Luckyguliver Opublikowano 5 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2023 Czy ktoś posiada albo miał okazję łowić dłuższymi modelami z serii Crostage Sea Bass?Wg mnie cala seria Crostage jest bardzo udana. Lowilem zarowno starymi i nowymi modelami. Glownie z serii travel. W tej chwili mam CRX 904ML. CW opisany prawidlowo. Mozna delikatnie przeciazyc. Dobrze wywazona, lekka. Ladne ugiecie. Dalekie rzuty. To akurat plus nowej serii CRX. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baldbadass Opublikowano 9 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2023 A czy seria Trapara 662 SUL do 3g warta jest zachodu? Pod pstrągi z małych ciurkow gdzie ciężko o rybę 45+ Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 9 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2023 Nie. To wersja na wodę stojąca TroutArea. Do białoryb tak jak ktoś lubi wolejsze wędki ok. Na pstrągi z rzeki szukaj wersji stream / native. Masz też trapare w wersji stream. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JimbeamPK Opublikowano 3 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2023 Witam,Czy jest w Polsce jakiś dystrybutor ewentualnie serwis zajmujący się tymi kijkami?Podczas podnoszenia okonia 20cm pękła szczytówka w Major Craft New Crostage CRX-T732AJI 0.5-10g Aji Tubular...Ktoś miał podobne sytuacje z tym kijem, ewentualnie ma go na sprzedaż lub część szczytową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 4 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2023 Pytaj @Marcyś,jest na forum.Handluje Major Craftem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 4 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2023 Przedstawicielem Major Crafta w Polsce jest Larus, https://www.larusfishing.eu/pl/titulinis.html , powinni pomóc, najlepiej po prostu zadzwonić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiddoR Opublikowano 18 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2023 Czy ktoś jest w posiadaniu modelu 66MH lub 69MH w wersji jedno lub dwu częściowej z serii Benkei lub Days? Myślę o zastosowaniu którejś z tych wędek do szczupakowego twitcha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemoWi Opublikowano 12 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2024 Witam,Szukam kija na pstrąga pod twitcha, woblery 5 - 7 cm, jakaś obrotówka do nr 3. Czy Trapara TXS-762ML 3-12 gr to dobry wybór?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 12 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2024 Pod twitcha częściej używa się raczej szybszych, sztywniejszych wędek. Ale to klasycznego prowadzenia wobków czy błystek nada się świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo Opublikowano 12 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2024 @Marcyś Ale akurat wobki pstrągowe maja małe stery, kij moim zdaniem da radę. Pstrągowy twitch moim zdaniem to leciutkie podciągnięcia, z nadgarstka, od czasu do czasu. Tak jak się zachowuje rybka której coś przeszkadza. Stoi sobie w nurcie i od czasu do czasu otrze się o jakąś przeszkodę. Kto miał akwarium ten będzie wiedział o co mi chodzi. Ale ten kij jest raczej pod mniejsze przynęty. I dolnik ma dosyć ustępliwy, przytrzymanie siłowe ryby powyżej 50 cm w silniejszym nurcie może być problemem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 13 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2024 Gdzie aktualnie można kupić kije z major crafta też się rozglądam za czymś pod pstrąga . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 13 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2024 Gdzie aktualnie można kupić kije z major crafta też się rozglądam za czymś pod pstrąga . Tu masz polskiego przedstawiciela Major Crafta: https://larusfishing.eu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo Opublikowano 13 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2024 Gdzie aktualnie można kupić kije z major crafta też się rozglądam za czymś pod pstrąga .Zadzwoń do nich. Ogarniają sprawę wzorowo. https://superwedkarz.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1989 Opublikowano 21 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2024 (edytowane) Łowił ktoś crostage crx-662ml/s? Jakie gramatury obsługuje? Wedlug producenta 6-28. Blank bardziej szczupakowy/sandaczowy/uniwersalny? Edytowane 21 Maja 2024 przez Bartek1989 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GroPerch Opublikowano 21 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2024 Łowił ktoś crostage crx-662ml/s? Jakie gramatury obsługuje? Wedlug producenta 6-28. Blank bardziej szczupakowy/sandaczowy/uniwersalny?Mialem, to jest typowo szczupakowy blank. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volfi Opublikowano 30 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2024 Witam szukam nowej wedki sandaczowej a jako ze juz posiadam wedke z serii crostage ultralight i bardzo mi przypasowala zainteresowal mnie ten kijek Wędka Major Craft Crostage 2.38m 5-20g CRX-T782M czy nie bedzie za kluskowaty bo to regular fast nastawiam sie na duze sandacze 70 plus wiec musi miec moc do zaciecia woblery czasem guma od 5-17 glowka dzieki za odp pozdawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GroPerch Opublikowano 30 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2024 Witam szukam nowej wedki sandaczowej a jako ze juz posiadam wedke z serii crostage ultralight i bardzo mi przypasowala zainteresowal mnie ten kijek Wędka Major Craft Crostage 2.38m 5-20g CRX-T782M czy nie bedzie za kluskowaty bo to regular fast nastawiam sie na duze sandacze 70 plus wiec musi miec moc do zaciecia woblery czasem guma od 5-17 glowka dzieki za odp pozdawiamKojarząc wędki z tej serii obstawiam, że to nie będzie typowa pała do sandaczowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 2 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2024 Akcją wedki to crosstage to dosyć delikatny szczyt do podbijania ale delikatnego bo szczyt pracuje głębiej ale myślę że sandacza dotnie.Majac do obsługi croosstage 240cm i 2-14g mysle ze specyfikacja seri jest podobna.A moc idzie od około 1/3wedki bo dolnik już jej trochu posiada.Moja jako kijek pod pstragi jest ok jeżeli ktoś niełowi w dużych bystrzacha bo szczyt dogina pod przynetami stawiającymi wiekszy opór.Ale czułość i wygodą w dłoni bardzo fajna.Moja ciekawość została zaciekawiona i jest bardzo podobny akcją do seri one.Z tym że croosstage lepiej leży w dłoni.I niebawem wróci na giełde crx- T802Ml-2-15g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo Opublikowano 4 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2024 Witam szukam nowej wedki sandaczowej a jako ze juz posiadam wedke z serii crostage ultralight i bardzo mi przypasowala zainteresowal mnie ten kijek Wędka Major Craft Crostage 2.38m 5-20g CRX-T782M czy nie bedzie za kluskowaty bo to regular fast nastawiam sie na duze sandacze 70 plus wiec musi miec moc do zaciecia woblery czasem guma od 5-17 glowka dzieki za odp pozdawiamAle do czego to ma być wędka? Piszesz woblery, zaraz o gumach wspominasz. Określ trochę warunki połowu. Do gum w dzień to ten kij się nie nadaje. Możesz się z tym zgadzać lub nie. Akcja regular - fast w MC i czucie przynęty to nie jest to czego chcesz przy sandaczowaniu z dna. Woblery też nie wiemy jakie. W silnym nurcie większego woblera tym kijem nie utrzymasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 5 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2024 Oczywiście że łowiska są różne i rodzaje przynet w danych miejscach stosowane.Opisywałrm swój kijek do15g który poza mocą może być bardzo podobny całą resztą ale nie napewno.Wzgledem opisu I przynet stosowanych z opisu to faktycznie słabo to wypada z racji delikatnego szczytu i napewno są dużo lepsze kijki.Ale łowisc w rzece spokojnie płynącej i niezbyt głębokiej to i woblera i gumę na lekkiej główce powinno ogarnąć,i myślę że nawet i dotnie pomimo delikatnego szczytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 15 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2024 Cześć, Czy Waszym zdaniem First Cast FCS - S732UL da radę jakkolwiek poprowadzić jakieś inne przynęty niż gumisie ?Jakąś cykadkę 2.5g ; smukłego sieka 3-4cm...? Nie chcę zbierać szeregu XUL'owych patyków, a do wklejki mi bliżej.Nie znam zupełnie tej serii, nie wiem jaka jest charakterystyka tej szczytówki w tej serii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 16 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2024 Cykadkę 2,5 gr jak najbardziej, woblerów nie próbowałem ale też powinien z takim sobie spokojnie poradzić. Nie ma jakiejś "lejącej" wklejki jak dawne okoniówki do BT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 28 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2024 Dzięki Jacek. Kupiłem na razie Jaxon'a Summum 2.25 / 1-7g.Do UL'a, wklejki od MC chętnie wróciłbym ale tego beznadziejnego wyważenia strasznie się boję... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 9 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego Tutaj kilka zdjęć podgladowych rozmieszczenia przelotek na modelach finetail i troutino 5-23g 249cm.Na Such troutino jakby odrobinę wolniejsze i szczyt bardziej zywy podczas machania.Szybciej łapie ugiecie w dole .Oba maja tyle samo sztuk przelotek a finetail sprawia wrazenie w szczycie bardziej ostry i z większą mocą w dole by aktywował się dolnik.Napewno ryby 50cm ,,pstragi"niezrobia na nim wrazenia.Ale 16lb na bank niema.Niebawem czas na testy. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 9 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego A miał ktoś do czynienia z Crostage 902L (7-23 g)? Jeśli tak, jaki to ogarnia zakres? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi