Salmon63 Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 Czy w ofercie MC jest coś o długości min 2.7 m i ciężarze max 10÷ 12 g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 (edytowane) Czy w ofercie MC jest coś o długości min 2.7 m i ciężarze max 10÷ 12 g.Szukałem szukałem ale niestety nic takiego nie znalazłem....Tam gdzie jest jakiś L do 10-15g to się kończy na długości ok 240cm. Powyżej tego LIghty L mają ok 20g wyrzutu. Edytowane 4 Marca 2019 przez Marcyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 Panowie, potrzebuję pomocy w doborze kija pod konkretny typ przynęty, czyliSAVAGE GEAR 3D BLEAK REAL TAIL i inne podobne gumki o wadze od 4-12g.W większości będę ich używał bez obciążenia lub z obciążeniem w gumie max 2g. Będę łowił w miejscach gdzie mogę liczyć na szczupaki w każdym rozmiarze, duże okonie i ewentualnie na innych łowiskach bolenie.Planuję tym kijkiem prowadzić gumy w sposób jak najbardziej zbliżony do naturalnego, bez mocnych szarpnięć, powolutku, wręcz anemicznie. Wydaje mi się że do takiego zastosowania odpowiednich będzie kijek ok 2m może ciut dłuższy o mocy min. 10lb.Pasował by mi kij pracujący głęboko, ale nie po samą rękojeść, pod większymi rybami. No i fajnie by było gdyby dało się z niego jak najdalej posyłać takie małe przynęty.No i tylko z plecionką by ten kij pracował.Pomożecie? Do tych wymagań nie wiem czy trzeba szukać czegoś 10lb+. To będą modele ML np Basspara BPS-662ML 5-10lb ma niby 10g wyrzutu ale to są lekkie sandaczówki o bardzo mocnej szczytówce do podbijania 15g+3cale na przykład. Za to inne L, opisane do 8lb spokojnie sobie poradzą z tym co piszesz (tym bardziej do szuranego a nie agresywnego podbicia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 Szukałem szukałem ale niestety nic takiego nie znalazłem....Tam gdzie jest jakiś L do 10-15g to się kończy na długości ok 240cm. Powyżej tego LIghty L mają ok 20g wyrzutu.Dzieki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasku10 Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 Czy w ofercie MC jest coś o długości min 2.7 m i ciężarze max 10÷ 12 g.Może ten CRX-T862M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość White--fish Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 Który model z obecnie produkowanych będzie następca/odpowiednikiem dla Corkish (solid tip) CKS-662ST? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jkos Opublikowano 13 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2019 (edytowane) MarcysSolpara SPS-1002M 305cm, 15-42gr, regularIle ten kij wazy?TP4000SW bedzie dobrze wywazal? Edytowane 13 Marca 2019 przez jkos 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 13 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2019 MarcysSolpara SPS-1002M 305cm, 15-42gr, regularIle ten kij wazy?TP4000SW bedzie dobrze wywazal?Jutro dam znac. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 14 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 Witajcie!Polecicie coś na okonie Major Crafta ?Myślałem o c.w 1-8? Miałem w ręku firstcasta kolegi i sprawiał miłe wrażenie. Pod koniec lutego kupiłem Panfisha i mnie trochę zawiódł. Lubię kije szybkie, cięte ale przechodzące w parabolę pod rybką "elektryczne" aby każde puknięcie było czuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 14 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 Skoro Firstcast sprawiał miłe wrażenie to go po prostu kup. Mam, używam zarówno do BT jak i DS - fajny kijek, szybki, lekki, czuły i jeszcze w rozsądnej cenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 14 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 MarcysSolpara SPS-1002M 305cm, 15-42gr, regularIle ten kij wazy?TP4000SW bedzie dobrze wywazal? Wędka waży 205gKołowrotek o wadze TP4000SW wyważa zestaw z palcem tuż przed foregreapem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 14 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 Witajcie!Polecicie coś na okonie Major Crafta ?Myślałem o c.w 1-8? Miałem w ręku firstcasta kolegi i sprawiał miłe wrażenie. Pod koniec lutego kupiłem Panfisha i mnie trochę zawiódł. Lubię kije szybkie, cięte ale przechodzące w parabolę pod rybką "elektryczne" aby każde puknięcie było czuć.Firstcast, czy ewentualnie Solpara bo w tej chwili są w bliźniaczych cenach (gdzie Solpara ma m.in. SICi a nie alconite). A jak wyżej to bardzo polecam Crostage. Tam czuć, że blank jest o klasę wyższy (zresztą cena też ). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 14 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 Firstcast, czy ewentualnie Solpara bo w tej chwili są w bliźniaczych cenach (gdzie Solpara ma m.in. SICi a nie alconite). A jak wyżej to bardzo polecam Crostage. Tam czuć, że blank jest o klasę wyższy (zresztą cena też ). Mógł byś coś bardziej opowiedzieć o serii crostage?Z tego co widzę, to interesował by mnie model CRX-T762L 0,6-7g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 15 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2019 CRX-T762L - mniejsze przelotki idealnie pod plecionkę, więcej przelotek. Lżejsze przelotki oraz wyższy moduł sprawiają, że jest to szybszy kij niż Firstcast czy Solpara a ugięcie ciągle ma płynne. Plus do tego czuć wyraźnie przy wyginaniu że jest bardziej progresywny w ugięciu,. Wyższy model, lepszy kijek, bez dwóch zdań od Firstcasta czy Solpary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel2016 Opublikowano 15 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2019 Mam CRX-T732L polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 16 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2019 Osobiście lubię wędki cięte, sprężyste oddające każde stuknięcie i puknięcie okonia. Zaczynałem łowienie okoni na UL od Grey Streama , po czym zmieniłem go na microflexa a dzisiaj łowię avidem, jednak nie jest on do ul, komfort zaczyna się od ok 5g. Szukam dobrego kija do Ultra Lekkiego łowienia najlepiej Extra Fast . Model CRX-S642AJI czy może jednak CRX-T762L ? Z czego ten 2 to fast a nie X-fast 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 16 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2019 Osobiście lubię wędki cięte, sprężyste oddające każde stuknięcie i puknięcie okonia. Zaczynałem łowienie okoni na UL od Grey Streama , po czym zmieniłem go na microflexa a dzisiaj łowię avidem, jednak nie jest on do ul, komfort zaczyna się od ok 5g. Szukam dobrego kija do Ultra Lekkiego łowienia najlepiej Extra Fast . Model CRX-S642AJI czy może jednak CRX-T762L ? Z czego ten 2 to fast a nie X-fastCRX-S642AJI to wklejka a T762L bez To podstawowa różnica.Nie bój się T762L to nie jest naciągany fast tylko naprawdę szybka wędka. Jak to określiłeś dobrze - jest to wędka cięta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 17 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 A co sądzicie o serii Benkei ?Podobno BIS-64UL to kosa na okonki . Z doświadczenia wiem, że nie można kupować wędek w ciemno, więc będę musiał się i tak wybrać osobiście do sklepu który takowe oferuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granvorka Opublikowano 17 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 Osobiście lubię wędki cięte, sprężyste oddające każde stuknięcie i puknięcie okonia. Zaczynałem łowienie okoni na UL od Grey Streama , po czym zmieniłem go na microflexa a dzisiaj łowię avidem, jednak nie jest on do ul, komfort zaczyna się od ok 5g. Szukam dobrego kija do Ultra Lekkiego łowienia najlepiej Extra Fast . Model CRX-S642AJI czy może jednak CRX-T762L ? Z czego ten 2 to fast a nie X-fastHistoria moich ostatnich kijków jest bardzo podobna do Twojej grey stream, pozniej microflex, a teraz firstcast. Mega kijek, ale na pewno nie x- fast 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 17 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 Kupiłem razem z kolegą Panfisha ale jest podobny pracą do Grey Streama z tego co mówił. Nie miałem jeszcze okazji nim łowić niestety.... I teraz szukam porządnej okoniówki na parę sezonów która by mi leżała w ręce i była szybka i cięta a pod rybą przechodziła w parabolę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 17 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 Jeśli bierzesz MC pod uwagę i wspomniałeś o Crostage to popatrz na model CRX-T732AJI 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Troutino do 15g super mi przypasował, teraz chciałbym coś podobnie szybkiego z podobnym ugięciem ale w długości 180-200cm do 85g. Kijek pod szczupaka na duże gumy w stylu soft4play 19cm i woblery. Do współpracy z kołowrotkiem 4000 i plecionką 20-30lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzecznymuł Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Witam, co sądzicie o SPS-T732M Solpara czy nada się jako UL do połowu białorybu ? Ktoś używa? Budżet do 400 zł i zastanawiam się nad tym kijem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Troutino do 15g super mi przypasował, teraz chciałbym coś podobnie szybkiego z podobnym ugięciem ale w długości 180-200cm do 85g. Kijek pod szczupaka na duże gumy w stylu soft4play 19cm i woblery. Do współpracy z kołowrotkiem 4000 i plecionką 20-30lb.Panowie, znacie jakiś model MC o tych parametrach?Ma być w miarę szybki i głęboko pracować pod rybą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry krokodylec1 Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 Panowie ma ktos w posiadaniu major craft speedstyle ul lub l i moglby sie podzielic wrazeniami z obslugi tych wedek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi