suhhar Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 no to kupuj lenovo polecam sprzedawce x-kom czasem maja fajne promocje. Moj lenovo z ich sklepu 3 rok leci i kompletnie nic sie nie dzieje a bateria dalej trzyma 2godz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 Od ponad 5 lat pracuję na jakimś średniopółkowym Dell Latitude...chwalę sobie. Potrzebny jednak dodatkowy laptop, najlepiej 15 calowy, zdecydowanie do pracy biurowej (miłym dodatkiem będą jednak przyzwoite głośniki, bo jednak coś tam od czasu do czasu się ogląda...ale matryca matowa). Wielkich wymagań nie mam, po prostu przyzwoity sprzęt na kilka kolejnych lat. Budżet mniej więcej 3 tys. zł. Warto trzymać się Della? Dziękuję za wszelkie sugestie, przyznaję, że straciłem zupełnie kontakt z bieżącą ofertą...i to dawno temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 24 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 Absolutnie nie chce się spierać. Chciałem tylko usystematyzować tę kwestię. Piszesz o laptopach poleasingowych a podajesz linki do aukcji laptopów powystawowe/refabrykowane/outletowe. Poleasingowe laptopy, to sprzęt użytkowany przez dłuższy czas i sprzedawany jako używany, noszący często znaczne ślady użytkowania. Sprzęt typu refabrykowany/outlet/powystawowy to sprzęt, który wrócił do serwisu/producenta/sprzedawcy ponieważ użytkownik np. odstąpił od umowy bez podania przyczyny (ma do tego prawo). Sprzęt taki był użytkowany przez bardzo krótki czas, często nosi minimalne ślady użytkowania. Zwróć uwagę, że sprzęt tego typu, jest sprzedawany jako nowy... W większej części są to lapki które uległy uszkodzeniu i na 100000% to uszkodzenie wróci. Miałem takie 2 sztuki i wróciło. Więc takiego refirbischeda nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 (edytowane) W tej chwili mam drugiego Della (XPS) w karierze. Kupiłem go w 2011. Jak na razie musiałem wymienić zasilacz.Pierwszego z 2007 ciągle użytkuje moja żona. Dell ma chyba najlepszy serwis gwarancyjny na terenie całej EU. Mój pierwszy laptop Acer z 2006 wytrzymał cały rok użytkowania. Padł po zakończeniu gwarancji (rocznej, na firmę). Edytowane 26 Stycznia 2017 przez tpe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 To i ja się podepnę Laptop do wszystkiego, użytek domowy. Matowy ekran 17-18", dysk ssd mile widziany, sprzęt tylko nowy z gwarancją.Budżet do 6000zł. Nie pali się, to ma być dobry wybór.Sam skłaniam się w stronę firm japońskich używam asusa, bo na toshibę mnie nie było stać Ale nie siedzę w temacie, więc chętnie skożystam z pomocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianeQ Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 http://www.x-kom.pl/p/330687-notebook-laptop-173-acer-vn7-792g-i7-6700hq-16gb-2401000-win10-gtx960m-fhd.htmlW tych pieniądzach nie wiem czy coś lepszego dostaniesz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Ja kupiłem w końcu kupiłem HP 15-ay157nwI chyba nie polecam. Kiepska obudowa, ostre krawędzie denerwują i przeszkadzają w pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gajwer Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Zdecydowanie celuj w najnowsza grafikę MSI GE72 ApachePro i7-7700HQ/16GB/1TB+275SSD GTX1050Ti Ewentualnie zobacz nowe zestawienie polecanych laptopów http://zestawienielaptopow.blogspot.com/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 WitamZupełnie się na tym nie znam a chce kupić chrześniakowi laptopa na komunięBardzo proszę osoby obeznane w temacie o doradzenie czegoś przyzwoitego w budżecie około 1,5 tysMyślę że chyba warto byłoby się zastanowić nad dyskiem SSD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Dysk SSD to podstawa moim zdaniem. Ale miejsca na magazyn może być mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rtolek Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 (edytowane) Za 1,5 tys niestety można zapomnieć o sensownym komputerze. W każdym razie szukaj czegoś 15 calowego z procesorem przynajmniej i3 i minimum 4GB ramu. Podejrzewam, że nie znajdziesz komputera z dedykowaną kartą graficzną, a jeśli już to nie warto do niej dopłacać, bo będzie nieznacznie lepsza od tej zintegrowanej. I3 powinien mieć zintegrowaną. W coś tam na tym można pograć, ale nic z nowszych tytułów. Lepiej daj dzieciakowi hajs. Edytowane 24 Kwietnia 2017 przez 3arteK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Panowie to jest dzieciak, naprawdę nie ma dużych wymagań, miejsca na dysku też za dużo nie potrzebuje i mocnej karty do grania też.Na mikołaja dostał PS, tak więc na ma czym grać.Komputer pewnie mu posłuży do 3/4 lat, później trzeba będzie wymienić na nowyChodzi mi bardziej o to aby uczył się obsługi komputera ale nie na rodzicach sprzęcie Możecie podrzucić jakiś model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havy Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Podłącze się pod temat. Też chcę kupić synowi na komunię laptopa.Do gier i filmów.Tak do max 2.500.Podrzuć cie jakiś konkretny model bo te cyferki i3 i5 to czarna magia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rtolek Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Wejdźcie na notebookcheck.pl tam jest masa informacji... Sa rankingi podzespołów i testy konkretnych modeli. To taki notebookowy jerkbait. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 (edytowane) Podłącze się pod temat. Też chcę kupić synowi na komunię laptopa.Do gier i filmów.Tak do max 2.500.Podrzuć cie jakiś konkretny model bo te cyferki i3 i5 to czarna magia...Matowy ekran , dysk SSD min. 240 GB, procesor I5.Nowych gier i tak laptop za 2500 nie pociągnie.Tego z linku mam ja i córka.http://allegro.pl/lenovo-b50-80-i5-5200u-8gb-240ssd-mat-windows10-i6791759295.html Edytowane 25 Kwietnia 2017 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rtolek Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 (edytowane) Matowy ekran , dysk SSD min. 240 GB, procesor I5.Nowych gier i tak laptop za 2500 nie pociągnie.Tego z linku mam ja i córka.http://allegro.pl/lenovo-b50-80-i5-5200u-8gb-240ssd-mat-windows10-i6791759295.html Procesor niskonapięciowy i najtańszy model z Lenovo za 2400 zł? Bez przesady... http://allegro.pl/laptop-lenovo-510-i3-7100u-fhd-ips-4gb-1tb-940mx-i6785601703.html tak na szybko to już bym wolał to! Jak ktoś bardzo chce dysk SSD to można dokupić i wymienić, ale nie wiem po choinkę... http://allegro.pl/laptop-lenovo-p6661-i5-8gb-128ssd-1tb-gtx950m-i6752334651.html do gier... Medion mnie nie do końca przekonuje, ale bebechy ma dobre. https://www.notebookcheck.pl/NVIDIA-GeForce-GTX-950M.134977.0.html Nie da się pograć za 2.5k? Edytowane 25 Kwietnia 2017 przez 3arteK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Procesor niskonapięciowy i najtańszy model z Lenovo za 2400 zł? Bez przesady... http://allegro.pl/laptop-lenovo-510-i3-7100u-fhd-ips-4gb-1tb-940mx-i6785601703.html tak na szybko to już bym wolał to! Jak ktoś bardzo chce dysk SSD to można dokupić i wymienić, ale nie wiem po choinkę... http://allegro.pl/laptop-lenovo-p6661-i5-8gb-128ssd-1tb-gtx950m-i6752334651.html do gier... Medion mnie nie do końca przekonuje, ale bebechy ma dobre. https://www.notebookcheck.pl/NVIDIA-GeForce-GTX-950M.134977.0.html Nie da się pograć za 2.5k? To nie jest na bank najtańszy Lenovo. Dysk SSD dla cichszej pracy, szybszego startu systemu i dłuższej pracy na baterii. Zawsze mozna wymienic na twardziela tylko po co .Tylko 4 GB Ramu to za mało. Zawsze można dołożyć ale to koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rtolek Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Muszę Cię zdziwić B50 startują od mniej niż 1000 zł ... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Muszę Cię zdziwić B50 startują od mniej niż 1000 zł ... ;-)O tym napisałem. Że są tańsze konfiguracje od tej z mojego linku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rtolek Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 To porównaj B50 do Mediona. Gwarantuję, że jakość obudowy i wykonania jest podobna. Różnica w cenie to 80zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Omijajcie hp. Te do 3000 pln. Tragiczne obudowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 To porównaj B50 do Mediona. Gwarantuję, że jakość obudowy i wykonania jest podobna. Różnica w cenie to 80zł...Nie wątpię. Ale dla mnie bardziej uznaną marką jest Lenovo.To trochę tak jak z kopiami Yamahy. Niby kopia 100% ale nie do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Panowie z lapem jak z komórą, chcesz mieć na lata to niestety, ale trzeba zabulić ... Nie będę Wam polecać to co mam ja bo każdy z Was ma zapewne jakieś typy, ale kupując sprzęt tak do 2500 albo taniej to szukałbym lapa z jak najdłuższą gwarancją i z możliwością jej przedłużenia o ile to niedroga opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rtolek Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Panowie z lapem jak z komórą, chcesz mieć na lata to niestety, ale trzeba zabulić ... Nie będę Wam polecać to co mam ja bo każdy z Was ma zapewne jakieś typy, ale kupując sprzęt tak do 2500 albo taniej to szukałbym lapa z jak najdłuższą gwarancją i z możliwością jej przedłużenia o ile to niedroga opcja. Nie ma reguły niestety. Co do przedłużania gwarancji to też się nie zgodzę. Jeżeli chodzi o serwisy to czyta się jedynie o "wałkach". Nagle większość komputerów jest zalanych lub huk wie co... Ogólnie teraz nie robi się sprzętu na lata i to dotyczy każdej dziedziny. Chociaż są sprzęty gorsze i lepsze. Kupno wspomnianego przeze mnie Mediona łączy się z jakimś "ryzykiem", ale coś za coś. Przynajmniej da się na nim pograć. Nie wątpię. Ale dla mnie bardziej uznaną marką jest Lenovo.To trochę tak jak z kopiami Yamahy. Niby kopia 100% ale nie do końca. Ok. Rozumiem, że kupiłeś sobie B50. Każdy chwali swoje, ale... Bez Przesady. To, że na tym komputerze jest znaczek Lenovo nic niestety nie znaczy. Jeszcze napisz, że to "dawny IBM".. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Nie ma reguły niestety. Co do przedłużania gwarancji to też się nie zgodzę. Jeżeli chodzi o serwisy to czyta się jedynie o "wałkach". Nagle większość komputerów jest zalanych lub huk wie co... Ogólnie teraz nie robi się sprzętu na lata i to dotyczy każdej dziedziny. Chociaż są sprzęty gorsze i lepsze. Kupno wspomnianego przeze mnie Mediona łączy się z jakimś "ryzykiem", ale coś za coś. Przynajmniej da się na nim pograć. Ok. Rozumiem, że kupiłeś sobie B50. Każdy chwali swoje, ale... Bez Przesady. To, że na tym komputerze jest znaczek Lenovo nic niestety nie znaczy. Jeszcze napisz, że to "dawny IBM".. Kupiłem. Jednego użytkuję ponad rok a drugiego ze dwa miesiące. To nie IBM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi