Skocz do zawartości

Wędki Major Craft

sabciu

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tez bym sie niedoszukiwał bo moze im braknac na magazynie takiego który by był ok.Nextino i dwa finetaile maja i miały spore ubytki w korku wypełnione szpachla która z czasem wypadnie.Blanki kapitalne ale nieporozumieniem jest tez to ze koniec for gripu niejest zakonczony cieniutkim plastrem korkogumy badz czyms innym, co niekruszyło by sie zbyt szybko.Wkoncu to tylko seryjniak spoko dajmy na luz.Nextino miało ukruszony kawałek krawedzi juz przed rozpakowaniem z foli i takue musiało byc spakowane.

korek to materiał naturalny i dość zmienny... nigdy nie wiesz co jest w środku przed szlifowaniem... po prostu w tym miejscu nie masz dziury i szpachla nie weszła... ma pełne prawo tak wyglądać nawet jakby użyto najlepszego gatunkowo... można to poprawić, ale ja bym nie ruszał...

a jeśli koniecznie musi być idealnie to kupuj wędki tylko i wyłącznie w piance...

korek to materiał naturalny i dość zmienny... nigdy nie wiesz co jest w środku przed szlifowaniem... po prostu w tym miejscu nie masz dziury i szpachla nie weszła... ma pełne prawo tak wyglądać nawet jakby użyto najlepszego gatunkowo... można to poprawić, ale ja bym nie ruszał...

a jeśli koniecznie musi być idealnie to kupuj wędki tylko i wyłącznie w piance...

ale mi nie chodzi o dziury,tylko o ten wystający rant, powinien być na równo tak jak w wędkach kolegi luk_gda, co do pianki wolę jednak wędki w korku

Najlepiej, idź na ryby, porzucaj zestawem i jak nie będzie Ci robił odcisków na dłoni i zespołu cieśni nadgarstka, to nie odsyłaj i po prostu używaj.

Miałem ten kij, łowiłem nim i sprzedałem, później tego żałowałem, więc kupiłem go ponownie, i mam porównanie bo tamten nie miał takiego rantu jak ten na rękojeści, temat już sobie ogarnąłem, poleci do pracowni, na szlifowanie i zabezpieczenie Cork Sealem, nie chcę mi się bawić w odsyłanie do sklepu i czekanie na kolejny, bo nie mam 100% pewności że kolejny będzie lepszy od tego co mam.

ale mi nie chodzi o dziury,tylko o ten wystający rant, powinien być na równo tak jak w wędkach kolegi luk_gda, co do pianki wolę jednak wędki w korku

masz na mysli fragment na granicy korka i uchwytu kołowrotka? to będzie ciężko nawet zeszlifować bez uszkadzania tego pierścienia z drewna:(

jak dasz radę to po prostu wymień...

masz na mysli fragment na granicy korka i uchwytu kołowrotka? to będzie ciężko nawet zeszlifować bez uszkadzania tego pierścienia z drewna:(

jak dasz radę to po prostu wymień...

dokładnie o ten fragment mi chodzi, dlatego wolę oddać kij do pracowni,bo ja nie mam takich zdolności manualnych i warunków, żeby zrobić to samemu

kije Japońskich marek maja ceny kilka razy droższe a są modele w których korek wygląda gorzej

zanim rekojesc ulegnie kompletnej degradacji,pewnie kij ci się znudzi

raczej nie zostanie u mnie na dożywocie,ale ja lubię mieć wszystko tip-top,w końcu to moja wędka i to mnie ma się podobać

• Like 1

Wystarczy zabezpieczyć elementy uchwytu i blank przed procesem szlifowania taśmą papierową/malarską. Na pewno w pracowni zrobią to bardzo dobrze, nie będzie śladu.

ja wiem jak to się robi, ale wolę to oddać komuś kto się na tym zna,nie będzie mnie to kosztować fortuny,a efektem się wam na pewno pochwale :)

• Like 1

• 2 miesiące temu...