Konstanty Opublikowano 28 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 cześć, tylko Delldołóż 1000 pln i kup porządny sprzęt na lata Dell Vostro 3590 15,6'' i5 8GB SSD 256G Win10 Pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 28 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 Ja kupiłem córce po leasingowy della i jak narazie jest bardzo zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 28 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 Potrzebujesz laptop? Określ dokładnie wymagania i zakres ceny. Możesz posać na priv, handluję poleasingowym sprzętem blisko 20 lat, czasem zadziwiają mnie klienci potrzebujący laptopa do internetu i prostych prac biurowych i szukający minimum i5 a najlepiej i7. Kolega powyżej dobrze pisze, poleasingowy Dell a nawet z gwarancją 24 miesiące i masz świetny sprzęt w dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomuś Opublikowano 28 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 Ze względu, że będzie to prezent gwiazdkowy dla córki sprzęt musi być nowy.Tym bardziej, że syn dostanie nowego kompa..Parametry i cena z grubsza jak pisałem wcześniej plus 8Gb Ram, zainstalowany Windows 10,dobrze jakby był czytnik kart micro sd, ekran Ips... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 28 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 Wiem, że win 10 to top of the top ???? ale ... Mam na jednym kompie 7, a na drugim 10 i obydwa komputery w podobnej specyfikacji i to nie najstarszej bo na i5. I ten z 7 śmiga lepiej. Także może nie koniecznie ten win 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 28 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 Sławek, wszystko zależy i od sprzętu, nawet drobiazgu, jak rowniez od wersji windowsa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 28 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 nówka?to taki - dołóż 500 pln i jużhttps://www.x-kom.pl/p/592178-notebook-laptop-156-dell-vostro-3501-i3-1005g1-8gb-2561tb-win10p.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 28 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 7 nie jest już wspierana, także czy nam się to podoba czy nie - odchodzi do lamusa. 10 przy specyfikacji: przyzwoity CPU+SSD+8GB RAM śmiga naprawdę bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 28 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 (edytowane) 7 nie jest już wspierana, także czy nam się to podoba czy nie - odchodzi do lamusa. 10 przy specyfikacji: przyzwoity CPU+SSD+8GB RAM śmiga naprawdę bardzo dobrze. Mnie to lata czy wspierany jest czy nie ... Od jakiegoś czasu bawię się również linuksem choć nie mam w tym roku czasu aby się tylko troszkę poważniej pobawić. Wiem natomiast, że do moich potrzeb wystarczy mi, aż nadto i linuksik także nie będę kasy Bilowi i spółce nabijał tym bardziej, że jak mówią zorientowani kasa idzie na "leki". I bardzo żałuję, że przygodę z linuksem zacząłem tak późno. Edytowane 28 Października 2020 przez Sławek Nikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 28 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 Mnie to lata czy wspierany jest czy nie ... Od jakiegoś czasu bawię się również linuksem choć nie mam w tym roku czasu aby się tylko troszkę poważniej pobawić. Wiem natomiast, że do moich potrzeb wystarczy mi, aż nadto i linuksik także nie będę kasy Bilowi i spółce nabijał tym bardziej, że jak mówią zorientowani kasa idzie na "leki". I bardzo żałuję, że przygodę z linuksem zacząłem tak późno.Tobie może i latać, nie namawiam na 10, ale fakty są takie, że z każdym miesiącem powstają nowe luki w zabezpieczeniach, co czyni 7 podatną na zagrożenia/ataki i dziurawą jak ser szwajcarski. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hell-o Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 (edytowane) Tobie może i latać, nie namawiam na 10, ale fakty są takie, że z każdym miesiącem powstają nowe luki w zabezpieczeniach, co czyni 7 podatną na zagrożenia/ataki i dziurawą jak ser szwajcarski.Dochodzi jeszcze kwestia różnego rodzaju nowych programów i aktualizacji dla już istniejących, które nie są wypuszczane dla 7, bo nie jest wspierana przez MS. W związku z czym dla 7 może nie być nowych wersji programów, albo mogą występować błędy, które nie będą wspierane przez producentów. Edytowane 13 Listopada 2020 przez Hell-o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1989 Opublikowano 13 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 Cześć wszystkim, potrzebuję małej porady. Dziś zgrałem na lapka pierwsze filmy z kamerki xiaomi yi 2k, filmy nagrywałem w jakości 1080p i 60fps i jest mały psikus. Dźwięk z początku leci normalnie i po pewnym czasie się zacina a obraz od początku leci w zwolnionym tępie. Generalnie dźwięk i obraz żyją osobno w swoim świecie Film wrzuciłem też na telefon i tam jest wszystko okej. Laptop ma już swoje lata, kodeki i program wgrałem nowy i dalej to samo. W czym leży problem? Laptop już nie wyrabia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 13 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 (edytowane) Laptop ok, kodeki i program do poprawy Edytowane 13 Marca 2022 przez Matteoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1989 Opublikowano 13 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 (edytowane) Jak się za to zabrać? Program pobrałem nowy potplayer i zainstalowałem k-lite codec pack ale nic się nie zmieniło Edytowane 13 Marca 2022 przez Bartek1989 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 13 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 niestety nie zgodzę się z kolegą...moim zdaniem laptop jest za słaby, do obróbki filmów trzeba mieć już dobrego lapka i dużo ramu. Sam ostatnio obrabiałem filmy nakręcone galaxy s10 i używałem divx konwerter ale mieliło niemiłosiernie i z układu chłodzenia leciały prawie iskry. Ja mam lenovo procek 2.6ghz i 12gb ramu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 13 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 Zadzwiwiajace są Twoje teorie suhhar, ale do rzeczy co to za sprzęt Bartek i jaka grafika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1989 Opublikowano 13 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 Moja obróbka ma polegać jedynie na wycieciu interesujących mnie momentów. Laptop to wiekowy lenovo b575 z windowsem 7.Coś czuję że to wina lapka, przy włączonym filmie 100% użycia procesora, z resztą co bym nie robił to na 100% śmiga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1989 Opublikowano 14 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2022 procesor amd e-300 apu with radeon hd graphics 1.30 ghz i 4gb ramu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1989 Opublikowano 14 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2022 Dziś sformatowałem całego laptopa + nowy windows 10, sterowniki i śmiga! Muszę jeszcze jakoś aktywować system bo klucza nie mam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 14 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2022 Nie zdążyłem nawet pomóc, w 90% takich przypadków to zaśmiecony sprzęt plus kiepskie sterowniki. Obrabianie filmów potrzebuję dobrych parametrów, fakt, ale to nie rozbudowana gra i to nie musi być nic nadzwyczaj mocnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny Opublikowano 16 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2022 Coś z procesorem M1 załatwi sprawę z obrabianiem filmów.Mam i polecam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 19 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2022 Mam pytanko odnośnie Windowsa 11. Laptop ma niecały rok, warto instalować, czy lepiej zostać przy dziesiątce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 19 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2022 Na poważnie nikt jeszcze Ci nie odpowie na to pytanie, za szybko. Osobiście polecam przejście na 11, czasy visty dawno minęły, i raczej takich błędów nie robią. Jeżeli Twój sprzęt jest na liście aktualizacji to raczej warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 19 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2022 Na poważnie nikt jeszcze Ci nie odpowie na to pytanie, za szybko. Osobiście polecam przejście na 11, czasy visty dawno minęły, i raczej takich błędów nie robią. Jeżeli Twój sprzęt jest na liście aktualizacji to raczej warto.Dzięki za odpowiedź. Sprzęt już dawno krzyczy żebym zaktualizował Windowsa do 11-tki, trzeba będzie to zrobić. Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 19 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2022 Żony laptop zaktualizował się do Windows 11 zaraz po nowym roku i jak na razie żadnych problemów z nim nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi