bazyloss Opublikowano 13 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 (edytowane) nie będzie, bardzo często takie wędki z rynku japońskiego pod małym obciążeniem pracują klasycznie szczytem, a po prostu szybciej w chodzą w środkowe ugięcie pod większym obciążeniemlepiej się też ładują przynętą Edytowane 13 Czerwca 2017 przez BazyL 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 13 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 (edytowane) Ktora z wedek MC nada sie zarowno pod gumy jak i do wirowek oraz wobkow? Szukam czegos o realnym CW 2-15. Myslalem, ze moze seria Kurodai bedzie dobrym pomyslem bo widzialem ze lowia nimi Japonczycy uzywajac popperow jak i gum na takich dziwnych glowkach jigowych. Rozmawialem jednak z jednym wlascicielem KG Lights Kurodai ktory stwierdzil, ze to kij raczej pod gumy niz wobki choc nie wykluczyl uzycia tego ostatniego. Ale nie w nurcie jak dodal. Mi akurat nurt nie straszny bo lowie glownie na kanalach. Edytowane 13 Czerwca 2017 przez Luckyguliver 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 15 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 Jakiego rozmiaru kołowrotki stosujęcie do swoich wędek ze stajni MC? Chodzi mi głównie o delikatniejsze modele do 10 gram i dokoło 200 cm długości? Obecnie używam ultegre C2000 i zastanawiam się czy by jej nie zastąpić czymś nieco większym. Na przykład Complex 2500 który mógłbym również wykorzystać do nieco mocniejszych wędek. Zastanawiam się tylko czy wielkość i rozmieszczenie przelotkek będzie kompatybilne z kołowrotkiem w tym rozmiarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 15 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 Ja uzywam Daiwe 2500 do kija 230cm o CW do 5g. Nie widze problemu. Na maluskie kolowrotki mam alergie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 15 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 Ja również dlatego chętnie zastąpiłbym C2000 czymś nieco większym w rozmiarze 2500/3000. Zastanawiam się tylko czy przelotki ogarną taki kołowrotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 (edytowane) Poszukuję informacji o wędce Major Craft N-ONE -782L akcja regular, CW 2-10g i 234 cm. Może miał ktoś styczność z takim kijem i mógłby się podzielić spostrzeżeniami. Edytowane 29 Czerwca 2017 przez damien79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Fajny szybki kijek. W Coronie można pomacać. Bylem zainteresowany wersja ML ale tej akurat nie mieli na stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piethras Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Który kijek nadał by się na sandacze?Do 25- 28 gram. Do 2.3 m w dwu składzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 KGL-6102ML/S tylko nie wiem czy jest jeszcze produkowany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 (edytowane) KGL-6102ML/S tylko nie wiem czy jest jeszcze produkowany. Mam i polecam. Gięcie z zeszłego roku pod 118cm sumiakiem. Ryba w głębokiej rynnie walczyła, ale nie trzeba było za nią płynąć. Kolejna 130cm już była bardziej dzika i za tą musiałem spłynąć. Najczęściej rzucam główkami z zakresu 20 - 25g + np. 4'' kajtek, ale i bywały momenty, że spokojnie posyłałem 35g + kajtek i również szło to podbijać. Dobre wyważenie z młynkiem od 260g. Edytowane 29 Czerwca 2017 przez tymon 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GIĘTY Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 Witam. Jeśli chodzi o MC to używam Solpara -S662AJI i jestem bardzo zadowolony. Przymierzam się do zakupu Basspara -632MH 189cm 7-28g pod sandacza i bardzo proszę kolegów o jakieś opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 7 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 Szukam informacji na temat wędki MC Finetail TFS-782M do 15 gram. Interesuje mnie jej akcja i realne cw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Koledzy pytali wcześniej o 702x nie doczekali się odpowiedziedzi, nie ukrywam, że chodzi mi po głowie coś mocnego do gum 20cm+. Gdyby ktoś coś... byłbym wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomad Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Jakiego rozmiaru kołowrotki stosujęcie do swoich wędek ze stajni MC? Chodzi mi głównie o delikatniejsze modele do 10 gram i dokoło 200 cm długości? Obecnie