bigrafi Opublikowano 19 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 Poszukuję coś co będzie imitowało ciernika. Maksymalna długość 4cm.U mnie okonie doprowadzają mnie do furii. Woda się gotuje, a nie chcą brać.Żerują tylko na ciernikach, a przynęty w większości czasu są ignorowane. Zależy mi też na dość dalekim wyrzucie, więc wolałbym gumy, aby zbroić je w cięższe główki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 skiner Opublikowano 19 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 może coś z Panic Minnow przypasuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kokosz Opublikowano 19 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 A jakiś ripperek oliwka lub zieleń firmowo w paski lub dorobione flamastrem i koniecznie z upitolonym ogonkiem nie poradzi? Bo ciernik, to w zasadzie pływa "na sztywno", bez majtania ogonkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robal12 Opublikowano 20 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Może cośz tych przynęt http://allegro.pl/yumo-vip-4cm-i4590244002.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hm62 Opublikowano 20 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 (edytowane) Ja bym obstawiam fin-S-fisha tylko trzeba dopasować kolor ,ewentualnie podrasować go markerem. Edytowane 20 Września 2014 przez hm62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kardi Opublikowano 20 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 A jakiś ripperek oliwka lub zieleń firmowo w paski lub dorobione flamastrem i koniecznie z upitolonym ogonkiem nie poradzi? Bo ciernik, to w zasadzie pływa "na sztywno", bez majtania ogonkiem.No właśnie!Problem z prowadzeniem szczególnie z dużej odległosci,bo rybka pływa nietypowo,sztywno,bez skrętów tułowia.Guma ma wszystkie cechy których nie posiada ciernik,chyba,ze utniemy ogon(gumie,nie ciernikowi) Parę razy w rzekach imitowałem ciernika małym szczuplutkim woblerem bez łopatki z odcieniem zieleni i czerwieni.wędzisko długie,linka krótka i przesuwałem go pomiędzy warkoczami krótkimi pociągnięciami.Efekty były sredniawe,ale impulsem do prób było złowienie wcześniej na meppsa pięknego potokowca ktory w żołądku i przełyku,a po koniec holu także w pysku miał ...25 cierników.To w dawnych czasach gdy zaglądałem rybom nie tylko w oczy Mały streamer w odpowiednich barwach np. na haku 6 pociągany krótkimi ruchami mógłby być niezły,ale to nie ten dział forum... Powodzenia.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Elton Opublikowano 20 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Mały streamer w odpowiednich barwach np. na haku 6 pociągany krótkimi ruchami mógłby być niezły,ale to nie ten dział forum... Chyba, że podpięty do czeburaszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 drag Opublikowano 20 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 (edytowane) Miałem kiedyś(gzieś zaginęły)małe ripperki produkowane przez Storma,z wewnętrznym obciążeniem.Dałem sobie spokój z łowieniem nimi,bo jeśli dobrze pamiętam bardzo słabo pracował w nich ogonek.Kolory też były podobne do tych których poszukujesz.Spore wewnetrzne obciążenie z hakiem w smukłej gumce sprawiało że jak dla mnie była dość sztywna.Mogłoby to być coś czego potrzebujesz. Edit:swego czasu,nie wiem czy nadal,spory wybór przynęt Storma miał Decathlon Edytowane 20 Września 2014 przez drag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 DelTor0 Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 A moze jig. Widzialem takie ciernikowe jigi u chlopakow z zamojskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wyjec Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Może Tutaj na pstrągi działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 skiner Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Może Tutaj na pstrągi działa ".... więc wolałbym gumy, aby zbroić je w cięższe główki." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wyjec Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 ".... więc wolałbym gumy, aby zbroić je w cięższe główki." "U mnie okonie doprowadzają mnie do furii" sugeruje, że kolega każdej rady potrzebuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bert64 Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 Zapytaj tu.Tomy's Bait Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Andru77 Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 A moze jig. Widzialem takie ciernikowe jigi u chlopakow z zamojskiego Dokładnie, najlepsza imitacja ciernika tylko na Roztoczu. Kolega z postów wcześniejszych sugerował obcięcie ogonka ripperka, potwierdzam, kiedyś zanim zacząłem stosować koguty takie imitacje się sprawdzały na pstrągach. Trochę trzeba pokombinować z długością i obciążeniem tak by na Twojej wodzie naśladował Twoje cierniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wujek Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Dobra imitacja ciernika to taka która nie pracuje. Łowiłem kiedyś takie okonie, jedyna dobra przynęta to była srebrna podlodówka, brały jak głupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 makamba Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 Moze takie gumowe cierniczki? http://www.shadland.de/.cms/foxrage/1182 http://www.fishing-price.ru/fox_rage_myagkaya_primanka_warrior_1311855.html http://www.koederwahnsinn.de/shop/rage-legend-10cm-stickleback-p-8046.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bigrafi Opublikowano 14 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 (edytowane) Znalazłem coś podobnego do cierniczka- jutro przetestuję. Dzięki za pomoc Edytowane 14 Października 2014 przez bigrafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kamil_Be Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Daiwa Duckfin Shad kolor Spotted Mullet ale najmniejsza 9cm, u mnie okonie nieźle na to biją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 yffea Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Może coś z Fisharrow - Flash-J? Szczególnie z wersji Huddle - w tej wersji ogonek bardzo drobno migocze. Wielkości od 1" do 4". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 EMMS Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Jeśli się uzbroisz w cierpliwość,w przyszłym roku/pod koniec obecnego powinny pojawić się 8cm McRubbery o niewielkiej pracy ogonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wyjec Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Zapytaj tu.Tomy's Bait Tomy's Bait Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
bigrafi
Poszukuję coś co będzie imitowało ciernika. Maksymalna długość 4cm.
U mnie okonie doprowadzają mnie do furii. Woda się gotuje, a nie chcą brać.
Żerują tylko na ciernikach, a przynęty w większości czasu są ignorowane.
Zależy mi też na dość dalekim wyrzucie, więc wolałbym gumy, aby zbroić je w cięższe główki.
20 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi