Pickerel Opublikowano 18 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2019 Szukam kija z oferty Major Crafta lub czegoś podobnego najlepiej z JP pod okonia. Obecnie używam modelu First Cast 6'8" tubular do 10 gram i potrzebuje coś nieco szybszego i może trochę dłuższego. Jakieś pomysły? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 18 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2019 New Crostage CRX-T732AJI - nieco szybszy ze względu na wyższy moduł blanku oraz lżejsze przelotki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 18 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2019 New Crostage CRX-T732AJI - nieco szybszy ze względu na wyższy moduł blanku oraz lżejsze przelotki.Dzięki za odpowiedź Marcin. Miałeś okazję porównać te dwa kije czy tylko na podstawie zastosowanych materiałów zakładasz że Crostage będzie szybszy? Od Firstcasta jest o 20 cm dłuższy co może zniwelować przewagę wyższego modułu i lżejszych przelotek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 18 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2019 Tak miałem okazję, choć nie dziś i nie wczoraj ale takie wrażenia w pamięci mi się wpisały. Bardzo mi się ten New Crostage spodobał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 1 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 (edytowane) Panowie jak mają się MC w porównaniu np do st.croixa, matagi itd? Warto dopłacić do.okoniowki i zrobić na matagi bądź innym blanku ? Chodz9 mi głównie o czułość itd. Edytowane 1 Lipca 2019 przez Marcin1991 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 2 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2019 (edytowane) Panowie jak mają się MC w porównaniu np do st.croixa, matagi itd? Warto dopłacić do.okoniowki i zrobić na matagi bądź innym blanku ? Chodz9 mi głównie o czułość itd.Pojęcie względne, zależy jakie masz preferencje. To tak jak z jazdą samochodem, do przemieszczania wystarczy normalny ale jak chcesz mieć lepszą dynamikę itp. parametry to kupujesz lepszą furę. Sam musisz zdecydować w jakim kierunku zmierzać.Sam rozważam sprzedaż matagi area sensor jig, bo zaczyna zbierać kurz, testuję budżetowy kijek ze stajni MC i kto wie czy matagi nie pójdzie do ludzi-oczywiście za przyzwoitą cenę, bo kosa okrutna na pasiaki( zawodniczo już nie łowię więc stoi w kącie).Przyzwoitego MC też za czapkę gruszek nie kupisz, nówkę ze 7 stówek trzeba dać. Edytowane 2 Lipca 2019 przez Jozi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem1987 Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Witam,chciałbym który z modeli major craft będzie bardziej uniwersalny i będzie nadawał się zarówno do gumek na lekkich główkach,małych blaszek i wahadełek,woblerków kleniowych,ewentualnie microjigów i czym się różnią te wędki,jeżeli chodzi o akcję,bo obie są opisane jako fast?NEW SolPARA SPX-T762L 7'6'' / 2.29cm 0.5-7gr 0.2-0.9 PEFIRSTCAST FCS-T762L 7'6'' / 2.29 cm 0,5-7gr 0.2-0.6 PE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość White--fish Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2019 @Jozi jakiego konkretnie MC testujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2019 (edytowane) Kupilem mlodemy Solparke i calkiem fajny badyl, firstclas tez myslalem, ale wypadlo na ta pierwsza i jak za te pieniadze nie ma sie do czego przyczepic.MC na tyle mi sie spodobal, ze dla siebie kupilem "ciut" lepszego patyczka do UL. O szczegoly bys musial @Marcy$'sia meczyc Edytowane 2 Sierpnia 2019 przez nyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario6565 Opublikowano 4 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2019 Cześć , Mam do was pytanie : czy ktoś używa lub miał styczność z wędkami Finetail FSX-782M i FSX-822MH ? Ciężko zdobyć jakiekolwiek informacje . Ewentualnie może ktoś doradziłby, który model wybrać pod duże pstragi ? Rzeka średniej wielkości , przynęty to woblery 5-9cm i blachy do 12g , obrotówki do 3/4 ?? Z góry dziękuje za każda informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry krokodylec1 Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2019 Napisz do Marcysia w dziale sprzedaz-superwedkarz. Ja posiadam tego nowego finetaila ale w wersji 2-10 gr, 2.18m. Jest poprawnie opisany.W przedzial przynet ktore opisujesz bralbym wersje m. Ale najlepiej napisac do Marcysia. p.s. jestem bardzo zadowolony z tej wedki, swietna akcjazai ten wyglàd! