Skocz do zawartości

Wędki Major Craft

sabciu

Rekomendowane odpowiedzi

Major Craft Benkei BIC-664MH Travel

Hej mial ktos moze stycznosc z ta wedka albo jakim kolwiek travelem od major craft, bylbym bardzo wdzieczny za wszelkie informacje 

Pozdrawiam

Mam ten kijek fajny uniwersał pod sandacze i szczupaka. Na pewno radzi sobie z przynętami do 40g a nie jak opisane 28 ale mi to nie przeszkadza
  • Like 1

Mam ten kijek fajny uniwersał pod sandacze i szczupaka. Na pewno radzi sobie z przynętami do 40g a nie jak opisane 28 ale mi to nie przeszkadza

Od ilu startuje i na ilu sie konczy bo moze lepiej w koim wypadku wybrac wersje do 21g

Szukam kija szczupak sandacz okon na miasto sparowany bedzie z zillionem fajnie by bylo jakby kijek zaczal juz cos tam rzucac od tych 7-10 g

Pozdrawiam

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka

Łowię z pontonu ale 5g wahadłówka już lata bez większych problemów od 7-8g ładuj się już bardzo fajnie. Ja używałem max przynęt 35-40g. Jeśli łowisz w gramaturach jak piszesz to być może lżejsza wersja będzie bardziej odpowiednią u mnie jest to podstawowy kij na sporą rzekę.

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Major craft ceana 802L 2.44, 4-15g 

Do Szczecina mam mniej wiecej jak do Budapesztu więc pomachać na sucho mi się nie uda.

Ktoś trzymał w łapce ten patyk? 

Szukam kija uniwersalnego który na da się do pstrągowych twitchy i szczupaka na lekko

Nie musi być jakiś superfast ale klucha też nie wchodzi w grę

• 2 tygodnie później...

Witajcie. Zastanawiam się czy w ofercie Major Craft jest godna uwagi sandaczówka. Na razie moją uwagę zwróciły kije Crostage z serii Boat Sea Bass. Model CRX-702ML / S wydaje się odpowiedni jeśli jest dobrze opisany, bo to 6-28g, o mocy 8-16lb, akcja niby Regular Fast.

Co myślicie o tych wędkach? A może kija sandaczowego nie ma sensu szukać w Major Craft?

Pozdrawiam,

Piotrek

• 2 tygodnie później...

Mam Major Craft Finetail 190/0,5-5g FAX-632L + shimano vanquish 2019 2500. To prawda trochę leci na glowę, ale mimo to, przy tej wadze zestawu i używanych przynętach nie ma to żadnego znaczenia. Kijek ma u mnie dożywocie.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

• Like 1