używam ultegre C2000 i zastanawiam się czy by jej nie zastąpić czymś nieco większym. Na przykład Complex 2500 który mógłbym również wykorzystać do nieco mocniejszych wędek. Zastanawiam się tylko czy wielkość i rozmieszczenie przelotkek będzie kompatybilne z kołowrotkiem w tym rozmiarze.W parze z Finetail FTS 662l używam Shimano Stradic Ci4+ c2500s, bardzo lubię ten zestaw. Wcześniej miałem TP c2000sPo wymianie, przyjemniej mi sie tym sprzętem łowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HoF Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Cześć, czy ktoś używa może wędek z serii Truzer ? Interesuje mnie jak radzą sobie z przynętami od 2 do 10gram + guma. Najbardziej interesowałby mnie ten model TZS-S742AJI oraz jak wypadałby w porównaniu z St.C LXS70MLF2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Cześć, czy ktoś używa może wędek z serii Truzer ? Interesuje mnie jak radzą sobie z przynętami od 2 do 10gram + guma. Najbardziej interesowałby mnie ten model TZS-S742AJI oraz jak wypadałby w porównaniu z St.C LXS70MLF2Zdajesz sobie sprawę że ten Truzer to wklejka? Tak jak pisaliśmy na priv, Truzera nie miałem w łapach nawet. Jednak na tyle ile kilka Major Craftów i Croixów przeszło przez ręce to te AJI do 10gr ma się nijak do tych 10gr w Croixa. Extreme będzie się wydawał 2x mocniejszym kijem - wiadomo jaką mają tolerancję w górę. Za to AJI, mimo opisu 10gr to jednak często miałem wrażenie że to jest np max 7gr+ guma. Jakimi rozmiarami gum masz zamiar rzucać? Jeśli 10gr+kajtek 3cale to bym się nawet nad LXS70LF2 zastanowił... Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GIĘTY Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Bardzo proszę kolegów o jakieś informacje na temat MC Basspara -632MH 189cm 7-28g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizzler Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 posiada ktoś może wędkę majorcraft first cast bass series casting FCS-662ML ?? i może coś więcej o niej napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 Casting to by był FCC-662ML Miałem takiego spina na weekend. FCS-662ML. Fajnie wyważony, czuły i szybki kijek. Jednak był za mocny do okonki. Raczej sandacz na lekko oraz ewentualnie na grubego okonia na ciężko Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizzler Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 masz racje, dzięki Ja do okoni używam wędki na blanku orka 8-14lb, mam ultralajta ale to raczej mój wymysł niż faktyczna potrzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makarony7 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 Mam Solpara SPS-S662AJI - czyli tą do 10 gram głowką 5gr plus ES3' i ES4' z opadu daje radę, przy głowkach 7 gr wyżej i ES4' już klęka i nie ma aż tak dobrego komfortu , choć czucie dalej świetne najmocniej machałem 8 gr plus Manns kopytko 8 cm, ale to delikatne podbicia i już czuć brak mocy, dobra praca była przy główce 3-4 gramy i predatorze np 6 cm Fajnie ogarnia drop shota - 10 gr oliwka plus guma tak do 3' max przyłowy szczupaków 60-65 cm bez problemu, gnie się od pięknie od dolnika ale radziła sobie bez problemu Witam, jak wędka radzi sobie z obrotówkami i woblerkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof S Opublikowano 16 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 Pytanie do użytkowników lub znawców marki. Jaka jest różnica między akcją fast a regular fast? Wg mojego mniemania ugięcie akcji regular fast, jest bardziej przesunięte do środka wędki ale jak bardzo? Czy to nie będzie "klucha"? dla zainteresowanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomFil Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 (edytowane) Co powiecie o tych wędkach,polecacie?,bo chciałem sobie kupić jakąś krótką na ponton.np: seria Basspara! Co to za blanki?czy Ich czy może kupują od innych.Jaka czułość wędek? Edytowane 10 Stycznia 2018 przez TomFil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 http://jerkbait.pl/topic/45527-w%C4%99dki-major-craft/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 (edytowane) http://jerkbait.pl/topic/45527-w%C4%99dki-major-craft/12 stron to taka idealna literatura na wieczor. Ani za duzo ani za malo. W sam raz Edytowane 11 Stycznia 2018 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi