Bolen30 Opublikowano 25 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2021 Mogła byc szpachla po obróbce cos poszło nie tak?Majory maja słabej jakosci korek bynajmniej te co miałem.Ale ten finetail o ile kojarze to chyba jakas buzera odwalona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_gda Opublikowano 25 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2021 692ML na foto, sprawdziłem drugi 722L - wygląda tak samo jak 692ML 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 25 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2021 Nowy kij, ściągnąłem przed momentem folie i takie coś, ręce opadają i będę się musiał bawić w odsyłanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 25 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2021 692ML na foto, sprawdziłem drugi 722L - wygląda tak samo jak 692ML IMG_20210325_214001.jpg no i tak to powinno wyglądać, a nie tak jak u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_gda Opublikowano 25 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2021 Ja upierdliwy klient jestem, ale to bym chyba odpuścił. Ten korek i tak się sypie, nie jest to jakiś high-end żeby było za czym plakac;) który to Finetail tak z ciekawości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 25 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2021 722-L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 25 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2021 Ja tez bym sie niedoszukiwał bo moze im braknac na magazynie takiego który by był ok.Nextino i dwa finetaile maja i miały spore ubytki w korku wypełnione szpachla która z czasem wypadnie.Blanki kapitalne ale nieporozumieniem jest tez to ze koniec for gripu niejest zakonczony cieniutkim plastrem korkogumy badz czyms innym, co niekruszyło by sie zbyt szybko.Wkoncu to tylko seryjniak spoko dajmy na luz.Nextino miało ukruszony kawałek krawedzi juz przed rozpakowaniem z foli i takue musiało byc spakowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 25 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2021 Ja też jestem upierdliwy klient,ale tym razem posłucham kolegów i sobie odpuszczę,blank jest kapitalny,ale korek i estetyka wykończenia rękojeści pozostawia wiele do życzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 26 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2021 korek to materiał naturalny i dość zmienny... nigdy nie wiesz co jest w środku przed szlifowaniem... po prostu w tym miejscu nie masz dziury i szpachla nie weszła... ma pełne prawo tak wyglądać nawet jakby użyto najlepszego gatunkowo... można to poprawić, ale ja bym nie ruszał...a jeśli koniecznie musi być idealnie to kupuj wędki tylko i wyłącznie w piance... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 26 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2021 korek to materiał naturalny i dość zmienny... nigdy nie wiesz co jest w środku przed szlifowaniem... po prostu w tym miejscu nie masz dziury i szpachla nie weszła... ma pełne prawo tak wyglądać nawet jakby użyto najlepszego gatunkowo... można to poprawić, ale ja bym nie ruszał...a jeśli koniecznie musi być idealnie to kupuj wędki tylko i wyłącznie w piance...ale mi nie chodzi o dziury,tylko o ten wystający rant, powinien być na równo tak jak w wędkach kolegi luk_gda, co do pianki wolę jednak wędki w korku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 26 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2021 Kup sobie kawałek papieru ściernego o gradacji ok 600 i sobie przeszlifuj ten kant. Prosta operacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 26 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2021 Najlepiej, idź na ryby, porzucaj zestawem i jak nie będzie Ci robił odcisków na dłoni i zespołu cieśni nadgarstka, to nie odsyłaj i po prostu używaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 26 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2021 Najlepiej, idź na ryby, porzucaj zestawem i jak nie będzie Ci robił odcisków na dłoni i zespołu cieśni nadgarstka, to nie odsyłaj i po prostu używaj. Miałem ten kij, łowiłem nim i sprzedałem, później tego żałowałem, więc kupiłem go ponownie, i mam porównanie bo tamten nie miał takiego rantu jak ten na rękojeści, temat już sobie ogarnąłem, poleci do pracowni, na szlifowanie i zabezpieczenie Cork Sealem, nie chcę mi się bawić w odsyłanie do sklepu i czekanie na kolejny, bo nie mam 100% pewności że kolejny będzie lepszy od tego co mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 26 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2021 Również mam 722l i u mnie jest na równo. Najprawdopodobniej uchybienie w procesie produkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 26 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2021 Ja kiedys przerobiłem nextino u Wojtka dołozył plasterek korkogumy i było super nic sie nieszczerbało a po pierwszym łowieniu juz były dwa ubytki z tym ze jeden od nowosci.Temat do ogarniecia bo kijek fajny pod kropasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 26 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2021 ale mi nie chodzi o dziury,tylko o ten wystający rant, powinien być na równo tak jak w wędkach kolegi luk_gda, co do pianki wolę jednak wędki w korkumasz na mysli fragment na granicy korka i uchwytu kołowrotka? to będzie ciężko nawet zeszlifować bez uszkadzania tego pierścienia z drewna:(jak dasz radę to po prostu wymień... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 26 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2021 masz na mysli fragment na granicy korka i uchwytu kołowrotka? to będzie ciężko nawet zeszlifować bez uszkadzania tego pierścienia z drewna:(jak dasz radę to po prostu wymień...dokładnie o ten fragment mi chodzi, dlatego wolę oddać kij do pracowni,bo ja nie mam takich zdolności manualnych i warunków, żeby zrobić to samemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid.K Opublikowano 26 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2021 Wystarczy zabezpieczyć elementy uchwytu i blank przed procesem szlifowania taśmą papierową/malarską. Na pewno w pracowni zrobią to bardzo dobrze, nie będzie śladu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 26 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2021 kije Japońskich marek maja ceny kilka razy droższe a są modele w których korek wygląda gorzejzanim rekojesc ulegnie kompletnej degradacji,pewnie kij ci się znudzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 26 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2021 kije Japońskich marek maja ceny kilka razy droższe a są modele w których korek wygląda gorzejzanim rekojesc ulegnie kompletnej degradacji,pewnie kij ci się znudziraczej nie zostanie u mnie na dożywocie,ale ja lubię mieć wszystko tip-top,w końcu to moja wędka i to mnie ma się podobać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 26 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2021 Wystarczy zabezpieczyć elementy uchwytu i blank przed procesem szlifowania taśmą papierową/malarską. Na pewno w pracowni zrobią to bardzo dobrze, nie będzie śladu.ja wiem jak to się robi, ale wolę to oddać komuś kto się na tym zna,nie będzie mnie to kosztować fortuny,a efektem się wam na pewno pochwale 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gnat Opublikowano 27 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2021 Panowie gdzie obecnie kupię Major Craft Firstcast 221/0.5-7g FCS-T732L ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzit@wp.pl Opublikowano 28 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2021 Wygląda na to że w Polsce jest niedostępny. Zapytaj Marcyś z superwędkarz.pl bo on sprzedaje tego sporo kiedy będzie miał. A jak na gwałt to eBay lub import z Japonii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gnat Opublikowano 28 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2021 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 28 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2021 Panowie gdzie obecnie kupię Major Craft Firstcast 221/0.5-7g FCS-T732L ? Zapytaj tu: http://www.larusfishing.eu/pl/titulinis.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi