Śruba1987 Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 Panowie czy ktoś ma aktualne info odnośnie bzury ? Ryba się ruszyła ? Biała czy drapieżnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomrusz Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 Osobiście byłem w Kompinie, połowiłem ładnych okoni i szczupaczek padł. Jakiś czas temu. Zapewne była niska woda? Na gumę czy blachę?Na gumę z przewodnikiem byłem ze Skierniewic, to były jego miejscówki, a woda była niska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śruba1987 Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 Przy niskim stanie wody fajna jest zabawa. Spróbuj na ujściu Rawki do Bzury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śruba1987 Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 Bzura obdarowała:p 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisha Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 Coś mało zieleni nad tą Bzurą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śruba1987 Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 Coś mało zieleni nad tą Bzurą Poprawię się następnym razem, specjalnie da Ciebie wybiorę zielone miejsce pod lasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seb Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 Wyskoczyłem w sobotę na szybkie 3 godzinki wieczorem. Zabawa z lekkim spinnigiem. Brań sporo, ale wymiarowo mizernie.Trzy klenie x 25 cm, jeden x 30 cm, niewielki okoń i na koniec taka 38 cm niespodzianka Wszystko na woblerki kolegi Gajowiaka. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszku Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 Bywam tam prawie raz w tygodniu i to miejsce potrafi fajnie obdarować rybką. Na ten sezon nie mogę narzekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal7709 Opublikowano 31 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 Witajcie dzieje się coś na Bzurze ,interesuje mnie odcinek od Soboty w dół rzeki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Jaka głębokość wody jest od Sochaczewa do ujścia? Ktoś podpowie coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Jaka głębokość wody jest od Sochaczewa do ujścia? Ktoś podpowie coś ?Patryk jak jeździłem swego czasu dość często to zaczynałem od mostu przy kościele i szedłem w dół do drugiego mostu - a właściwie kładki. Z głębokością bardzo różnie, są miejsca że nie ma szans brodzić a gdzieniegdzie kamieniste spiętrzenia z wodą do kostek. Na przyujściowym odcinku byłem raz, dawno temu i nie przypadł mi do gustu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śruba1987 Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Byłem dziś rano na tym odcinku. Woda jest w miarę, podniosła się po deszczach. Ryby też się pokazły więc śmiało można wędkowac. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śruba1987 Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śruba1987 Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Dziś z Bzury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flame Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 But rozumiem w celu zwymiarowania okonia...ale jaki Pan rozmiar nosisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śruba1987 Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 But rozumiem w celu zwymiarowania okonia...ale jaki Pan rozmiar nosisz ? A czy to aż takie ważne? Ryba się liczy a nie rozmiar... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 22 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2019 Tak wygląda Bzura koło Łowicza i TAAAKIE ryby w niej pływają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rfan Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Po ostatnich kroplach woda troszkę poszła do góry (delikatnie) - Sochaczew (Chodaków) tak że przykryło niektóre strzałki wodne które się zaczepiły gdzieś w korycie,... sarenki, ... bobry - ten podpływając dał nura, koło nas puszczał tylko bańki powietrza, jak nas minął dopiero się wynurzył, https://photos.google.com/photo/AF1QipOr-OSuD3TqA6lO8VkdEjtIKoYZi2asJwL44QCs... a nawet ryby .... 44 - to pewnie urusł ten co go rok temu na wątróbkę skusiłem. + parę innych sztuk których dokumentacji nie posiadam. Na tym odcinku koryto trochę się zmieniło, miejscami w głównym korycie naniosło piachu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisha Opublikowano 10 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2021 Większe jeszcze się nie pokazują ale już jest dobrze [emoji6] Wysłane z mojego SM-A515F przy użyciu Tapatalka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabberwokie Opublikowano 11 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2021 Z ciekawości, ile miał? Ogólnie sporo brań? Do tej pory nie łowiłem w Bzurze, ale się przymierzam:) Dzisiaj w Widawce nawet niezła aktywność, ale wyjechały tylko 2 sportowe trzydziestaki i jeden niewymiarowy na smużaka, kilka brań niezaciętych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisha Opublikowano 12 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2021 Brań sporo, rybek 8. 6 kurczaczków w przedziale 20 - 30 cm i dwa pod 35. Wszystkie na piankowego żuczka. Jakoś w tym sezonie do sierściuchów nie chcą mi wychodzić [emoji4] Wysłane z mojego SM-A515F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 29 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2021 Po dłuższej przerwie byłem dziś rano na rekonesansie. Szczupaczek pod wymiar, klenik ok 30 cm i 22 okonie. Wszystko zajęło 2,5 godziny. Bez okazów ale zabawa świetna. Na kiju hornet 3,5 cm w różnych kolorach.Łowiłem na odcinku przed Łowiczem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabberwokie Opublikowano 26 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2022 Dzieje się coś w Bzurze w okolicach Łowicza? Warto w ogóle wybrać się na odcinek miejski i w poszukiwaniu kleni i jazi? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikas Opublikowano 28 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2022 Ostatnio raz w tygodniu zaglądam z muchówką w kilka miejsc jadąc od Łowicza do Kutna...wyniki żadne, drobnica i bez rewelacji...na splawiczek też jakieś leniwe płotki łapią i okonki...sytuacja jest jednak dynamiczna i w każdej chwili coś może odpalić chociaż ja na przełomie kwietnia/maja szukam ryb w małych dopływach Bzury...bo co roku trafiają się takie 2 tygodnie, że wchodzą grube jaśki i klenie własnie tam bo jest cieplejsza woda i ekosystem szybciej się tam budzi...tylko że poziom wody wali ostro w dół i może być za niski żeby miały ten swój ciąg wiosenny...pozdrawiam...trzeba być nad wodą i tyle...zawsze się opłaca bo może akurat być wiosenny dzień konia jak namierzymy ładne stadko... Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabberwokie Opublikowano 28 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2022 Wybrałem się do Łowicza - woda raczej niska sądząc po licznych muszlach małży leżących na brzegu ok. pół metra nad lustrem wody Tylko w jednym miejscu miałem kilka brań na woblerki, a raczej nieśmiałych skubnięć. Po drugiej stronie starszy wędkarz wyjął przy mnie 2 rybki na przepływankę (klenie/jazie/płocie), obie wypuścił Za to jakieś 50 metrów w górę od niego spłoszył się koziołek sarny, w panice prawie zaklinował się na resztkach starego ogrodzenia, ale na szczęście zdołał się uwolnić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi