Skocz do zawartości

Wędki Major Craft

sabciu

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 miesiące temu...

Panowie potrzebuje pomocy a mianowicie szukam wklejki z MC maks do 213cm i 7g moc koło 6lbs budżet około 500zł. Nie wiem czy nie mają takich wędkę czy ja słabo szukam. Fajnie jak by był x-fast za jaką serią się rozejrzeć?

Popatrz w plecionie jest Soplara 2,13 do 7 ale nie wklejka, wklejka jest do 10

• 2 miesiące temu...

Zna ktoś może te wędki ,każde info mile widziane????

MC Ceana CNC 752M 7-21g Baitcast

MC Basspara BXC 692M 7-21g Baitcast

MC Basspara BXC 692MH 7-28g Baitcast

Interesuje mnie jaki wyrzut realnie mają, jak się uginają podczas holu, wykonanie i czy blank nie jest papierowy?

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

Jako, że nigdzie nie mogłem odszukać informacji na temat FTS-922H... Wędka realnie daje poczucie mocnych 11lb mocy. Świetny kij na klenie i lekkie łowienie boleni. Bardzo lekki, dobrze wyważony. Gdybym zamknął oczy i łowił tym kijem to powiedziałbym, że to Matagi super seabass TR86 tylko dłuższy i 4lb słabszy. Szczyt szybki ale nie sztywny, szczytówka bez super cienkiej końcówki więc ugina się bliżej środka tym samym zgrabnie trzyma woblery. Dolnik reaktywny, mocny z amortyzacją. Wykonanie mojego egzemplarza jest na wysokim poziomie wykończenia. Korek jak to to okleina, bez fajerwerków ale pozostałe komponenty bardzo dobrej jakości. Mogę szczerze polecić na lekko/średnie rzeczne potyczki i/lub jeziorne brzegowe rapowanie.

post-50477-0-32804400-1649333783_thumb.jpgpost-50477-0-11960100-1649333771_thumb.jpg

• Like 7

Faktycznie kijek bardzo przyzwoity ale myślę że Kuba po testach napisze coś więcej z wpraw i zrelacjonuje co najlepiej obsługuje.Ja niestety niemiałem wystarczająco dużo godzin nad wodą by bo dokładniej sprecyzować ale Kuba go sprawdzi i myślę będzie zadowolony z jego pracy bo do boleni będzie dobry.Szkoda ze niema w ofercie finetaila delikatniejszej kleniówki .

• 2 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 6 miesięcy temu...

Wędka Major Craft Crostage 2.23m/0.5-7g CRX-T732L

Czy ktoś może podzielić się info na temat tej wędki lub serii ? Czy nada się na obrotówki i woblerki czy bardziej gumki itp... ?

Moim zdaniem i pod twarde i pod miękkie przynęty - szczytówke dosyć subtelna, raczej bym nie przesadzał z wagą ołowiu przy jig (tak max do 7g + mała gumka) za to będzie to dosyć uniwersalny kijek bo blachy czy woblerki też załaduje i da im popracować.

EDIT: no to odpisałem widzę na starą wiadomość :) no cóż, może się przyda komuś innemu bo Szymonowi już chyba się nie przyda :) 

Edytowane przez Marcyś
  • Like 3

• 2 miesiące temu...