LewatoR Opublikowano 13 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2020 A nie lepiej zapytac w tym wlasnie watku? Mialem GoEmotion w spinie ale lzejszy model. Lekki kijek dosc szybki i raczej sztywnawy co nie znaczy ze kolek. Bardzo fajnie mi sie sprawdzil do popperow i wirowek.No i dziękuję za opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rally Opublikowano 13 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2020 Miałem taki kijek, lub oczko krótszy 662l. Ogarniał bez problemu od małego jiga 1-1,5g ( na małej rzeczce jak górny Wisłok) do małego invadera czy obrotówki #2 na Sanie. Moje przynęty praktycznie nie mają zadziora, więc czasem pstrążek spadał, ale raczej sporadycznie, i to przeważnie na plecionce. Bardzo fajny kijek, obskoczy klenia, pstrąga, brzanę, okonie. Spokojnie 10 g można rzucać wg. mojej oceny, ma dobre 8lb mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LewatoR Opublikowano 13 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2020 Miałem taki kijek, lub oczko krótszy 662l. Ogarniał bez problemu od małego jiga 1-1,5g ( na małej rzeczce jak górny Wisłok) do małego invadera czy obrotówki #2 na Sanie. Moje przynęty praktycznie nie mają zadziora, więc czasem pstrążek spadał, ale raczej sporadycznie, i to przeważnie na plecionce. Bardzo fajny kijek, obskoczy klenia, pstrąga, brzanę, okonie. Spokojnie 10 g można rzucać wg. mojej oceny, ma dobre 8lb mocy.Bardzo dziękuję za opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 13 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2020 Zadałem pytanie w tamtym wątku, może ktoś odpowie zastanawiałem się właśnie jak poradzi sobie z obrotówkami rozm. 1 i 2. Opisany jest do 7g i ciekaw jestem czy to realna wartość czy można go delikatnie przeciążyćMialem ten model: GES-644L4 Dolny zakres tak sobie. Lepiej sobie radzil z gornym. Do lekkiego przeciazenia jak najbardziej ok. Ze wzgledu na sztywnosc i fakt ze uzywam plecionek nie za bardzo mi podpasowal do pstragow. Do tego na maly minus za dlugi dolnik do twichowania czy popperow. Tak mi sie teraz przypomnialo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LewatoR Opublikowano 13 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2020 Mialem ten model: GES-644L4 Dolny zakres tak sobie. Lepiej sobie radzil z gornym. Do lekkiego przeciazenia jak najbardziej ok. Ze wzgledu na sztywnosc i fakt ze uzywam plecionek nie za bardzo mi podpasowal do pstragow. Do tego na maly minus za dlugi dolnik do twichowania czy popperow. Tak mi sie teraz przypomnialo.Zakupiłem go okazyjne z myślą o okoniach na lekko, plecionce i przeważnie obrotówki jako przynęty. Zobaczymy jak się sprawdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kyller Opublikowano 8 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2021 Czy ktoś używa kijka Trapara TPS-862MLX 2,59 3-15? Chciałbym uzyskać informację czy Kij ogarnie łowienie kleni i jaziów. Jakimi najlżejszymi przynętami można rzucić? Czy poprowadzi się wobka o agresywnej pracy w mocnym nurcie? Z góry dzięki za wszelkie sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 8 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2021 Napisz do marcysia podpowie bynajmniej na sucho ma te kijki na sklepie.Ale mysle ze ogarnie sa ponoc bardziej uległe niz finentail,,nie az takie sztywne".Bardzo ciekawe kijki ogólnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kyller Opublikowano 8 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2021 (edytowane) Marcyś pisze, że będzie ok. Chciałbym zasięgnąć opinii użytkownika, ale nie widzę lasu rąk chętnych do wypowiedzi Edytowane 8 Stycznia 2021 przez kyller Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swierzak Opublikowano 27 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 CześćPrzejrzałem oferte MC i jest tego sporo. Niestety nie wszystkie kije sa zaprezentowane na yt zeby moc sprawdzic jak sobie radza.Mianowicie szukam kija glownie pod opad, podszarpywanie za okoniem i bialorybem.Na czym mi najbardziej zalezy to glebokie, paraboloczne ugiecie juz od niewielkiej ryby i miotanie i czucie glowek o gramaturze 1g do 5, a najlepiej 6g max.Lowie glownie z brzegu wiec mysle, ze dlugosc najlepiej od 2.2 Doradzicie cos? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 27 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2021 A to nie prościej podjechać pomachać?Jesteś z Trójmiasta, a tam sklep ma @Marcy$, i akurat ma troche majora na stanie.To chyba najlepsze rozwiazanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swierzak Opublikowano 28 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2021 A to nie prościej podjechać pomachać?Jesteś z Trójmiasta, a tam sklep ma @Marcy$, i akurat ma troche majora na stanie.To chyba najlepsze rozwiazanie Masz racje i tak tez zrobie. Dopiero wczoraj dowiedzialem sie o tym sklepie.Tak czy inaczej licze, ze moze ktos napisze cos od siebie i pomoze w wyborze odpowiedniej wedki.Pewnie sam wiesz, ze czasami jest roznica miedzy takim machaniem, a zachowaniem nad woda Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelWPR Opublikowano 15 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 CześćPrzejrzałem oferte MC i jest tego sporo. Niestety nie wszystkie kije sa zaprezentowane na yt zeby moc sprawdzic jak sobie radza.Mianowicie szukam kija glownie pod opad, podszarpywanie za okoniem i bialorybem.Na czym mi najbardziej zalezy to glebokie, paraboloczne ugiecie juz od niewielkiej ryby i miotanie i czucie glowek o gramaturze 1g do 5, a najlepiej 6g max.Lowie glownie z brzegu wiec mysle, ze dlugosc najlepiej od 2.2 Doradzicie cos? PozdrawiamSprawdź model Major Craft Solpara 229/0.4-5g SPX-S762UL - mam tej kij i do takiego łowienia mogę śmiało polecić. Grama obsłuży w komforcie, górą bym powiedział 4g + smukłe 2cale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzit@wp.pl Opublikowano 15 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 Sprawdź model Major Craft Solpara 229/0.4-5g SPX-S762UL - mam tej kij i do takiego łowienia mogę śmiało polecić. Grama obsłuży w komforcie, górą bym powiedział 4g + smukłe 2caleFajny kijek na lekko. Ja głównie 1.5 do 3g. Fajne czucie. Krótki dolnik. Trochę nietypowa ta wklejka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 21 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2021 (edytowane) Ja mam i używam Major Craft Firstcast FCS- S732L 1-7g. Fajny kijek pod okonia. Nie gubi ryb. Spokojnie ogarnie gramatury, o których piszesz z brzegu.Kolega szuka czegos pod okonie glownie. Ok 2.40m i realne cw do 8g. Budzet ok 600PLN. Czy oprocz tego Firstcast FCS S732L jest cos jeszcze. Moze Crostage CRX-T792L lub CRX-T762ML? Ps Aaaaa Szukamy kija glownie pod miekkie przynety. Edytowane 21 Lutego 2021 przez Luckyguliver 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzit@wp.pl Opublikowano 21 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2021 Kolega szuka czegos pod okonie glownie. Ok 2.40m i realne cw do 8g. Budzet ok 600PLN. Czy oprocz tego Firstcast FCS S732L jest cos jeszcze. Moze Crostage CRX-T792L lub CRX-T762ML? Ps Aaaaa Szukamy kija glownie pod miekkie przynety.Z soplara też jest Tubular w tej gramaturze. Chic wędki MC mają głównie 229 cm długości to ich efektywna długość jest jak 240 bo mają krótkie dolniki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 21 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2021 (edytowane) Z soplara też jest Tubular w tej gramaturze. Chic wędki MC mają głównie 229 cm długości to ich efektywna długość jest jak 240 bo mają krótkie dolniki.Ten model SPX-T762L? Dobrze opisany? I jeszcze jedno. Widze, ze wedki niektore wedki np CRX-T732AJI sa opisane od 0.6 -10g. Rzeczywiscie daja rade z 1g przyneta? Edytowane 21 Lutego 2021 przez Luckyguliver 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzit@wp.pl Opublikowano 21 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2021 Ten model SPX-T762L? Dobrze opisany? I jeszcze jedno. Widze, ze wedki niektore wedki np CRX-T732AJI sa opisane od 0.6 -10g. Rzeczywiscie daja rade z 1g przyneta?Mam crostiga w tej gramaturze i raczej główka 1g do1.5g plus przynęta zaczyna dawać komfort. Ale zestaw miałem z plecionką 0.06 więc może przy lżejszej konfiguracji byłoby lepiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemeksik Opublikowano 6 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2021 Na olx pojawiło się Major Craft N-one NSL-S732ULUżytkuje ktoś ?Jak się sprawuje na białoryb ?Jaki kołowrotek do niego podłożyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 6 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2021 (edytowane) Jak na tak renomowaną markę jak Major Craft to mogliby się postarać sprzedawcy (czytaj sklepy) o szerszy opis kijów. Nie wiem jak przekonują kupujących opisując asortyment jednym zdaniem. -przykład dla kija Major Craft N-one NSL-S732UL Pierwszy sklep:Model o doskonałej czułości, idealnie nadający się na małe strumyki i dłubanie na lekko okoni. Drugi sklep:Wędka z wklejoną szczytówką zbudowana na blanku Toray w technologii Nano Carbon uzbrojona w przelotki Fuji KR oraz uchwyt Fuji Edytowane 6 Marca 2021 przez wiwaldi1970 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianeQ Opublikowano 7 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 A co mają więcej napisać skoro nikt ich nie miał nad wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielson1 Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 Potrzebuję kijka pod okonia do główek od 2 do max. 4g + przynęta max. smukłe 3" (zwykle 2"). Zależy mi na tym, aby dobrze pokazywał opad szczególnie w wymienionym przeze mnie dolnym zakresie wagowym. Po przejrzeniu różnych modeli zainteresował mnie Major Craft Finetail 190/0,5-5g FAX-632L. Czy ktoś łowi tym kijem i mógłby podpowiedzieć, czy spełnia moje oczekiwania? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_gda Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 Łowię tym kijem sporo, raczej w przedziale 0.6g-1.5g + Keitech 2", sporadycznie główka 2g. Jeśli liczysz na szczytówkę która będzie bardzo mocno i wyraźnie pokazywała opad to nie ten kij. Owszem przy tych 2g+2" opad widać, ale nie wiem co u Ciebie znaczy "dobrze pokazywał". Opad tym kijem czujesz w łapie, bardzo czuła konstrukcja. Te 4g + gumka to zdecydowanie za dużo, szczyt będzie klękał i zapomnij o jakimś agresywnym podbijaniu. Poza tym świetny kij, dobrze trzyma rybę, spokojnie rzucisz 0.6g + Tanta. Jest bardzo lekki, ale spokojnie możesz sparować go z kołowrotkiem ok. 180g, bo delikatnie leci na pysk np. z Vanfordem C2000s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielson1 Opublikowano 12 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 Dzięki za informację. W takim razie opis kija jest dość mylący. Dzisiaj pojadę do Żako i może wybiorę coś innego. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_gda Opublikowano 12 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 Jak z Trójmiasta jesteś to dam Ci znać jak będę nad wodą to sobie sprawdzisz. Kij opisany prawidłowo wg mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 25 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2021 Czy to jest normalne żeby w nowym kiju korek w okolicy uchwytu tak wyglądał? ktoś go zapomniał oszlifować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi