Skocz do zawartości

Wędki Major Craft

sabciu

Rekomendowane odpowiedzi

Może ktoś coś powiedzieć jak będzie sie ten kijek spisywał przy pstragach z użyciem plecionki i przynet obrotówki nr1,2 woblery 3,5cm do 5cm oraz wszelkiego rodzaju przynety gumowe w wielkościach do 7cm i główkach o ciezarzedo3gram.Chodzi mi o ugiecie i moc by spokojnie moc wyjsc ryby 40+ i wieksze.Major craft CRX-T732AJI

221cm 0,6-10g Fast

Może ktoś coś powiedzieć jak będzie sie ten kijek spisywał przy pstragach z użyciem plecionki i przynet obrotówki nr1,2 woblery 3,5cm do 5cm oraz wszelkiego rodzaju przynety gumowe w wielkościach do 7cm i główkach o ciezarzedo3gram.Chodzi mi o ugiecie i moc by spokojnie moc wyjsc ryby 40+ i wieksze.Major craft CRX-T732AJI

221cm 0,6-10g Fast

Na giełdzie pojawił się ten kijek: http://jerkbait.pl/topic/148013-w%C4%99dki-qualia-major-craft/

• 2 tygodnie później...

Chciałbym zamówić kijek z serii Crostage u Marcysia tylko zastanawiam się, który będzie bardziej odpowiedni dla mnie.

Pierwotnie byłem nastawiony na CRX-T732L bo dowiedziałem się że na pewno ogarnia od 2g+gumka 2". Jak wygląda sprawa modelu CRX-T762ML?

Chodzi mi o to, że aktualnie spinninguje effzetem do 10g, który według mnie spoko pokazuje opad na szczytówce od 3g+gumka 2".

Chciałbym poznać zatem jaka według Was jest dolna granica crostage do 10g, czy to będzie coś podobnego do effzeta? Bo potrzebuje czegoś co pokaże właśnie te 2g+gumka 2".

Jeżeli ktokolwiek będzie mógł podpowiedzieć, będę wdzięczny:-)

Czy ktoś coś wie? Raczej troć w rzece, czy raczej troć w morzu?

Cześć

Mam go u siebie.

Niestety w praktyce wędkowanie za trocią jest mi troszkę obce.

Jak podpowiesz co mógłbym Ci na sucho przekazać żeby pomóc w tym pytania to zapraszam, chętnie pomogę :) 

42g wyrzutu i 20lb blank. Dobrze opisany. Nie kołkowaty, na sucho w miarę szybki ale czuć przy wymachu że gnie się dobrze. Nie jest to jakiś sandaczowy szybki szczytowy kij.

Pozdrawiam

Używałeś go w rzece? Z ostrzej chodzącymi woblerami?

I generalnie, do jakiego wędkowania używasz tego kija i jakimi przynętami?

P.S. Zdaje się, że w Twoim przypadku "mam go u siebie" znaczy, że masz go w sklepie :D .

Czy to raczej kij boleniowy, czy też coś mocniejszego?

Edytowane przez Fatso
  • Like 1

Tak dokładnie, mam go w sklepie. Nie używałem go :) niestety trociowanie w praktyce jest mi obce.

Zdecydowanie mocniejszy niż boleniowy.

Boleniowy w Major Craftie to by był np 902L 274cm do 23gr.

Tutaj jest moc, szczególnie w dolniku.

• 2 tygodnie później...

A nie lepiej zapytac w tym wlasnie watku? Mialem GoEmotion w spinie ale lzejszy model. Lekki kijek dosc szybki i raczej sztywnawy co nie znaczy ze kolek. Bardzo fajnie mi sie sprawdzil do popperow i wirowek.

Zadałem pytanie w tamtym wątku, może ktoś odpowie :) zastanawiałem się właśnie jak poradzi sobie z obrotówkami rozm. 1 i 2. Opisany jest do 7g i ciekaw jestem czy to realna wartość czy można go delikatnie przeciążyć