Żbiku Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 (edytowane) Firstcast FCS-T682AJI 5lb ma opis do 10g, dźwignie spokojnie i komfortowo główkę 7g + Keitech 3". Wiecej juz powoli zaczyna siadać szczyt przy podbiciu.Firstcast FCS-T732L ma 6lb ale opis do 7g bodajże i ma taki sam zakres wg mnie jak 682AJI. Edytowane 4 Stycznia 2017 przez Żbiku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Żbiku...pewnie masz rację ale problem w tym, że ja jestem zboczony odnośnie wędek - tylko solid tip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Ja preferuje akurat tubulary Wklejek nie neguje, sa sytuacje, kiedy brania sa tak delikatne, ze tylko dobry solid pokaże to na cienkiej szczytowce. Miałem tez i solida Firstcast FCS-S732UL ale teraz ma innego właściciela, wole tubulary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Czy ktos ma bassowe wersje Firstcast FCS-662ML 10lb lub 662L 8lb? Szukam patyka pod pstrąga i zastanawiam sie nad tymi modelami. Ew jeszcze Nextino NTS-662L. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Czy ktos ma bassowe wersje Firstcast FCS-662ML 10lb lub 662L 8lb? Szukam patyka pod pstrąga i zastanawiam sie nad tymi modelami. Ew jeszcze Nextino NTS-662L.W przyszłym tygodniu pomacamy Ale sam jestem ciekaw opinii z pola walki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zbiku kolega wyzej wkleil link do filmu, warto obejrzec rowniez inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bymes Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Mam Solpara SPS-S662AJI - czyli tą do 10 gram głowką 5gr plus ES3' i ES4' z opadu daje radę, przy głowkach 7 gr wyżej i ES4' już klęka i nie ma aż tak dobrego komfortu , choć czucie dalej świetne najmocniej machałem 8 gr plus Manns kopytko 8 cm, ale to delikatne podbicia i już czuć brak mocy, dobra praca była przy główce 3-4 gramy i predatorze np 6 cm Fajnie ogarnia drop shota - 10 gr oliwka plus guma tak do 3' max przyłowy szczupaków 60-65 cm bez problemu, gnie się od pięknie od dolnika ale radziła sobie bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreska Opublikowano 11 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 SOLPARA S762M 232CM 0,5-5GMoże mi ktoś powiedzieć coś więcej o tym kijku, a dokładniej chodzi mi o to czy widać opad po szczytówce przy 2g+guma 5-7cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 11 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 (edytowane) Kilka słów na temat nowych kijków Majora, które mogłem obejrzeć u @Marcysia: Firstcast Bass FCS-662L - mocna okoniówka 8lb, ugięcie lekko przesunięte ku środkowi, bardzo mięsisty blank i mocny dolnik. Taki uniwersalny lekki patyk z mocnym dolnikiem. Firstcast Bass FCS-662ML - wg mnie bardzo ciekawa sandaczówka 10lb, dość szczytowa i bardzo szybka (szybsza i bardziej szczytowa niż 662L). Tak samo jak w poprzednim patyku grube mięsiste blanki, mocny dolnik. Nextino NTS-622L - fajna krótka pstrągówka 8lb, płynne przesunięte ku środkowi kija ugięcie, krótka, bardzo poręczna rękojeść. Ciekawa alternatywa dla poszukujących krótkiego kija pstrągowego pod woblerki i blaszki. Pod jigi i gumki wg mnie ciut za wolna (w aspekcie okoni, przy pstrągach się za bardzo nie znam) Edytowane 11 Stycznia 2017 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 11 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 Żbiku ta sandaczówka jaki może mieć realny cw według Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 11 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 Aż tak bardzo bym tego Nextino nie klasyfikował głównie do blachy czy wobka. Jest wolniejszych od tych Firstcastów (w końcu bassy) jednak według mnie nie za wolny do gumy. Tylko z ołowiem lepiej nie przesadzać. W tym momencie mówimy raczej o niuansach połączonych z gustem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 11 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 Żbiku ta sandaczówka jaki może mieć realny cw według Ciebie?Ciekawe jak Kuba oceni. Według mnie 12-14gr + guma. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Na sucho oczywiście ciężko cokolwiek stwierdzić ale zgodzę się z Marcinem, że te 12g ołowiu + 3", może nawet do 14g + wąska gumka da radę. Na prawdę ciekawy patyk z mocnym dołem ale bez przesadnej różnicy między dolnikiem a szczytówką (widziałem już "sandaczówki" z miękką szczytówką, a dolnik jak kij od miotły) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartender10 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Witam Panowie!Mam pytanie, czy któryś z was używał albo używa Wędki Castingowej Major Craf Basspara?Będe wdzięczny za odpowiedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Seria jest szeroka http://www.majorcraft.co.jp/english/catalogue/brand.jsp?mode=cover/bassparaWarto poczytać i tu zadać pytanie http://jerkbait.pl/topic/45527-wędki-major-craft/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizzler Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Firstcast FCS-T682AJI 5lb ma opis do 10g, dźwignie spokojnie i komfortowo główkę 7g + Keitech 3". Wiecej juz powoli zaczyna siadać szczyt przy podbiciu.Firstcast FCS-T732L ma 6lb ale opis do 7g bodajże i ma taki sam zakres wg mnie jak 682AJI.Czyli ten dłuższy z opisem do 7g tez da rade 7g + 3" guma ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erqgth Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 (edytowane) Czy może któryś z szanownych kolegów widział, słyszał, dotykał bądź w końcu łowił FTT-B524UL lub FTS-B542UL ? Szukam i szukam ale niestety w internetach zbyt biegły nie jestem i znaleźć nic ciekawego nie mogę Edytowane 23 Stycznia 2017 przez erqgth 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 24 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 Czyli ten dłuższy z opisem do 7g tez da rade 7g + 3" guma ? Tak, dźwiga komfortowo 7g + wąska gumka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 25 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Cześć. Posiada lub posiadał może ktoś wędkę Major Craft First Cast FCC 702X lub FCC 702H ?? Dzięki za każde info 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Moglby ktos powiedzieć cos na temat realnych możliwości kija SOLPARA -T762M 232CM / 0,5-7G Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Witam Wrzucę kilka fotek ugięcia dla zainteresowanych: CRK-764SL FCS-662ML BPS-662M SPS-s702m TPS-662SUL CZS-672L 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 jakiego majocrafta polecilibyście do łowienia na microjigi, ma być to spining i dwuczęściowy aby faktycznie rzucał wszystkim od 0,5g, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Marcin, to zależy od budżetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Nie podaje ograniczeń...chce maxa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 MajorCraft nie kosztuje zwykle więcej niż 1000, wiec niech ten 1000 zł będzie granicą, bo za więcej to można pewnie Kraaga zamówić w delcienp Trapara nie rzuca niżej niż 1g, wiem bo miałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi