_ronin Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Witam... Mam pytanko, czy ktoś z forumowiczów łowił może na rzece Bzura powyżej Sochaczewa.Mam zamiar się tam wybrać i kompletnie nie wiem czego się tam mogę spodziewać.O tej porze roku to spróbował bym swych sił w walce z kielniami i jaziami Pojeździłem trochę palcem po mapie satelitarnej i wygląda ona całkiem ciekawie, może ktoś wiek jaki jest tam stan wody ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekj Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Który dokładnie odcinek Cię interesuje ? Woda z tego co słyszałem jest duża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiex Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Ja napiszę Ci jutro, bo się wybieram w te rejony jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Ja napiszę Ci jutro, bo się wybieram w te rejony jutro. też mam zamiar się wybrać jutro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiex Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 No to się skonfrontujemy po powrocie Ja się wybieram w zasadzie na Rawke w okolicach ujścia, więcej nic nie wiem, ja tylko prowadze tam gdzie mi będą mówić Z tego co wiem bzura baaardzo wysoka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 No to się skonfrontujemy po powrocie Ja się wybieram w zasadzie na Rawke w okolicach ujścia, więcej nic nie wiem, ja tylko prowadze tam gdzie mi będą mówić Z tego co wiem bzura baaardzo wysoka... Khm... Może już troszkę za późno to mówic, ale powiem: przy wysokim stanie wody w Bzurze, osiągnięcie ujścia Rawki może byc lekko kłopotliwe... Łowiłem (tzn. próbowałem łowic) na Bzurze w okolicach Kompiny (pomiędzy Sochaczewem a Łowiczem) oraz wsi Urzecze (powyżej Łowicza). Piękne okolice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
argrabi Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Witam... Mam pytanko, czy ktoś z forumowiczów łowił może na rzece Bzura powyżej Sochaczewa.Mam zamiar się tam wybrać i kompletnie nie wiem czego się tam mogę spodziewać.O tej porze roku to spróbował bym swych sił w walce z kielniami i jaziami Pojeździłem trochę palcem po mapie satelitarnej i wygląda ona całkiem ciekawie, może ktoś wiek jaki jest tam stan wody ? Na WCWI złap Omera... Jest z Sochaczewa. I Bzura nie ma przed nim żadnych tajemnic.... Szczególnie ta z okolic Sochaczewa... I ciut wyżej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiex Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Bzura w Kompinie podwyższona o 1m względem stanu normalnego. Efekty...splawikowka zero, spinning- jeden Bolek troche poniżej wymiaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Rano podjechałem na małe zakupy na Wybrzeże Gdańskie, jak zobaczyłem stan Wisły to zrezygnowałem z wyjazdu :{Co ciekawe Łacha w Parku Kępy Płockiej była pełna wędkarzy... Nie wiem co łowili, ale ludzi było co nie miara. Co do Bzury... To na pewno tam się wybiorę ale stan wody musi się zmniejszyć. Byłoby super jeśli ten wątek będzie podtrzymywany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekj Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Ja byłem w tych samych miejscach co @krzysiex i u mnie tylko jeden jazik. Stan powyżej Sochaczewa pozwala na spokojne łowienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiex Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Maćku wstępnie z Sebastianem umówiliśmy się na kolejny najazd na Bzurę jakoś po weekendzie majowym <_< Mam nadzieje, że wtedy już rybki dopiszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekj Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Muszą dopisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2013 (edytowane) witam,czy ktoś łowi z okolic Kutna? wybieram się w przyszłym tygodniu na dosłownie 3-4 dni i chciałbym spróbować swoich sił być może na Bzurze na odcinku Kutno- Łowicz (na mapach google widzę fajny odcinek w okolichach miescowości Maurzyce) Stąd moje pytanie czy łowi ktoś z Was w tym rejonie? najchętniej interesuje mnie boleń proszę o odpowiedź (może być na priv jeśli któs nie chce się wysypać przed całym światem:) a może jakaś inna miejscówka? no i oczywiście gdzie dokonać opłaty na ten odcinek...pozdrawiam Sławek Edytowane 25 Sierpnia 2013 przez slawito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rutra Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Na Bzurze jest bardzo niska woda i będzie trudno, polecam odcinek od ujścia Rawki aż po Sochaczew. Widywałem tam przyzwoite bolenie ale złowić je, to inna bajka chociaż noce już chłodniejsze, to może zaczną lepiej żerować[w ubiegłym roku we wrześniu wychodziły do obrotówek]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjson Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Cześć, postanawiam odgrzać temat. Ktoś łowił ostatnio na Bzurze w okolicach Sochaczewa? Planuję się wybrać dziś lub jutro, na Bzurze jeszcze nie łowiłem. Jest sens próbować na muchę czy jeszcze zbyt wcześnie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śruba1987 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Słabo jest... Jeszcze trzeba poczekać.Od poniedziałku trenuje przed zawodami i lipa... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śruba1987 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Dziś nawet na żywca łapali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz54 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Słabo jest... Jeszcze trzeba poczekać.Od poniedziałku trenuje przed zawodami i lipa...Byłem dzisiaj i ja na małym rozpoznaniu. Faktycznie lipa. Jedynie bolki trochę grasują. Jeden nawet się skusił na smużaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 22 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 Witam. Ktoś poleci jakiś odcinek Bzury na trasie z Warszawy do Kutna? Jadę jutro służbowo i chciałem wyskoczyć na 2-3h nad wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomrusz Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Osobiście byłem w Kompinie, połowiłem ładnych okoni i szczupaczek padł. Jakiś czas temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areck Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Polecam Bzurę w samym Sochaczewie, ciekawie jest także powyżej miasta. Bzurę dopiero poznaję z lekkim spinningiem w poszukiwaniu kleni/jazi. Zawsze coś mi się haczyka uczepi ale nie są to duże ryby i ilościowo też bez rewelacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śruba1987 Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Są i grube... Spróbuj koło kładki na wysokości szpitala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śruba1987 Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Osobiście byłem w Kompinie, połowiłem ładnych okoni i szczupaczek padł. Jakiś czas temu. Zapewne była niska woda? Na gumę czy blachę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz54 Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Są i grube... Spróbuj koło kładki na wysokości szpitala.Konkretnie starego szpitala. No są tam,są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Devoted Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Panowie czy ktoś ma aktualne info odnośnie bzury ? Ryba się ruszyła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi