1ns4n1ty Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Na Ukrainie maja calkiem spory wyborspinninglife.com.ua Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Czy Major Craft posiada w ofercie wędki dł.2,6-2,7m pod okonia? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Ten okon to na lekko czy na ciezko ma byc ? http://tackle4all.com/majorcraft-zaltz-rods-c-65_74_456_464/majorcraft-zaltz-mebaru-tubural-tip-zatt862m-262mt-057gr-p-6077.html Niestey nie wiem czy ta seria Zaltz nie jest powoli wycofywana z produkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Ten okon to na lekko czy na ciezko ma byc ? http://tackle4all.com/majorcraft-zaltz-rods-c-65_74_456_464/majorcraft-zaltz-mebaru-tubural-tip-zatt862m-262mt-057gr-p-6077.html Niestey nie wiem czy ta seria Zaltz nie jest powoli wycofywana z produkcji.Tak powiedzmy cw. do 10-12g. Chyba, że ten z linku jest niedoszacowany i można nieco przekroczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 To moze cos takiego? http://tackle4all.com/majorcraft-turel-rods-c-65_74_456_1147/majorcraft-turel-basic-tus892l-length-271mt-lure-515g-p-5532.html Maja dobra cene w tym sklepie bo w Uk to ta seria za ok £150 chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Mi się podoba model FST 782L 2-10g, 3-8lb, tylko trochę za krótki, chociaż można spróbować. Czy ten model jest gdzieś do kupienia u nas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 (edytowane) W polsce to o ile mi wiadomo MC jeszcze wedek nie sprzedaje. Niestety. Ta chyba bylaby tez dobra tylko cena bedzie wysoka http://mebaru-love.com/category26/category39/entry103.html Ps Nie zapomnij ze ten sklep jest na Cyprze wiec doliczyc trzeba jeszcze 20% vatu od wartosci wedki i przesylki. Edytowane 8 Marca 2016 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 W polsce to o ile mi wiadomo MC jeszcze wedek nie sprzedaje. Niestety. Chyba ktoś tam sprzedaje Może warto zapytać? http://jerkbait.pl/topic/68354-wedkarski365pl-varivas-garmin-majorcraft-raymarine-scierra-savage-gear/page-2#entry1850321 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 (edytowane) Rzeczywiscie cos sie wyklulo tyle ze ceny nie z tej ziemi! W tym polskim sklepie za TPS-562ULX trzeba zaplacic 550Pln a wedka kosztuje w Japonii 7 500 jenow. Dla porownania Crostage AJING-K CRK-S732AJI kosztuje w Japonii ok 13 000Y a w tackle4all 550pln wliczajac podatek oraz wysylke. Krotko mowiac za te same pieniadze dostajemy do reki znacznie lepsze (i do tego prawie dwokrotnie drozsze) wedzisko. Rozumiem przebitke 10-20% ale 80%? Ps Wysylka sprawdzilem do Uk ale do Polski cena powinna byc podobna. Edytowane 8 Marca 2016 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mohave Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 (edytowane) W polsce to o ile mi wiadomo MC jeszcze wedek nie sprzedaje. Niestety. Ta chyba bylaby tez dobra tylko cena bedzie wysoka http://mebaru-love.com/category26/category39/entry103.html Ps Nie zapomnij ze ten sklep jest na Cyprze wiec doliczyc trzeba jeszcze 20% vatu od wartosci wedki i przesylki.Zastanawiam się, czy Cypr jest większy od "polski"? Nie, już wiem, to tylko czysty analfabetyzm. Edytowane 8 Marca 2016 przez mohave Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 (edytowane) Czyli co mohave? Z tych dwoch stron wszystko co wylapales to moja literowka i na tej podtawie doszedles do wniosku ze jestem analfabeta. No i o czym to swiadczy? A moze bys tak docenil fakt ze probuje pomoc ludziom? Edytowane 8 Marca 2016 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 (edytowane) Daj mnie Pan spokój z Traparą A mozesz rozwinąć swoją sentencje? Sam nabyłem kilka dni temu Trapare. Z ciekawości poszukałem kilku informacji o poszukiwanym przez Ciebie Nextino i znalazłem taki oto filmik https://m.youtube.com/watch?v=fGHbTJnsZZY Wg mnie praca i akcja bardzo podobno miedzy sobą. W czym zatem Nextino jest tak znacząco lepsze od Trapary, ze ja tak negujesz? Edytowane 27 Marca 2016 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 (edytowane) A mozesz rozwinąć swoją sentencje? Sam nabyłem kilka dni temu Trapare. Z ciekawości poszukałem kilku informacji o poszukiwanym przez Ciebie Nextino i znalazłem taki oto filmik Wg mnie praca i akcja bardzo podobno miedzy sobą. W czym zatem Nextino jest tak znacząco lepsze od Trapary, ze ja tak negujesz?ZZnajomy miał obie i mówi, że to przepaść - mikrojigi od 0,7 gr. Edytowane 28 Marca 2016 przez Robert Crocker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Czyli wypowiadasz sie i negujesz kij, ktorego nie posiadasz, nie posiadałes i pewnie nie miałeś nawet w rękach? Zapytaj moze znajomego o ta "przepaść" miedzy tymi kijami, gdzie ona sie przejawia? W masie kija? W akcji i ugięciu? Wg mnie i masa i ugięcie i akcja sa bardzo podobne w tych modelach. Z chęcią dowiem sie paru ciekawych rzeczy, bo dopiero raczkuje w połowach UL, Tapara to mój pierwszy kij XUL i każda wiedza sie przyda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Kuba. Jest przepaść. te okropne napisy na dolniku Trapary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Czyli wypowiadasz sie i negujesz kij, ktorego nie posiadasz, nie posiadałes i pewnie nie miałeś nawet w rękach? Zapytaj moze znajomego o ta "przepaść" miedzy tymi kijami, gdzie ona sie przejawia? W masie kija? W akcji i ugięciu? Wg mnie i masa i ugięcie i akcja sa bardzo podobne w tych modelach. Z chęcią dowiem sie paru ciekawych rzeczy, bo dopiero raczkuje w połowach UL, Tapara to mój pierwszy kij XUL i każda wiedza sie przyda.Sam sobie odpowiedziałeś na te pytanie. Pisząc Ci gramaturę używanych przez niego przynęt miałem na myśli czucie przynęty. Czy przy tak podobnych kijach i masie przynęty jest to odczucie obiektywne czy subiektywne ? Nie znam odpowiedzi na to pytanie dlatego nie rozwijam swojej wypowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Czy jest w ogóle mozliwość w pracowniach w PL zrobić kij a'la Nextino 0,5-2 CW ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Robert będzie ciężko Jeżeli chodzi o wygląd myślę że nie będzie problemu, co do parametrów może nie być tak kolorowo, bo ciężko znaleźć takie blanki. Może dysponując odpowiednia kwotą dało by się coś zmajstrować. Problem w tym że za cenę jaką zapłacisz za Nextino w pracowni raczej nie poszalejemy Cena blanku i komponentów często przekroczą koszt gotowej wędeczki od MJ, a przecież za pracę i wiedzę tez trzeba zapłacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Myślałem też o czymś takim: Blank MATAGI T-Russell TR74 Super Mebaru-L, 0,4-4g, 220cm, pełna wklejka węglowa. Jak możesz to wejdź w wątek Blanki Matagi i napisz parę słów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Mebaru miałem w rękach, ale zbyt krótko żeby coś o niej powiedzieć sensownego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertd Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 (edytowane) matagi super trout jest podobny do nextinio,napewno troszke szybszy,i troche wiecej ma mocy w dolniku spokojnie da rade 0,5-3 gr ,ale za 600 pln sie go nie zrobi Edytowane 27 Kwietnia 2016 przez robertd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 E tam... da się da za 600 tylko trzeba pokombinować Zamiast torzite pacyfic bayZamiast pracowni domowe zacisze i może się udać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 (edytowane) U mnie w miejsce MC Trapary 0.5-3g jutro przyjdzie Matagi Super Big Pond Mam nadzieje, że się nie zawiodę na tym blanku (bo wykonania od @Skałka się nie obawiam)... Edytowane 27 Kwietnia 2016 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 U mnie w miejsce MC Trapary 0.5-3g jutro przyjdzie Matagi Super Big Pond Mam nadzieje, że się nie zawiodę na tym blanku (bo wykonania od @Skałka się nie obawiam)...Jaki koszt +- przewidujesz ... co tam będzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Może coś z Palmsa? PALMS Egeria ERSS-59XUL do 3g 1-3lb, mormyszki będą latały. Cena ok 100 euro http://www.palms.co.jp/rod/palms-elua/egeria-area-performance-old/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi