Artech Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Panowie potrzebuję zakupić lapcioka bo moja Toshiba po 8 latach powiedziała dość. Budżet dosyć ograniczony bo około 2000, góra 2200.Co w tych pieniążkach można dostać ciekawego.W jakimś markecie sprzedawca polecał Lenovo Z51-70 i3-5005U 4GB 1TB SSHD R7 M360. Ciekawe tylko czy akurat nie mają ciśnienia na sprzedaż akurat tej marki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Do czego ma służyć lapek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł O Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Dla mnie niema nic lepszego w tym przedziale cenowym niżhttp://allegro.pl/listing/listing.php?a_enum%5B4366%5D%5B20%5D=20&a_enum%5B4326%5D%5B5%5D=5&bmatch=base-relevance-floki-5-ele-1-5-1018&search_scope=category-77919&string=8570pJeżeli chcesz wydać troszkę więcej to zmień procek z i5 na i7 ale kupuj co najmniej 3 generacji.Nie mówię tego jako klient jednego elitebooka. Przerzuciłem w życiu przez swoje ręce setki laptopów i wole mieć kilkuletniego biznesowego hp bądź della niż pozostałe nówki. Acery asusy toshiby sobie odpuść po dwóch latach będziesz miał luzy na zawiasach powycierane rogi i skrzypiące plastyki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Dla mnie niema nic lepszego w tym przedziale cenowym niżhttp://allegro.pl/listing/listing.php?a_enum%5B4366%5D%5B20%5D=20&a_enum%5B4326%5D%5B5%5D=5&bmatch=base-relevance-floki-5-ele-1-5-1018&search_scope=category-77919&string=8570pJeżeli chcesz wydać troszkę więcej to zmień procek z i5 na i7 ale kupuj co najmniej 3 generacji.Nie mówię tego jako klient jednego elitebooka. Przerzuciłem w życiu przez swoje ręce setki laptopów i wole mieć kilkuletniego biznesowego hp bądź della niż pozostałe nówki. Acery asusy toshiby sobie odpuść po dwóch latach będziesz miał luzy na zawiasach powycierane rogi i skrzypiące plastyki.Co za brednie, luzy to ty masz, ale w mózgownicy. Kol. Arturowi za te kwotę polecam Asusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Dla mnie niema nic lepszego w tym przedziale cenowym niżhttp://allegro.pl/listing/listing.php?a_enum%5B4366%5D%5B20%5D=20&a_enum%5B4326%5D%5B5%5D=5&bmatch=base-relevance-floki-5-ele-1-5-1018&search_scope=category-77919&string=8570pJeżeli chcesz wydać troszkę więcej to zmień procek z i5 na i7 ale kupuj co najmniej 3 generacji.Nie mówię tego jako klient jednego elitebooka. Przerzuciłem w życiu przez swoje ręce setki laptopów i wole mieć kilkuletniego biznesowego hp bądź della niż pozostałe nówki. Acery asusy toshiby sobie odpuść po dwóch latach będziesz miał luzy na zawiasach powycierane rogi i skrzypiące plastyki.Nie wszyscy kupują używki... . To nie samochód gdzie tak robi większość. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł O Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Co za brednie, luzy to ty masz, ale w mózgownicy. Kol. Arturowi za te kwotę polecam Asusa.Przepraszam że uraziłem niektórych posiadaczy laptopów.Poleciłem koledze lapka który jako nowy kosztował 6 - 7 k, jeżeli stawiasz w szranki nowego asusa za 2k ... no cóż niektórzy są do końca życia zadowoleni ze swoich matizów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Gdybym miał 2k do wydania i koniecznie miałaby być to nówka, wybrałbym coś z lenovo, na i5 6 generacji, ewentualnie i3-6100U (np. B51-80). i3 5005u to bardzo przeciętny procesor. Jeśli miałaby być to używka, to oczywiście wybrałbym coś z laptopów biznesowych - Dell Latitude, HP Elitebook, Lenovo Thinkpad (i5 3 lub 4 generacji), bo kto choć raz miał do czynienia z tą klasą laptopów, wie co to za jakość. Kilkuletni laptop biznesowy z dużą dozą prawdopodobieństwa, przeżyje laptopa klasy konsumenckiej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Mój Acer kosztował kiedyś też 8k... Co nie znaczy że nadal jest tyle wart... Postęp idzie do przodu... Ceny się zmieniają... Laptopy/komputery bardzo szybko tracą na wartości 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł O Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zacząłem post od "Dla mnie niema nic lepszego w tym przedziale cenowym niż" Więc jasne jest chyba, że jest to moje zdanie. Naprawdę nikogo nie chce zmusić do kupowania używek, ale być może pokazałem komuś opcję której nie brał do tej pory pod uwagę. Podałem model i z grubsza uzasadniłem dlaczego. Kolega "asafa" w sumie potwierdził moje zdanie.Może kolega "Artek" (lekarz od mózgownicy) napisze coś więcej o tym "asusie" może mnie i innych przekona ;>, bo jak na razie podał tylko markę bez uzasadnienia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Jak dla mnie to już tylko Dell-e. Ewentualnie Lenovo... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Do czego ma służyć lapek?Typowo domowy użytek. Zdjęcia, internet itp. Nie gram, filmy oglądam na tv chociaż na wyjazdach dzieciaki czasami coś oglądająDobrze by było jakby się szybko odpalał i bateria trochę trzymała.Używek nie biorę pod uwagę.Ten wymieniony przeze mnie lenovo ma podobno jakiś dysk ssd właśnie do szybkiego startu i matrycę full hd, nie wiem tylko czy mi to ostatnie jest potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Mam Lenovo B50-80 I5-5200U/8GB/240SSD z pól roku i polecam. Kupiłem dzisiaj taki sam córce za 2300 z windą.Matryca matowa, bateria trzyma kilka godzin. Nic lepszego nie potrzeba do zastosowań powyżej.Nic nie trzeszczy , stuka ani puka. Głośniki stereo i czytnik linii papilarnych. Napęd DVD-RW jest.Uruchamia się 14 sekund. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł O Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Jeżeli nie oglądasz filmów i nie grasz to zastanów się nad matrycą o mniejszej rozdzielczości. Im więcej pikselków tym większe zużycie baterii. Poza tym różnica między zwykłym HD a full HD jest mało widoczna przy tak małych ekranach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 (edytowane) Mam Lenovo B50-80 I5-5200U/8GB/240SSD .ssd fajny ale te 240 GB trochę mało w dzisiejszych czasach, a za większy trzeba sporo dopłacić...A jak jest z tymi matrycami w lenovo? Słyszałem opinie, że to ich słaby punktNa co zwracać uwagę przy matrycy? Edytowane 21 Grudnia 2016 przez Artech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 ssd fajny ale te 240 GB trochę mało w dzisiejszych czasach, a za większy trzeba sporo dopłacić...A jak jest z tymi matrycami w lenovo? Słyszałem opinie, że to ich słaby punktNa co zwracać uwagę przy matrycy?Zawsze możesz zmienić za rok czy dwa SSD jak stanieją. Twardziel wolniejszy, żre baterie, waży więcej, wolniej startuje i hałasuje. To przeżytek.Już u siebie mam kompy tylko z SSD. Zawsze mozna zewnetrzny dysk USB 3.0 podpiąć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prawie30 Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Na bogato to jakiegoś alienware'a... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 Najbardziej sensowną propozycję przedstawił kolega @Paweł O, oczywiście nie każdemu musi ona odpowiadać, nie każdy kieruje się zdrowym rozsądkiem Warto zobaczyć co oferują w fajnykomputer.pl są tez na alle... http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=42490068 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 23 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 Osobiście od kilkunastu lat użytkuje tylko lapki z drugiej ręki (refurbished-odnowionych) .Są to modele kiedyś IBM a obecnie Lenovo z serii T, złego słowa nie powiem. Warto zakupić z dyskiem SSD (każdy komp nawet stary po instalacji SSD dostaje mega kopa). Jeżeli komuś mało miejsca to polecam jak ja zamontować HDD w miejsce DVD-RW). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Panowie a polecilibyście jakiegoś pewnego sprzedawcę tych laptopów poleasingowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w6i6e6 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Jako, że poruszacie temat, którym zajmuję się zawodowo wtracę swoje 3grosze. Laptopy poleasingowe w większości przypadków są odnawiane i serwisowane przez dwie firmy jedną z nich jest NTT więc większego znaczenia od kogo kupisz nie ma. Zwróć tylko uwagę czy gwarancja jest w systemie door-to-door. Ciekawą ofertę ma firma Progres:http://allegro.pl/show_item.php?item=6648189250 Nieźle wypada też IBUYhttp://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=40437631 Lecz musisz być świadomy tego, że to dość specyficzny rynek. Największy sprzedawca tego typu sprzętu zniknął z rynku jakieś pół roku temu dlatego też należy bardzo uważnie wczytać się w warunki gwarancji. Dziś kupujesz w firmie X a jutro może jej już nie być. Jeśli ktoś szuka czegoś w dobrej cenie to ciekawą altrernatywą mogą być np. oferty Outletowe Xkom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Jak by ktoś szukał lapotopa to śmiało mogę polecić HP probook 470. Posiada muliti procesor który rozpędza się od 2,4-3 Ghz, intel cora i7. Karata graficzna też przyzwoita, ogólnie nie narzekam. Lapotopa wykorzystuję do programów geodezyjnych, przeglądania jerka, oglądania filmów i w czasie wolnym można odpalić na nim przyzwoitą grę I tak jak kolega pisał kupiłem go właśnie z oferty Xkoma tylko że nówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Jako, że poruszacie temat, którym zajmuję się zawodowo wtracę swoje 3grosze. Laptopy poleasingowe w większości przypadków są odnawiane i serwisowane przez dwie firmy jedną z nich jest NTT więc większego znaczenia od kogo kupisz nie ma. Zwróć tylko uwagę czy gwarancja jest w systemie door-to-door. Ciekawą ofertę ma firma Progres:http://allegro.pl/show_item.php?item=6648189250 Nieźle wypada też IBUYhttp://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=40437631 Lecz musisz być świadomy tego, że to dość specyficzny rynek. Największy sprzedawca tego typu sprzętu zniknął z rynku jakieś pół roku temu dlatego też należy bardzo uważnie wczytać się w warunki gwarancji. Dziś kupujesz w firmie X a jutro może jej już nie być. Jeśli ktoś szuka czegoś w dobrej cenie to ciekawą altrernatywą mogą być np. oferty Outletowe Xkom.Zajmujesz się tematem zawodowo a nie odróżniasz pojęcia poleasingowe od powystawowe/refabrykowane/outletowe ? :-) Na allegro jest mnóstwo sprzedawców laptopów używanych (poleasingowych) trzeba jedynie prześledzić ich asortyment w poszukiwaniu tego, co nas interesuje oraz sprawdzić opinie klientów. Na ogół na sprzęt poleasingowy, sprzedawcy dają gwarancję 6-12 m-cy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w6i6e6 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Polecam czytanie ze zrozumieniem.Do Twojej wiadomości w tych samych magazynach wyprzedażowych w US sprzedaje się laptopy z każdej grup o jakich wspomniałeś, lapki te są w polsce odnawiane, zmieniane gniazda zasilania, instalowany system itp. moim zdaniem całość to jedna kategoria sprzętu, którą określić można jako outlet i tak traktowana u źródła , ale nie będę się z Tobą spierał o nazewnictwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Absolutnie nie chce się spierać. Chciałem tylko usystematyzować tę kwestię. Piszesz o laptopach poleasingowych a podajesz linki do aukcji laptopów powystawowe/refabrykowane/outletowe. Poleasingowe laptopy, to sprzęt użytkowany przez dłuższy czas i sprzedawany jako używany, noszący często znaczne ślady użytkowania. Sprzęt typu refabrykowany/outlet/powystawowy to sprzęt, który wrócił do serwisu/producenta/sprzedawcy ponieważ użytkownik np. odstąpił od umowy bez podania przyczyny (ma do tego prawo). Sprzęt taki był użytkowany przez bardzo krótki czas, często nosi minimalne ślady użytkowania. Zwróć uwagę, że sprzęt tego typu, jest sprzedawany jako nowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 (edytowane) Witajcie, potrzebna pomoc. Poszukuję "Nowego" laptopa do użytku uniwersalnego: Filmy,Google,Office, gierki: BF,Tomb Raider,TomClancy's i czasami obróbka filmów z kamerki Gopro(kompresja filmów itp) . Wielkość wyświetlacza min.15+" .Z mojego małego doświadczenia wiem że przydałoby się 8GB RAM (MINIMALNIE),procesor i5 lub więcej - nie wiem tylko czy 2 rdzenie czy 4. Do tego dochodzą generacje tych procesorów i inne cyferki na których się nie znam a podobno są istotne Z obowiązkowych rzeczy to wyjście HDMI, i USB3.0 (ale to pewnie wszystkie posiadają) Zakładany budżet to max 3500 zł. Firmy z którymi miałem styczność to LENOVO (Y550P, T410,T420) oraz MSI (GL72) i nie było z nimi problemów , był też ACER ( wolałbym zapomnieć o tym że go kupiłem ale się nie da . Wolałbym zatem uniknąć ACERA,TOSCHIBY... Za pomoc w wyborze bardzo dziękuję, pozdrawiam kolegów i życzę wszystkiego dobrego oraz samych okazów w tym sezonie !! Edytowane 4 Stycznia 2017 przez cabage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi