.Jeśli chodzi o ciężar wyrzutu, moim zdaniem poprawnie opisany, choć mniej niż 1,5gr plus gumka 1`` nie łowiłem. Maksymalnie łowiłem 5 gr +kajtek 3``, więcej nie miałem potrzeby, ale to już raczej końcówka komfortu.Bardzo czuła i szybka wędka. Akcja jak na taki patyk dość szczytowa - czuć te 6lb w dolniku. Absolutnie nie jest to kluska a ugięcie nie paraboliczne ani nie moderate.Mnie łowi się nim bardzo fajnie, choć w obecnej chwili nie mam dla niego zastosowania z uwagi przerzucenia się na FXa i noszę się z zamiarem sprzedaży.Łowiłem nim od mikrookonków poprzez trzydziestaki po kaczodziobe przyłowy do 55cm. Bez kłopotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Czy ktos ma 10lb travelka Benkei BIS-664ML i moglby opisac jego ugiecie jak i CW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Witam, czy ktoś może używa takiej wędki?? Major Craft Solpara -S662AJI 198cm Extra Fast 2 1-3kg 0,5-10g Czy ona nada się pod okonia do łowienia z opadu na drobne przynęty 2,5gr+1,5"ES??????? tak mi w sklepie polecili? Niby jest to wklejka, kij szybki, cięty ale w opisie jest, że to wędka nad morze.....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GIĘTY Opublikowano 1 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 (edytowane) Witam,czy ktoś może używa takiej wędki??Major Craft Solpara -S662AJI198cm Extra Fast 2 1-3kg 0,5-10gCzy ona nada się pod okonia do łowienia z opadu na drobne przynęty 2,5gr+1,5"ES??????? tak mi w sklepie polecili? Niby jest to wklejka, kij szybki, cięty ale w opisie jest, że to wędka nad morze.....?Witam. Ja używam tej wędki do opadu jednak ze względu na moje potrzeby łowię nieco ciężej, raczej w jej górnym zakresie cw. Nigdy nie próbowałem łowić w dolnym zakresie cw więc nie mam pojęcia jak sprawdzi się przy tak drobnych przynętach jak opisałeś. Fajnie leży w łapie, jest szybka,dobrze trzyma rybę i ma spory zapas mocy a to, że kij jest dedykowany na morze w niczym nie przeszkadza. Edytowane 1 Maja 2018 przez GIĘTY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 Witam. Czy ktoś z Was przypadkiem widział, macał patyk : Triple Cross TCX - S782 ML (Kurodai) ?Czy w ogóle będzie szansa nabyć taki kijek w kraju nad Wisłą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 TCX-S782ML/KR to w detalu 670zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarski365.pl Opublikowano 28 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2018 (edytowane) który z kijków MC spełni wymaganiaXUL, spining, Xfast i jak najniższe realne dolne cw, - zastosowanie pod białorybCrostage, Solpara, Firstcast, Troutinio czy też coś innego? proszę podać model np FCS-S682AJI Edytowane 28 Maja 2018 przez wedkarski365 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 28 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2018 który z kijków MC spełni wymaganiaXUL, spining, Xfast i jak najniższe realne dolne cw, - zastosowanie pod białorybCrostage, Solpara, Firstcast, Troutinio czy też coś innego? proszę podać model np FCS-S682AJIXUL i Xfast? Żaden, zresztą to się wyklucza poniekąd. Crostage, Solpara, Firstcast z wklejką są modele do 5g bez wklejki do 7g. Np SPS-S702M. Ale to raczej kijek pod paproszki na okonia czy pod białoryb. Choć nie jeden pewnie podobnymi wędkami łapał wzdręgi i inne, jednak to raczej wymaga mniej szybkiej akcji do ładowania się najlżejszymi przynętami. Jeden z szybszych modeli o niskim cw to Troutino TTA-632SUL czyli do 4gr (są też travele). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 29 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 (edytowane) Major Craft Firstcast FCS- S732UL waga 89 gr, c.w. 0,4 gr - 5 gr Edytowane 29 Maja 2018 przez Okonhel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 9 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 Panowie ktoś coś na temat tych dwóch patyków? Nextino Main Stream NTS-782M Finetail Main Stream FTS-782M Interesuje mnie przede wszystkim akcja, realne cw, czyli jakie przynęty komfortowo obsłuży i przeznaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skerim Opublikowano 21 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 WitamPrzewertowałem wątek w temacie Nextino NTS-622L. Znalazłem: "Wklejka to S przed numerem długości, a T to bez wklejki" - rozumiem, że to w takim razie wklejka. @ŻbikuNextino NTS-622L - fajna krótka pstrągówka 8lb, płynne przesunięte ku środkowi kija ugięcie, krótka, bardzo poręczna rękojeść. Ciekawa alternatywa dla poszukujących krótkiego kija pstrągowego pod woblerki i blaszki. Pod jigi i gumki wg mnie ciut za wolna (w aspekcie okoni, przy pstrągach się za bardzo nie znam)@MarcyśAż tak bardzo bym tego Nextino nie klasyfikował głównie do blachy czy wobka. Jest wolniejszych od tych Firstcastów (w końcu bassy) jednak według mnie nie za wolny do gumy. Tylko z ołowiem lepiej nie przesadzać.W tym momencie mówimy raczej o niuansach połączonych z gustem Czy ktoś może coś jeszcze dodać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 21 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 "S" w pierwszym członie literowym oznacza - Spinning mam ten kijek, jest to klasyczna wędka pstragowa (w stylu japońskim) na małe rzeczki i do brodzenia doskonała też do twitchingu, również okoniowego 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 Tak jak Kamil napisał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skerim Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 (edytowane) "doskonała też do twitchingu, również okoniowego" - czyli nie jest to klucha, a jednocześnie z tego co znalazłem na YouTube pod obciążeniem pracuje ładnie po całości. Nie ma problemu żeby zatrzymał większą rybę? Jak mniemam, skoro jest jeszcze w waszym arsenale, leży wam w ręce. Edytowane 22 Czerwca 2018 przez skerim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 (edytowane) sprzedałem Suzuki w tytanach, bo nie widziałem większego sensu dopłacania 1t pln wędka szybka dynamicznie i z bardzo ładnym , głębokim ugięciem, zatrzyma sporego pstrąga, trzeba po prostu się nie bać, dokręcić hamulec i dać zapracować do końca wędce - zrobi swoje Edytowane 22 Czerwca 2018 przez BazyL 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skerim Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 Dziękuję panowie takich informacji potrzebowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi