Skocz do zawartości

rzeka Bzura

_ronin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam...

Mam pytanko, czy ktoś z forumowiczów łowił może na rzece Bzura powyżej Sochaczewa.

Mam zamiar się tam wybrać i kompletnie nie wiem czego się tam mogę spodziewać.O tej porze roku to spróbował bym swych sił w walce z kielniami i jaziami :D

Pojeździłem trochę palcem po mapie satelitarnej i wygląda ona całkiem ciekawie, może ktoś wiek jaki jest tam stan wody ?

No to się skonfrontujemy po powrocie :mellow: Ja się wybieram w zasadzie na Rawke w okolicach ujścia, więcej nic nie wiem, ja tylko prowadze tam gdzie mi będą mówić:P

Z tego co wiem bzura baaardzo wysoka...

Khm... Może już troszkę za późno to mówic, ale powiem: przy wysokim stanie wody w Bzurze, osiągnięcie ujścia Rawki może byc lekko kłopotliwe...

:mellow:

Łowiłem (tzn. próbowałem łowic) na Bzurze w okolicach Kompiny (pomiędzy Sochaczewem a Łowiczem) oraz wsi Urzecze (powyżej Łowicza). Piękne okolice :D

Witam...

Mam pytanko, czy ktoś z forumowiczów łowił może na rzece Bzura powyżej Sochaczewa.

Mam zamiar się tam wybrać i kompletnie nie wiem czego się tam mogę spodziewać.O tej porze roku to spróbował bym swych sił w walce z kielniami i jaziami :D

Pojeździłem trochę palcem po mapie satelitarnej i wygląda ona całkiem ciekawie, może ktoś wiek jaki jest tam stan wody ?

Na WCWI złap Omera... Jest z Sochaczewa. I Bzura nie ma przed nim żadnych tajemnic.... Szczególnie ta z okolic Sochaczewa... I ciut wyżej..

Rano podjechałem na małe zakupy na Wybrzeże Gdańskie, jak zobaczyłem stan Wisły to zrezygnowałem z wyjazdu :{

Co ciekawe Łacha w Parku Kępy Płockiej była pełna wędkarzy... Nie wiem co łowili, ale ludzi było co nie miara.

Co do Bzury... To na pewno tam się wybiorę ale stan wody musi się zmniejszyć.

Byłoby super jeśli ten wątek będzie podtrzymywany.

• 4 lata później...

witam,

czy ktoś łowi z okolic Kutna? wybieram się w przyszłym tygodniu na dosłownie 3-4 dni i chciałbym spróbować swoich sił być może na Bzurze na odcinku Kutno- Łowicz (na mapach google widzę fajny odcinek w okolichach miescowości Maurzyce) Stąd moje pytanie czy łowi ktoś z Was w tym rejonie? najchętniej interesuje mnie boleń ;) proszę o odpowiedź (może być na priv jeśli któs nie chce się wysypać przed całym światem:) a może jakaś inna miejscówka? no i oczywiście gdzie dokonać opłaty na ten odcinek...

pozdrawiam Sławek

Edytowane przez slawito

Na Bzurze jest bardzo niska woda i będzie trudno, polecam odcinek od ujścia Rawki aż po Sochaczew. Widywałem tam przyzwoite bolenie ale złowić je, to inna bajka chociaż noce już chłodniejsze, to może zaczną lepiej żerować[w ubiegłym roku we wrześniu wychodziły do obrotówek].

• 4 lata później...
  • 4 tygodnie później...

Polecam Bzurę w samym Sochaczewie, ciekawie jest także powyżej miasta. Bzurę dopiero poznaję z lekkim spinningiem w poszukiwaniu kleni/jazi. Zawsze coś mi się haczyka uczepi ale nie są to duże ryby i ilościowo też bez rewelacji.  -_-