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario6565 Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2019 Dzięki za odp. Tez myślałem o M ale to już jest prawie 2,40m wędka . Do 14g ? . Zamawiam 822mh . Będę testował 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minnow Opublikowano 7 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2019 Mam 3 sztuki fsx, 69ml, 78m, 82mh. Napisz mi swój numer to chetnie pomogę w wyborze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry krokodylec1 Opublikowano 8 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 Ale z opisu wynika za mh jest jeszcze dluzsza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 8 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.larusfishing.eu/pl/katalog/spinning_major_craft_nextino&ved=2ahUKEwjR_8mnrY3lAhWyxcQBHZVlAGIQFjACegQIBxAK&usg=AOvVaw2-kCM43f3utnV2_-kKbznI&cshid=1570561476816Cos tu widac zastanawia mnie ten najdłuzszy model 259cm 5-25gram.Jak zblizony bedzie do tego 5-18g.Ktos cos wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 1 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 Czy ktoś wie ile waży / lub może zważyć kij MC TrippleCross TCX-T862M ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasku10 Opublikowano 2 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Rosjanie często podają wagę kijów Mc,https://foxfishing.ru/spinning/major_craft-triplecross/TCX-T862M/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 2 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 TCX-T862M - waga dziś rano pokazała 97,57g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 2 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 @Jozi jakiego konkretnie MC testujesz?MC Finetail 662 L.Super patyk na lekkie łowy.Teraz jest w nowszej wersji FSX-622L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 2 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 MC Finetail 662 L.Super patyk na lekkie łowy.Teraz jest w nowszej wersji FSX-622LMiałem FTS-662L, mega fajny patyk ale pod pstrągi dla mnie za szybki przy plecionce i ryby potrafiły spadać. Pod żyłkę jest ok przy kropkach. Ogólnie, przerobiłem kilka modeli Finetail ze starszych serii FTS i ze 2szt z nowszych FSX. Nowe serie maja oplot na dolniku i przelotki typu slim. Wg mnie są może odrobinę szybsze i bardziej szczytowe ale to różnica naprawdę praktycznie nieodczuwalna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 2 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Miałem FTS-662L, mega fajny patyk ale pod pstrągi dla mnie za szybki przy plecionce i ryby potrafiły spadać. Pod żyłkę jest ok przy kropkach. Używałem tego kija razem z plecionką nie miałem dużo spadów. Jeśli już się zdarzyły, to raczej efekt zbyt szybkiego zacięcia. Nawet dość szybko udało mi się wyjąć pstrąga 55cm ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flymar Opublikowano 2 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Miałem FTS-662L, mega fajny patyk ale pod pstrągi dla mnie za szybki przy plecionce i ryby potrafiły spadać. Pod żyłkę jest ok przy kropkach. Ogólnie, przerobiłem kilka modeli Finetail ze starszych serii FTS i ze 2szt z nowszych FSX. Nowe serie maja oplot na dolniku i przelotki typu slim. Wg mnie są może odrobinę szybsze i bardziej szczytowe ale to różnica naprawdę praktycznie nieodczuwalna. Czy ten FTS/FSX 662L to dobry wybór pod okonie na gumy do opadu na stojacej wodzie?Zakres 2-10 g mi odpowiada, ale czy energiczne prowadzenie mozliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 2 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Panowie, czy w opisach Ul'owych wklejek Major Crafta literka "M" na końcu oznacza charakterystykę "Mebaru" ? Czyli, że akcja wklejki będzie inna niż Ajing ?Czy ta literka "M" to jakiś inny tajny szyfr ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Czy ten FTS/FSX 662L to dobry wybór pod okonie na gumy do opadu na stojacej wodzie?Zakres 2-10 g mi odpowiada, ale czy energiczne prowadzenie mozliwe? Jak najbardziej możliwe, tylko zależy od ciężaru.Ja używam go w zakresie 3-5g ołowiu+ smukłe gumy, podbija bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flymar Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Dziękuje O to podbicie właśnie się obawiałem i możliwość aktywnej animacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi