Luckyguliver Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 Czy ktos wie jaki jest realny CW traveli cast z serii BENKEI? Jakie maja te wedki ugiecie? Mam na mysli dwa modele BIC-664MH i BIC-704H Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 Czy znajdę w ofercie coś pod pstrąga na przynęty ma 7cm wobler delikatnie pracujący +obrotówka #3?Dł 240-260 .Budżet powiedzmy do 500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 (edytowane) Czy znajdę w ofercie coś pod pstrąga na przynęty ma 7cm wobler delikatnie pracujący +obrotówka #3?Dł 240-260 .Budżet powiedzmy do 500 zł.Finetail 782L, tylko to 233cm. No i cena pewnie ze 150-200 wyzsza Edytowane 14 Grudnia 2018 przez Żbiku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 (edytowane) Z serii stream pstrągowych będzie ciężko się zmieścić w nowych. W używkach tak ale to musi się trafić. Z innych serii to już trzeba wyszukiwać. Ogólnie jakbyś się zdecydował na trochę krótszego to byłoby łatwiej. Ok 250cm w Major Crafcie to są głównie mocniejsze kije. Trapara 762LX 3-8lb 2-10g ale 230cm długości. Edytowane 14 Grudnia 2018 przez Marcyś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 Od dłuższego czasu szukałem patyka pstrąg/okoń. Dziś dojechał do mnie Major Craft Finetail FTS-662L od Marcina. Bardzo fajny kijek a transakcja z Marcinem na 5 za co w tym miejscu mu dziękuję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 Od dłuższego czasu szukałem patyka pstrąg/okoń. Dziś dojechał do mnie Major Craft Finetail FTS-662L od Marcina. Bardzo fajny kijek a transakcja z Marcinem na 5 za co w tym miejscu mu dziękuję.Potwierdzam, sam mam go w swoim arsenale i to bardzo fajny kijek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tuszon Opublikowano 11 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2019 (edytowane) To nie jest giełda. Edytowane 11 Stycznia 2019 przez mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tuszon Opublikowano 11 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2019 To nie jest giełda.Sorry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 11 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2019 (edytowane) Kolejny MC w posiadaniu. Szukałem rzecznego uniwersału głównie pod klenia ale, który obsłuży też lżejsze wobki bolkowe i pokaże opad gumek na główce ok 10g. Postawiłem na Triple Cross TCX T862M 2.60m / 1-15g. Edytowane 11 Stycznia 2019 przez kezmo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 Nabyłem i ja majora .Model Finetail FTS 662 L.No jestem miło zaskoczony jak na wykonanie seryjniaka. Po wstępnym macaniu, próbach jego pracy pod ugięciem, prób czułości nie można mu nic zarzucić. Wykonanie na przyzwoitym średnim poziomie, porównując wykonanie w pracowniach.Sparowany ze stelką 2500 z 2007 roku tworzy piękny zestaw, ma wstawki nici koloru starego złota, co ładnie komponuje się kolorystycznie z rantem szpuli, pierścienie uchwytu są w kolorze jakby szarego tytanu co komponuje się z body kołowrotka, kwintesencja kolorów bardzo mi pasuje.Krótki foregrip, energonomiczny uchwyt kołowrotka, zasadniczo całościowo krótka rękojeść kijka sprawia sympatyczne i przyzwoite wrażenie.Przelotki najprawdopodobniej fuji alconite w systemie kr.Taka szybka ostra jigówka pod okonia, sandacza i szczupaka na lekko pewnikiem też obskoczy.Oceniam, że z główkami 3-7 g + smukłe gumki 2-3" będzie radził sobie bez problemu.Najprawdopodobniej kijek zostanie u mnie na stałe.Cena u @Marcysia też na przyzwoitym poziomie, nie ma sensu ściągać samemu za oceanu. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 Przelotki to SiC 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 Przelotki to SiCPoważnie to sici? Ja już sprzętowo się zatrzymałem na sicach LV . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 Masz to napisane na wkładce pokrowca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 25 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 Masz to napisane na wkładce pokrowcaW wolnej chwili wezmę je pod lupę, bo człek na stare lata już ślepy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 25 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 Potwierdzam, w Finetail są Sic od Fuji. Kilka Finetail’ów miałem, zostawiłem sobie jednego. Dla mnie mega fajne kije pod pstrągi. Nowa seria New Finetail ma blank z oplotem i trochę więcej drewnianych wstawek w dolniku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minnow Opublikowano 25 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 A czy jest jakas znaczaca roznica w akcj tej nowej serii wzgledem starej? Pytam wlasnie o ten oplot ,czy przez to dol nie jest kolkowaty ? Mialem stara serie fts 662li tam kij pracowal pieknie az po rekojesc. dlatego jestem ciekaw co ten X-cross daje w praktyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_gda Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Trochę się wkręciłem w te wędki, nabyłem trzeci kij Major Crafta. Ostatni FCS-T732L 2,21 0.5-7g, do lekkiego okoniowania. Bardzo dobrze trzyma rybę, bardzo wyraźnie widać opad i czuć najmniejsze pstryki. Na pewno nie jest to mój ostatni MC. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jazon Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 WitamCzy posiada ktoś kijek Major Craft Firstcast FSC-S732UL? Jestem ciekawy czy nadaje się do łowienia wzdręgi na mikrojigi o wadze około 0.8 gr.Zastanawiam się nad tym kijem i nad Konger Elvis 220/0.8-4g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 18 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2019 Jazon14 - jak nie lubisz zbyt miękkich akcji to Firstcast będzie ok bo jest dość szybki jak na tą gramaturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 18 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2019 Bierza Majora. Będziesz Pan zadowolony! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tupas Opublikowano 19 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2019 Cześć, Marcyś co mógłbyś polecić do łowienia sandaczy górą żeby w komforcie obsłużyło 15g plus smukłe 4" oraz do łowienia okoni również opad góra max 7-8g plus smukłe 3" w dwóch kawałkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Witam moge jakies info odnosnie tego kijka pod pstragi? NTS-862H długosc 259 opisany 6-25g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Cześć, Marcyś co mógłbyś polecić do łowienia sandaczy górą żeby w komforcie obsłużyło 15g plus smukłe 4" oraz do łowienia okoni również opad góra max 7-8g plus smukłe 3" w dwóch kawałkach.WitajChętnie coś podpowiem ale daj znać jakie długości wędek no i mniej więcej budżet:)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Witam moge jakies info odnosnie tego kijka pod pstragi? NTS-862H długosc 259 opisany 6-25gA co potrzeba wiedzieć?Kawał mocnego kija pod większe przynęty większe rzeki i rozsądne pstrągi Gnie się dobrze, rzuca równiez. Dobrze wyposażony.Jak potrzeba taką długość i moc to dobra wędka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 (edytowane) Panowie, potrzebuję pomocy w doborze kija pod konkretny typ przynęty, czyliSAVAGE GEAR 3D BLEAK REAL TAIL i inne podobne gumki o wadze od 4-12g.W większości będę ich używał bez obciążenia lub z obciążeniem w gumie max 2g. Będę łowił w miejscach gdzie mogę liczyć na szczupaki w każdym rozmiarze, duże okonie i ewentualnie na innych łowiskach bolenie. Planuję tym kijkiem prowadzić gumy w sposób jak najbardziej zbliżony do naturalnego, bez mocnych szarpnięć, powolutku, wręcz anemicznie. Wydaje mi się że do takiego zastosowania odpowiednich będzie kijek ok 2m może ciut dłuższy o mocy min. 10lb.Pasował by mi kij pracujący głęboko, ale nie po samą rękojeść, pod większymi rybami. No i fajnie by było gdyby dało się z niego jak najdalej posyłać takie małe przynęty.No i tylko z plecionką by ten kij pracował.Pomożecie? Edytowane 4 Marca 2019 przez Włóczykij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi